"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ψηφίστε και μια φορά πατρίδα, ρε…!

 

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ

Έπιασαν, λέει, ξανά χαρτί και μολύβι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανατροπή των “δεδομένων” για την πιθανή αριθμητική της εκλογής του ΠτΔ.

Άρχισαν να μετρούν από την αρχή πρόσωπα και πιθανότητες (“δικός μας-δικός τους”), προκειμένου να διαπιστώσουν αν τους βγαίνουν τα νούμερα για την προεδρική εκλογή.

Αφορμή για τις νέες ασκήσεις πολιτικής επί χάρτου, τη στιγμή που ο κόσμος βράζει γύρω, υπήρξε η αιφνίδια εξέλιξη στη Βουλή με τη συγκέντρωση υπογραφών για την ψήφιση ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

Είναι θλιβερό να “μαντρώνουν” από τώρα βουλευτές και οι μεν και οι δε, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι εθνοπατέρες οφείλουν να ψηφίζουν “κατά συνείδηση”. Όχι καθ’ υπόδειξη, ή ανάλογα με το πού κινείται η πλάστιγγα των δημοσκοπήσεων.

Άλλος ένας λόγος για μα μην αισιοδοξούμε πως αυτός ο τόπος είναι δυνατόν κάποτε να ξεφύγει από τη μιζέρια του εγώ. Όσο δε οι συσχετισμοί με τους αριθμούς των “δικών μας” και των “μη δικών μας” θα κυριαρχούν στη Βουλή προς δόξα των ατομικών (ή ιδεολογικών φιλοδοξιών), κρίσεις όπως η παρούσα θα επαναλαμβάνονται πιο τακτικά.

Τί θα κόστιζε στους πολιτικούς μας μια στοιχειώδης συναίνεση, ώστε να διαβούμε τον σκόπελο της κρίσης -κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της- κι έπειτα ας αφήσουν τις φιλοδοξίες τους να απλωθούν; Ο λαός τούς λέει ξεκάθαρα δυο πράγματα: εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή (άρα, όχι εθνικές εκλογές τώρα). Επίσης, ότι ναι μεν δίνει προβάδισμα δημοσκοπικό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτιμά ως πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά! Αλλά ποιος “ακούει” το λαό;(Στ.Γ.Κ.)

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Οι επιστήμονες λένε πως η φετινή χρονιά -το 2014- θα μείνει στην “κλιματική” ιστορία ως η πιο θερμή όλων των εποχών! Φυσικά και η λέξη “θερμή” αποκτάει αποχρώσεις: από την πολιτική ως τους αποκεφαλισμούς των τζιχαντιστών κι από τους πρόσφυγες που χάνονται στα αφιλόξενα νερά της Μεσογείου, μέχρι τις φυσικές καταστροφές από σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς.

Ήδη από χθες ο καιρός και στα Χανιά άρχισε να ψυχραίνει δηλώνοντάς μας πως μπαίνουμε για τα καλά στο χειμώνα. Και δικαιώνοντας τις παλιές καλές παροιμίες του λαού που ήθελαν: “Αγιά- Βαρβάρα μίλησε κι ο Σάββας αποκρίθη, “ μάζεψε ξύλα κι άχυρα και σύρτε και στο μύλο, γιατί ο Αι Νικόλας έρχεται στα χιόνια φορτωμένος”.

Η διαφορά είναι ότι εμάς δεν μας περιμένει μόνο ένας χειμώνας “στα χιόνια φορτωμένος”, αλλά και μια οικονομική βαρυχειμωνιά, από την επικείμενη φορολογική επιδρομή που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα. Για 5η συνεχόμενη χρονιά… (Στ.Γ.Κ.)

 

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ περίεργη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο προεδρικής εκλογής- μετά την πρωτοβουλία ορισμένων βουλευτών (κυρίως ανεξάρτητων), για εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ένα πράγμα: ο λαός δεν επιθυμεί ο κορυφαίος θεσμός της Δημοκρατίας να γίνεται… μπαλάκι και άθυρμα κομματικών σκοπιμοτήτων!

ΟΙ ΒΟΛΕΣ μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, για «αποστασία», εναντίον όσων συμβάλλουν στην εξασφάλιση των 180 ψήφων, δεν πείθουν το λαό. Που, με τη σειρά του, αναρωτιέται αν δεν θα λογιστεί ως “αποστασία” και η “πάση θυσία” εξεύρεση των 121 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μη ψηφιστεί ΠτΔ!

ΕΤΣΙ, η με κάθε κόστος και θυσία προσφυγή σε εθνικές εκλογές που επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση (το momentum των δημοσκοπήσεων, βλέπετε) ελπίζουμε πως γίνεται για “να σωθεί ο τόπος”. Όχι, για να συντηρείται η παλαιοκομματική νοοτροπία που θέλει την κάθε αντιπολίτευση να θέτει ως σκοπό της την υφαρπαγή της εξουσίας. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, με οποιαδήποτε κυβέρνηση η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί εκλογές!

ΟΣΟ για τα περί αποστασίας (αλλά και τα περί “κουμπαράδων” του κ. Σκουρλέτη) που παραπέμπουν σε χρηματισμό βουλευτών, όλα αυτά δεν μας παραπέμπουν σε “αλήστου μνήμης” εποχές; Δεν γννώριζε η αξιωματική αντιπολίτευση ότι οι σχετικές, χωρίς στοιχεία κατηγορίες, θα φόρτιζαν πολιτικά το κλίμα και θα προκαλούσαν ανησυχία και αισθήματα ανασφάλειας στους δανειστές, που έτσι εντείνουν τις πιέσεις τους προς την Ελλάδα; Οι ξένοι μάς βλέπουν ως συνολική εθνική οντότητα και όχι με τα κομματικά χρώματα για τα οποία -δήθεν- σκοτωνόμαστε εμείς.

ΜΗΠΩΣ τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένος στις μαξιμαλιστικές επιλογές του (όξυνση, αδιαλλαξία και ρήξη), σ’ ότι αφορά την προεδρική εκλογή (και όχι μόνο), χωρίς πια να μπορεί να κάνει πίσω; (Στ.Γ.Κ.)

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Στο ρωμαϊκό δίκαιο υπάρχει η εκδοχή του: “summum jus, summa injuria” (=εφαρμογή άκρας δικαιοσύνης, επιφέρει άκρα αδικία).

Έτσι ο καθένας μας αντιλαμβάνεται πως ο Νόμος δεν είναι το δίκαιο, αλλά το εργαλείο για να «βρούμε» το δίκαιο. Κι εδώ είναι το ζητούμενο για το νεαρό Ν. Ρωμανό…

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε