"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Όλα του γάμου δύσκολα…

 

 

 

[Θα το έχετε προσέξει, αλλά δεν είναι θέμα μόνο της ελληνικής μετα-μνημονιακής κοινωνίας.

Όλα έχουν δυσκολέψει με το θέμα του γάμου των παιδιών μας...

Είναι οι συνθήκες; Είναι η άρνησή τους να αναλάβουν καινούργιες ευθύνες; Είναι η... μόδα;

Το βέβαιο είναι ότι -και με τον κορωνοϊό να κάνει θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο-είναι ένας τρόπος αυτοσυντήρησης, αυτοδιαχείρισης του εαυτού και επιβίωσης . ]

——————————————————————————————————————-

(Τα πιο κάτω στοιχεία έρευνας δημοσιοποιήθηκαν πριν ΔΕΚΑ χρόνια!!)

ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ…

Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη (σε ποσοστό 27%!) από αυτόν. Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος «μαθηματικής φόρμουλας» για τον τέλειο γάμο.

 


 

Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης και δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό «European Journal of Operational Research», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα εξάλλου είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης (συμβαδίζει πάντως με τη «συνταγή» ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη). (5-3-10)

 


Σχολιάστε