"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Αδιέξοδο αδιεξόδων…

ΤΟ ΑΔΙEΞΟΔΟ (“Χ.Ν.”, 9-2-12)

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα, επαναφέρει στο προσκήνιο το Μύθο των θυγατέρων του Δαναού- των Δαναΐδων- που γέμιζαν συνεχώς ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Κι ας έλεγε περιχαρής τον Ιούνιο (2011) ο κ. Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τις αυλές της Ευρώπης, ότι «επιτέλους βάλαμε πάτο» στην υπόθεση χρέος! Αμ δε…
Ακόμη και σήμερα το «πρόβλημα Ελλάδα» παραμένει ως ένας φαύλος κύκλος ανάμεσα στο έλλειμμα που διογκώνεται και το χρέος που αυξάνεται!

ΕΙΝΑΙ να απορεί κανείς: όσο πιο σκληρά μέτρα παίρνονται τόσο μεγαλύτερη διάσταση υπάρχει ανάμεσα στα δυο μεγέθη (έλλειμμα-χρέος). Αυτό που συμβαίνει σήμερα-σύμφωνα με τον Νομπελίστα οικονομολόγο κ. Πωλ Κρούγκμαν (7/2/12)- είναι ότι η Ελλάδα αναγκάζεται «να σκοτώσει την οικονομία της, μέσω της λιτότητας για να πληρώνει τους δανειστές της, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ». Κάτι που εμφανώς είναι αναποτελεσματικό.
Αλλά ούτε η τρόικα το βλέπει (διότι τη συμφέρει), ούτε όμως, πολύ περισσότερο, οι δικοί μας κυβερνώντες (μα, τόσο τυφλοί είναι;). (Στ.Γ.Κ.)

Υ.Γ. Καλά, πόσο χαμηλότερα πρέπει να πέσει η αξιοπρέπειά μας ως έθνος, ώστε να ανεχόμαστε τόσο βάρβαρα μέτρα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να πούμε το “αϊ σιχτιρ” στους Ευρωπαίους;
Αυτό δεν θέλουν;
Κι αν δεν το έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα, δεν είναι, άραγε, στα επόμενα σχέδιά τους;
Μας θέλουν, όχι μόνο γονατισμένους, αλλά και να μη σηκώσουμε κεφάλι στα επόμενα 50 χρόνια. Τι να τα κάνεις, ένα τέτοιο ευρώ, μια τέτοια αλληλεγγύη, μια τέτοια Ευρώπη; (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε