"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

ανασχηματισμός-2018 (χ.ν., 30-8-18)

 

 

 

 

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ-2018

ΚΑΘΕ κυβερνητικός ανασχηματισμός αποσκοπεί στο εσωτερικό μέτωπο του κυβερνώντος κόμματος (εξισορρόπηση τάσεων) και στον εντυπωσιασμό των πολιτών (πρόθεση ανανέωσης).

 

ΑΛΛΑ, τα πρόσωπα αλλάζουν μεν, η δε πολιτική παραμένει «όμηρη» των υπογεγραμμένων.

 

ΚΙ όταν μάλιστα επίκεινται εκλογές, έχουμε πιο προσεκτικό σχήμα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Έτσι, στα βασικά υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταναστευτικής πολιτικής κ.ά. δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, αφού αυτά σήκωσαν το βάρος της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου.

 

Ο ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΣ ανασχηματισμός σημαίνει δυο πράγματα επίσης: ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το κόμμα (και γραμματέα τον κ. Σκουρλέτη) θα ετοιμαστεί οσονούπω για εκλογές. Από την άλλη θα επαίρεται ότι εκπροσωπεί όλο το δημοκρατικό χώρο, αφού στην κυβέρνησή του συμμετέχουν και παλιά στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Αν μάλιστα τα καταφέρει να «ξεγελάσει» τον ευκολόπιστο ελληνικό λαό τάζοντάς του «λαγούς με πετραχείλια» στη ΔΕΘ, γιατί να μην ξανακερδίσει τις εκλογές;

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο ελληνικός λαός έχοντας κοντή μνήμη δεν ψηφίζει τα «έργα και τις ημέρες» μιας κυβέρνησης, αλλά το τί υπόσχεται αυτή. Βέβαια, ένα «δις, ή μάλλον τρις, εξαμαρτείν…», θα αποδείξει περίτρανα το πόσο άξιοι είμαστε της μοίρας μας.

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, διεμβολίζοντας τη Ν.Δ. (Κ. Παπακώστα-κοινοβουλευτική ενίσχυση) και ΠΑΣΟΚ (Μ.Ξενογιαννακοπούλου κ.ά.), πιστεύουν οι Συριζαίοι ότι θα είναι ευκολότερο να απεγκλωβιστούν από τον Π. Καμμένο προβάλλοντας  περισσότερο ένα αριστερο-δεξιο-σοσιαλιστικό προφίλ!

ΟΜΩΣ, δεν αποδεικνύεται έτσι η γύμνια του κόμματος, αφού δεν παρουσιάζει καθόλου νέα πρόσωπα/εφεδρείες, αλλά βαδίζει με παλιά, μάλιστα «ξενικά», δοκιμασμένα υλικά;

 

ΑΝ πριν λίγο καιρό συζητούσες με κάποιον του ΣΥΡΙΖΑ και του έλεγες αστευόμενος, «έλα, μωρέ βάλτε και κανένα νεοδημοκράτη ή πασόκο στην κυβέρνησή σας, καλό θα σας κάνει!», θα άκουγες τα εξ αμάξης!

 

Η ΕΞΟΥΣΙΑ είναι πολύ πιο γλυκιά για τους πρώτη ή μήπως τρίτη φορά «αριστερούς» ή «αριστεροφανείς» κυβερνώντες… (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 

ΜΙΚΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

-ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ με το θαυμάσιο σχεδιάγραμμα του κέντρου και της παλιάς πόλης και τις επεξηγηματικές λεζάντες για κάθε επισκέψιμο χώρο (μάλιστα με application για τα κινητά των επισκεπτών) ήταν ένα δείγμα πολιτισμού της πόλης και διευκόλυνσης των ξένων επισκεπτών. Δυστυχώς κι αυτές, όπως και κάθε άλλη πινακίδα που τολμά η Περιφέρεια ή ο Δήμος να τοποθετήσουν σε κεντρικά σημεία της πόλης, έχουν την τύχη που έχουν (φωτό, 1). Είναι να απορεί κανείς με τους «μουτζούρηδες». Θαρρείς και μισούν ό,τι δημόσιο στήνεται για να διευκολυνθεί ο πολίτης. Πιο παλιά ήταν οι πινακίδες με τους χώρους καταφυγής σε περίπτωση σεισμών. Εξαφανίστηκαν δυστυχώς… Πιστεύουν άραγε οι «μουτζουροδημιουργοί»  ότι αμαυρώνοντας τις ενημερωτικές πινακίδες εκδικούνται το κράτος; Τη μιζέρια τους δείχνουν, αποδεικνύοντας μάλιστα το ακαλαίσθητό τους αλλά και το μη σεβασμό στους συμπολίτες των οποίων δήθεν την… υποστήριξη επιζητούν! 

 

-ΛΙΓΟ πριν την βροχή των τελευταίων ημερών του Αυγούστου. Η καλοκαιρία και η γλυκύτητα του μήνα, αλλά και η ομορφιά της παλιάς πόλης αποτελούν πρόκληση για μια φωτογράφηση κάτω από τα βενετσιάνικα τείχη. Φωτογραφίζω, φωτογραφίζεις, φωτογραφίζει (φωτό, 2).

 

 

Φωτογραφίζει η ομορφιά την ομορφιά. Από τα πιο εκφραστικά στιγμιότυπα του χανιώτικου καλοκαιριού… (Στ.Γ.Κ.)

 

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΠΟΛΩΤΙΚΟΣ) ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τον ανασχηματισμό θεωρεί πως είναι πάνοπλη -σε πρόσωπα-για τις όποτε γίνουν εκλογές. Το πολιτικό στίγμα που θα ακολουθήσει, δυστυχώς, είναι ήδη γνωστό: δριμεία επίθεση κατά του κυριότερου αντιπάλου/διεκδικητή της εξουσίας της, τη ΝΔ και προσωπικά κατά του Κυριάκου. Θα συνεχιστεί η διχαστική ρητορική («Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»), χωρίς επιχειρήματα, χωρίς σχεδιασμούς και προγράμματα για το μέλλον.

ΣΕ κάθε προεκλογικό αγώνα η παραφουσκωμένη σε υποσχέσεις αοριστολογία προβλέπεται και σήμερα να κυριαρχήσει. Κι απ΄τις δυο πλευρές. Η πόλωση κατά τα φαινόμενα καλά κρατεί κι ο διχασμός καλύτερα… Αλλά, αν ακόμη και τώρα δεν υπάρξουν minimum συναινέσεις σε κάποια βασικά θέματα που θα μας αποκολλήσουν από τη μιζέρια των μνημονίων, η χώρα θα ταλανίζεται γύρω από τις αδυναμίες της, είτε αριστεροί είτε δεξιοί είναι στην κυβέρνηση. Ένα πρώτο πεδίο συναίνεσης  είναι το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Το εμφυλιοπολεμικό, διχαστικό, πολωτικό κλίμα που καλλιεργήθηκε αρχικά με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και το ακολουθεί τώρα  μερίδα της αντιπολίτευσης, δεν πρέπει να συνεχιστεί. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις εγγενείς αδυναμίες μας, ως χώρα και λαός. (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε