"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πρόσωπα

 

 

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

 

ΠΟΛΛΑ τα σημαντικά πρόσωπα που ο λαός αποφάσισε να στείλει στην Ευρωβουλή. Άλλα είναι άξια και ικανά κομματικά στελέχη, άλλα δοκιμάζονται για πρώτη φορά, ενώ μερικά επανεκλέγονται.

 

ΘΑ θέλαμε, χωρίς να υποτιμούμε κανέναν  από τους υπόλοιπους εκλεγέντες, να σταθούμε σε δυο προσωπικότητες βαρύνουσας σημασίας, κατά τη γνώμη μας:

- στον αειθαλή Μανώλη Γλέζο, τον «πρώτο των πρώτων» στην προτίμηση του ελληνικού λαού (ΣΥΡΙΖΑ), και

-στον Γ. Γραμματικάκη, τον δικό «μας», τον Κρητικό πνευματικό άνθρωπο («Το Ποτάμι»), τον ήπιο συνομιλητή και ορθολογιστή.

Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ (1922-), αν και προχωρημένης ηλικίας, διατηρεί ένα νεανικό ενθουσιασμό και μια αιώνια επαναστατικότητα. Υπήρξε αγωνιστής και αντιστασιακός, φυλακίστηκε για τις ιδέες του και είναι πάντα συνεπής με τα πιστεύω του. Αποτελεί μια εθνική παρακαταθήκη ενός φιλελεύθερου πνεύματος, με καθαρή αριστερή ιδεολογία.

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ (1939-), Πανεπιστημιακός, είναι ένα ανήσυχο επιστημονικό/ερευνητικό μυαλό κι ένας γλαφυρός εκλαϊκευτικός συγγραφέας. Οι θέσεις του για τη σύγχρονη Ελλάδα, τα προβλήματά της καθώς και οι τρόποι διόρθωσης των «ημαρτημένων» του παρελθόντος είναι σωστές, εφικτές και έχουν εκφρασθεί πολλές φορές στα ΜΜΕ.

 

Ο ΛΑΟΣ δίνει ευκαιρία στους δυο «εκλεκτούς» του να υπερασπιστούν τα ελληνικά συμφέροντα και να απαλείψουν -όσο είναι δυνατό -τις αδικίες εις βάρος της χώρας μας. Και οι δυο τους θεωρούνται άδολοι, και οι δυο τους έχουν όλα τα εχέγγυα για να επιτύχουν στη νέα αποστολή τους. Τους το ευχόμαστε, όπως το ίδιο ευχόμαστε και στους άλλους ευρωβουλευτές μας. (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε