"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

O κόσμος των εκπ/κών εργάζεται αθόρυβα…

 

 

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: ένα κύτταρο δημιουργίας, κοινωνικοποίησης και ευχαρίστησης.

[Ανέκαθεν πίστευα πως οι εξωσχολικές δραστηριότητες (θέατρο, έκδοση περιοδικού ή εφημερίδας, αθλητικά, σκάκι, περιβαλλοντικά, κινηματογράφος, αναγνώσεις κ.ά.) συμβάλλουν κατά πολύ περισσότερο στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα, μαζί με τις λοιπές γνώσεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η θεατρική δράση στο σχολείο έχει αποκτήσει τη μέρα της. Διαβάστε και θα καταλάβετε:]

27 Νοεμβρίου 2011 – Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Εκδήλωση Γραφείου Βόρειας Ελλάδας
Στη Θεσσαλονίκη, δίνουμε ραντεβού με τα μέλη μας για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με την παρουσίαση της παράστασης «Τα λέμε. στην αυλή», την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στις 6.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, Παρασκευοπούλου 42 και Κωνσταντινουπόλεως.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση επιδιώκοντας να προωθήσει τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία μεταξύ διαφόρων θεατρικών ομάδων, διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθμίδων και ηλικιών, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τα μεγάλα προγράμματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα. Ομάδες με μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου αλλά και φοιτητές συνεργάζονται δημιουργικά σε μία θεατρική παράσταση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Η θεατρική παράσταση «Τα λέμε. στην αυλή», που πραγματεύεται ένα κοινωνικό θέμα, συγκεκριμένα τις σχέσεις των νέων, προέκυψε μέσα από αυτοσχεδιασμούς των συμμετεχόντων. Συνολικά συμμετέχουν 90 παιδιά και νέοι, ηλικίας 11 έως 22 χρόνων. Μέσα από τη θεατρική γλώσσα δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά και νέους να παρουσιάσουν τον κόσμο τους – βιώματα, καθημερινότητα και σχέσεις – μέσα από τη δική τους οπτική.
Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές που συμμετέχουν σε αυτήν, εκπροσώπους από τον «Σείριο», και τους παριστάμενους, πάνω στο  θέμα που πραγματεύεται η παράσταση, δηλαδή τις «Σχέσεις Νέων».
Παράλληλα, θα υπάρχει ενδυματολογική έκθεση με έργα φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον «Σείριο», Κέντρα πρόληψης και ενημέρωσης για τις εξαρτησιογόνες ουσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

—————————————————————————————————————–
Πανελλήνιο ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
HELLENIC THEATRE/DRAMA & EDUCATION NETWORK
member of IDEA -International Drama/Theatre & Education Association
Athens, Greece
Email: info@theatroedu.gr
WebPage: www.TheatroEdu.gr
Tel/Fax: ++302106541600


Σχολιάστε