"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ολυμπιάδες, “ιερός” μισανθρωπισμός, ο Κλάους (Σχόλια, Χ.Ν., 23-8-16)

 

 

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΕΝ είναι μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίου που τέλειωσαν χαρίζοντας στην Ελλάδα πρωτιές και σπουδαία θέση στην γενική κατάταξη. Υπάρχουν και άλλες ομάδες, νεαρότερων ηλικιακά ατόμων, που πρωτεύουν σε άλλες «Ολυμπιάδες»: είτε πρόκειτα για τα Μαθηματικά ή τη Φυσική, είτε για την Πληροφορική κ.λπ.

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, οι επιβραβεύσεις σε αριστείς της καινοτομίας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, δεν λείπουν.

 

ΕΤΣΙ, μέ ένα ακόμα μετάλλιο επέστρεψε και η εθνική ομάδα πληροφορικής από τη “Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής” που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσικής ομοσπονδίας, μεταξύ 12 και 19/08/2016. Συγκεκριμένα, ο μαθητής Ροντογιάννης Αριστοφάνης του Κολλεγίου Αθηνών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο. Την εθνική ομάδα Πληροφορικής εκπροσώπησαν, πλην του Ροντογιάννη Αρ. (Κολλέγιο Αθηνών) και οι Κετσετσίδης Ραφαήλ (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη-Θεσσαλονίκη), Μιχαλαϊνας Εμμανουήλ (2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και Αγιάννης Κωνσταντίνος (10ο ΓΕΛ Λάρισας).

 

ΚΑΙ αυτά τα παιδιά μας κάνουν περήφανους. Και αυτά τα παιδιά “ανεβάζουν” την Ελλάδα διαχέοντας στην κοινωνία αισιόδοξα μηνύματα κόντρα στη μιζέρια που διαποτίζει την καθημερινότητά μας. Βέβαια, για το μέλλον αυτών των παιδιών κανείς πολιτικός και καμιά κυβέρνηση δεν θα ενδιαφερθεί στην Ελλάδα. Επειδή απλούστατα, δεν υπάρχει πια μέλλον εδώ! (Στ.Γ.Κ.)

 

ΕΝΑΣ “ΚΥΚΛΟΣ” ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ (;)

 

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΥΜΕ για δεύτερη φορά το βιβλίο του Γερμανού Klaus HÖNIG, με τον τίτλο “Κρήτη: 50 χρόνια περιπέτεια- Ο κύκλος κλείνει” (2016), που μας χάρισε ο Μανόλης Πυροβολάκης, γιος του σημαντικότερου και αποδοτικότερου μεταπολεμικού δημάρχου της Καντάνου, του Γεωργίου Πυροβολάκη.

 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την “εξιστόρηση” των δυο γερμανικών μεταπολεμικών αποστολών ομάδων νεαρών εθελοντών (Aktion Sühnezeichen) που υπάγονταν στη γνωστή μας με το όνομα “Συγγνώμη” Οργάνωση. Στόχος τους ο μερικός εξιλασμός για τα εγκλήματα πολέμου των ναζί. Πώς; Με τη δημιουργία βασικών υποδομών  σε χωριά τελείως κατεστραμμένα. Στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Με προσωπική τους εργασία και με τη βοήθεια των ντόπιων παραγόντων δημιούργησαν κοινωφελή έργα σε περιοχές του Σελίνου [Κάντανος (υδραγωγείο), Λιβαδάς, Κουστογέρακο κ.λπ.]

 

Η ΟΜΑΔΑ του Κλάους Χένιγκ (και “Μελάκη” επωνομαζόμενου) επισκέπτεται, εδώ και 50 χρόνια (από το 1963), τακτικά το νησί. Δεν έχει χάσει καμιά επαφή με τους Κρητικούς φίλους της, ειδικότερα τους Πατεράκηδες, τον πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου μακαριστό Ειρηναίο κ.ά., των οποίων εξυμνεί τα έργα και ψάλλει το εγκώμιο…  Το βιβλίο διανθίζεται και με γλαφυρές αφηγήσεις εμπνευσμένες από πρόσωπα και μικρογεγονότα-βιώματα, αλλά και από την καταγραφή  σπουδαίων προσώπων και επεισοδίων της μεγάλης Μάχης της Κρήτης. (Στ.Γ.Κ.)

 

«ΙΕΡΟΣ» ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ!

 

ΤΟ να ακούς λόγια μίσους εναντίον των προσφύγων από απλούς ανθρώπους, πιθανόν να δικαιολογείται. Όχι όμως και να τα ακούς από… άμβωνος, από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι εκπρόσωποι του Χριστού-του Θεού της «προς τον πλησίον μας» Αγάπης.

 

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ στον Μητροπολίτη Χίου ο οποίος σε πρόσφατο κήρυγμά του ήταν αφοριστικός: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες»!, είπε. Μα, όταν ένας άνθρωπος παλεύει με τα κύματα ή πνίγεται στη Μεσόγειο για να αποφύγει τα δεινά του πολέμου στη χώρα του (Συρία ή αλλού), πόση φιλοσοφία χρειάζεται για να καταλάβεις αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης; Και λησμονεί, ο περί ου ο λόγος Μητροπολίτης, το δραματικό γεγονός της ελληνικής προσφυγιάς (1923), μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922); Και εκείνοι (οι προπαππούδες μας) δεν ήσαν «λαθρομετανάστες» κατά τον ιερωμένο μας; Αλήθεια, ποιος είναι σύμφωνα με τον σεβαστό Μητροπολίτη Χίου ο ορισμός της προσφυγιάς, όταν «όλοι» τους συλλήβδην θεωρούνται «λαθρομετανάστες»; Δίχως, ασφαλώς, ν’ αξίζει τον κόπο να αναλύσουμε και τη λέξη/χαρακτηρισμός «λαθραίος» για τον οποιοδήποτε άνθρωπο. Υπάρχουν λαθραίες ζωές;

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι άνθρωποι της Εκκλησίας, θα έπρεπε, αντί να προβαίνουν σε άστοχες ή προκλητικές δηλώσεις, να πράττουν «αγαθά έργα» προς όφελος όλων. Όπως πράττει η «Αγάπη» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή οι ομάδες αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Σωστά ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας, εκφράζοντας και το κοινό αίσθημα, απευθυνόμενος στους Ολυμπιονίκες μας είπε:

 

«… Συγχαρητήρια στις Ελληνίδες και στους Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν στο Ρίο. Ανέβασαν την Ελλάδα ψηλότερα”!

 

… Να είχαμε, λέει, και μερικούς πολιτικούς «πρωταθλητές» σε ικανότητες, που να σήκωναν κι αυτοί σήμερα «λίγο ψηλότερα» τη χώρα, πόσο ωραίο θα ήταν;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε