"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Κρίση και πολιτικοί

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (“X.N.”, 31-1-12)
• «Πολιτική: αλληλοσπαραγμός συμφερόντων, μασκαρεμένος σε αντιπαράθεση αρχών. Η διαχείριση των δημόσιων υποθέσεων με προσωπικό όφελος.» (Α. Μπηρς, «Το Αλφαβητάρι του Διαβόλου»)
ΕΝΩ ο λαός υφίσταται σχεδόν καρτερικά τα πάντα, οι Έλληνες πολιτικοί περί άλλα τυρβάζουν: ο καθένας εξακολουθεί να κοιτάζει κοντόφθαλμα το πολιτικό του μέλλον, θαρρείς και η χώρα έχει διασωθεί κι έχουμε κιόλας επιστρέψει στην προηγούμενη… αμέριμνη «πελατειακή» κατάσταση! Αυτοί που με δικές τους αποφάσεις μάς έφεραν στο σημερινό χάλι, αντί να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των καιρών και να ομονοήσουν, ώστε να παίρνονται γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις, διαγκωνίζονται αγρίως μεταξύ τους για τη διαδοχή (ΠΑΣΟΚ), ή ονειρεύονται άμεσες εκλογές (Ν.Δ.) για να συνεχισθούν τα πανηγύρια!
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ εκ των πραγμάτων ότι το μεν ΠΑΣΟΚ δείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων, η δε Ν.Δ. παραμένει αδιόρθωτα αμετανόητη… Είναι βέβαιο πως η πολιτική που εφάρμοσε για δυο χρόνια το ΠΑΣΟΚ ήταν αναποτελεσματική, αφού, παρόλες τις εξοντωτικές θυσίες του λαού, δεν είδαμε «άσπρη μέρα». Αλλά ούτε και η διπλωματική «διαχείριση» της κρίσης ήταν προς όφελος του συνόλου: η φοροδιαφυγή παραμένει όχι μόνον ανίκητη αλλά και ενισχυμένη, κανείς μέχρι σήμερα δεν πλήρωσε για τη διαφθορά στο δημόσιο, ενώ και η διαρροή ελληνικών κεφαλαίων σε ξένες τράπεζες συνεχίζεται…
Ναι, εμείς ο λαός πρέπει να γίνουμε αμείλικτοι τιμωροί προς όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες, αγύρτες της πολιτικής, που δεν κατάλαβαν ακόμη το τι θα μπορούσαν να πράξουν και δεν το έπραξαν την κατάλληλη στιγμή. Και συνεχίζουν να μη βλέπουν πέρα από τη μύτη τους: το πολιτικό κόστος! Ακόμη και η αναγκαστική συναίνεση που επιτεύχθηκε για τη δημιουργία της κυβέρνησης του κ. Λ. Παπαδήμου, πολλές φορές βρίσκεται μετέωρη και εξασθενημένη διαπραγματευτικά, εξαιτίας του παλαιοκομματισμού των κομμάτων που τη στηρίζουν.
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ, λοιπόν, η δήλωση της κας Άννας Διαμαντοπούλου (σε εκδήλωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα», 23-1-12). Λέει: «Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου». Αλλά κάτι τέτοιο βλέποντας τη συμπεριφορά των κομμάτων απέναντι στον κ. Παπαδήμο, είναι δυνατόν να συμβεί;
ΒΕΒΑΙΑ, το καλύτερο για τον τόπο, θα ήταν αν αναδυόταν ένα καινούργιο υγιές σχήμα. Που χρησιμοποιώντας και μερικά «παλιά καλά υλικά» από τα θνησκοντα κόμματα, να προσπαθήσει να ξαναφτιάξει ένα κράτος που να μην έχει καμιά σχέση με το προηγούμενο… Ελπίδα μας, προσδοκία μας κι ευχή μας τα παραπάνω. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr, www.stcloris.gr)


Σχολιάστε