"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Προεκλογικές, άκαρπες κινήσεις του κ. Τσίπρα (Χ.ν., 5-3-19)

 

 

 

 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΑΡΠΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

ΓΙΝΟΝΤΑΙ προσπάθειες από το ΣΥΡΙΖΑ «πολο-ποίησης» του λεγόμενου «προοδευτικού» χώρου (υπάρχει στην Ελλάδα «προοδευτικός χώρος» σήμερα;), με επιχείρημα την αντιμετώπιση των δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

 

ΑΝ, φυσικά, δούμε την πολιτική που εφαρμόζει ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» (ΣΥΡΙΖΑ) που μας κυβερνά κοντά τέσσερα χρόνια, θα διαπιστώσουμε πως ελλείπουν τόσο η Αριστερά, όσο και η Πρόοδος από τη ζωή των πολιτών. Η επιμήκυνση των δόσεων που οφείλει κανείς στην εφορία ή η πολιτική επιδότησης (βλέπε, φτωχοποίησης) πολλών νοικοκυριών, δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόοδος, όσο κι αν παρουσιάζεται ως… αριστερή πολιτική!

 

ΛΙΓΗ αυτογνωσία δεν βλάπτει!

 

ΕΤΣΙ, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, θα βλέπουμε συνεχώς δημοσκοπήσεις αρνητικές για το κυβερνών κόμμα. Και όσο κι αν προσπαθεί να επιμηκύνει την κυβερνητική του θητεία μέχρι τέλος του καλοκαιριού, τόσο θα προστίθενται και νέα προβλήματα (καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη-πλην υποσχέσεων, αδιαφορία ή αδυναμία εφαρμογής τους).

 

ΠΑΡΑ, λοιπόν, τον πακτωλό προεκλογικών παροχών και υποσχέσεων. Παρά την επιδοματική πολιτική της, παρά τις επιστροφές αναδρομικών, παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την υπόσχεση για χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο, η στάση των ψηφοφόρων δεν μεταβάλλεται.

 

ΚΙ ΑΥΤΟ, διότι τίποτα από τα παραπάνω δεν απαντά στις βασικές αγωνίες της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και δεν μπορούν να κλείσουν το τραύμα που προκάλεσε στο πατριωτικό συναίσθημα του λαού η Συμφωνία των Πρεσπών: για την οποία, κανείς ελληνικός … λαός δεν ρωτήθηκε, σε αντίθεση με το… λαό των Σκοπίων. Δεν είναι διόλου τυχαίο που τα συνθήματα στις συγκεντρώσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β.Ε., επικεντρώνονται στο «ξεπούλημα της Μακεδονίας»! Κι ούτε είναι τυχαίο ότι οι διαμαρτυρίες αυτές… αντιμετωπίζονται όχι με επιχειρήματα, αλλά με δακρυγόνα και σπασίματα κεφαλών! Δεν είναι όλοι οι Μακεδόνες… ακροδεξιοί, κύριοι!

 

ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ένα τέτοιο «βαρίδι» (το «Μακεδονικό»), όποτε κι αν πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει μεγάλες δυσκολίες-ακόμη και για προεκλογικές εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα… (Στ.Γ.Κ., ww.stcloris.gr)

 

 

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

 

Το λεγόμενο «Μακεδονικό», όπως εξελίσσεται με τις πρόσθετες ερμηνείες και παρεμβάσεις ξένων (BBC) που ομιλούν περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, μας θυμίζει την παροιμία που λέει, «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι»!

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


1 σχόλιο

  1. Τασος Σταυροπουλος

    Αυτοι που ειναι υπερ της φιλελευθερης πολιτικης και της παγκοσμιοποιησης δεν πιστευουν σε επικρατειες και λαους-δεν τους ενδιαφερουν τα συνορα τα ηθη και εθιμα της φαρας μας. Το οποιο αλισβερισι τους προυποθετει ισοπεδωση των παντων. Περι ποιας Μακεδονιας ο λογος τους;

Σχολιάστε