"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πρακτική φιλοοφία με εικόνες και λόγια

 

 

Εικόνα πάνω αριστερά:

1.-Όταν αγαπάς αυτό που έχεις, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι.

[Το λέμε πιο απλά  ως ευχή "Να έχεις ό,τι αγαπάς και ν΄αγαπάς ό,τι έχεις".

Μπορουμε να φτάσουμε σ΄αυτό το σημείο σοφίας; Έ, τότε, θα λυθούν πολλά προβλήματα που μας ταλανίζουν νύχτα μέρα] Στ.Γ.Κ.

2.-

2.- ” Ο Θεός έχει ένα θαυμάσιο δρόμο για να στρέψειι τα αρνητικά σε θετικά” [ Ανέκαθεν μεμψιμοιρούμε για την κακή μας μοίρα περιμένοντας τα πάντα από την καλή συγκυρία. Κι όμως, “συν Αθηνά και χείρα κίνει”, έλεγαν οι Αρχαίοι. Αν δεν λέμε το πρόβλημά μας σε κανένα, παρά το κρατάμε μυστικό για να υποφέρουμε μόνο εμείς και να “αυτοτιμωρούμαστε”, τότε ούτε ο Θεός δεν μας ακούει! Ο Θεός μας έδωσε το αυτεξούσιο, την “ωρίμανση” των πραγμάτων, αλλά και την ελεύθερη επιλογή. Υπομονή (Στ.Γ.Κ.)

3.-

3.- “Ένα αρνητικό μυαλό δίπλα σου, δεν θα σου δώσει ποτέ μια θετική ζωή”. Γι αυτό προσοχή με ποιον κάνεις παρέα ή ποιον/α θα διαλέξεις για σύντροφο στη ζωή σου. Είναι αρκετά δύσκολη η ζωή, ώστε να την επιβαρύνουμε και με αρνητικές εικόνες ή συναισθήματα. (Στ.Γ.Κ.)

4.4.-”Ποτέ μην εγκαταλείπεις κάτι που επιθυμείς πραγματικά. Είναι δύσκολο να περιμένεις, αλλά πολύ πιο οδυνηρό να νιώθεις τύψεις.”

Το λέμε πιο απλά “στερνή ου γνώση να σε είχα πρώτα”. Για πόσα άραγε πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε νωρίτερα, δεν μετανιώσαμε αργότερα που δεν τα κάναμε; Οι ευκαιρίες δυστυχώς δεν ξανάρχονται. (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε