"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ανίκανη πολιτική και πολιτικοί (Χ.Ν., Ιαν. 2014)

ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η ΧΩΡΑ μας μεταπολιτευτικά, πλην εποχών Κ. Καραμανλή (του πρεσβύτερου) και Ανδρέα Παπανδρέου, δεν ευτύχησε να έχει πολιτικούς ικανούς να διαχειριστούν τα προβλήματά μας (εσωτερικά και εξωτερικά), έτσι ώστε να μη φτάσουμε στο απροχώρητο.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «κόστος» ήταν αυτό που ρύθμιζε το αν θα προχωρήσει μια βασική αλλαγή ή όχι στο δημόσιο ή στους θεσμούς. Πάντα υπερίσχυε το πολιτικό συμφέρον του εθνικού, με το να παραπέμπεται στις καλένδες κάθε απόπειρα ουσιαστικής μεταρρύθμισης.

Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, πριν λίγες μέρες, της κυβέρνησης στην επιβολή του 25ευρω στα δημόσια νοσοκομεία ανέδειξε περίτρανα την προχειρότητα, αλλά και το εισπρακτικό πνεύμα που διέπει τις «μνημονιακές» αποφάσεις των ιθυνόντων. Καθώς και πόσο οι πολιτικοί μας στερούνται ικανοτήτων, όπως

-η έγκαιρη πρόβλεψη, αλλά και η γέννηση νέων προβλημάτων που κάθε «νέο μέτρο» επιφέρει στο λαό,

-η μη επεξεργασία εκ των προτέρων εναλλακτικών ανταποδοτικών λύσεων, και

-η ικανότητα προώθησης –με επικοινωνιακούς τρόπους- μιας πιο δημοκρατικής και αποτελεσματικής πολιτικής, ώστε να γίνει αποδεκτό κάθε μέτρο που υποτίθεται ότι αποσκοπεί στο συμφέρον του ελληνικού λαού.

ΟΛΑ ακόμη «γίνονται στο πόδι». Επιπλέον, στην κοινωνικά άδικη και άγρια οικονομική πολιτική της ΝΔ προστίθεται και η έλλειψη ικανοτήτων διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του κράτους. (Στ.Γ.Κ.)

——————————————————————————————————


ΟΙ «ΛΕΥΚΕΣ» ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΝΑΙ! Προβλέπονται στις βόρειες χώρες της Ε.Ε. οι λεγόμενες «χειμερινές διακοπές» για τα σχολεία. Αλλά σταδιακά, ανά περιοχή και καιρικές συνθήκες και ποτέ τις ίδιες ημερομηνίες για όλους (Γαλλία).

ΒΕΒΑΙΑ, στις χώρες αυτές δεν υπάρχει η ηλιοφάνεια που έχουμε εμείς, ούτε επεμβαίνουν οι… ξενοδόχοι για τη θέσπισή τους!

ΕΞΑΛΛΟΥ, το βιοτικό επίπεδο των χωρών αυτών είναι υψηλότερο, η Παιδεία λειτουργεί υπό καλύτερους ποιοτικούς όρους και δεν διέρχονται την κρίση που περνούμε εμείς.

ΕΔΩ, ποιος γονιός που στέλνει με τόσες θυσίες τα παιδιά του στο σχολείο, θα έχει την πολυτέλεια να το στείλει για… χιονοδρομίες ή σκι;

Σ΄ΑΥΤΗ τη χώρα ανέκαθεν όλα γίνονται στο «άρπα κόλα». Χωρίς κυρίως σοβαρές μελέτες για τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα τέτοιων ή ανάλογων μέτρων.

ΠΡΟΕΧΕΙ ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία, λίγο πριν από τις επικείμενες εκλογές. Και εδώ που τα λέμε, αυτοί που εισηγούνται τέτοια μέτρα, πλην του ατομικού συμφέροντός τους, έχουν συνείδηση της πραγματικότητας που ζούμε; (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε