"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πολιτικοί αυτοσχεδιασμών και ΣΥΡΙΖΑ (Χ.Ν.,10-3-15)

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι ένας τομέας στον οποίο δεν επιτρέπονται οι αυτοσχεδιασμοί.

 

ΟΣΟ ισχυρή κι αν είναι μια πολιτική προσωπικότητα, για να επιτύχει τον (οποιονδήποτε) στόχο της, οφείλει να έχει σχέδιο.

 

ΑΚΟΜΗ κι όταν “μπλοφάρει” κάποιος, θα πρέπει να έχει προβλέψει εναλλακτικές λύσεις τέτοιες, ώστε κι “αν δεν του βγει η μπλόφα”, να έχει να αντιπροτείνει κάτι άλλο στους εταίρους του.

 

… ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ πολιτικοί, παλιοί και νεόκοποι, δεν φημίζονται για τους πολιτικούς “προγραμματισμούς” τους. Το έχουμε στο χαρακτήρα μας φαίνετα, εμείς οι Έλληνες να είμαστε της τελευταίας στιγμής. Ή, να αυτοσχεδιάζουμε πιραντελικά.

 

ΘΥΜΑΜΑΙ συγκεκριμένο παλιό πολιτικό της Ν.Δ. που, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν σέβεται την υπογραφή που βάζει, απάντησε πως τέτοιες βάζει όσες θέλει! Πόσοι, λοιπόν, από τους μνημονιακούς πολιτικούς μας, εδώ και 5 χρόνια, σεβάστηκαν τις “υπογραμμένες” υποχρεώσεις τους;

 

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ, πάλι, υπέγραψαν μεταρρυθμίσεις και κάνουν απορρυθμίσεις, υπερτιμούν και κολακεύουν σκανδαλωδώς κλάδους απολυμένων και υποτιμούν το εναμισυ εκαρτομμύριο ανέργων, δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση αλλά αυτοσχεδιάζουν χωρίς να ξέρουμε τί έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους: δημοψήφισμα, πάλι εκλογές ή Grexit;

 

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ συχνά πυκνά ο αντιφατικός όρος “δημιουργική ασάφεια”. Το τι εννοούν, μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Μήπως μας παραπέμπουν σε κανένα … πίνακα αφηρημένης τέχνης στον οποίο η Ελλάδα θα χάνεται σε σχήματα και χρώματα;

 

Ο ΛΑΟΣ τους εμπιστεύτηκε την “ελπίδα” του για τη λύση της κρίσης μέσα στο ευρώ. Σε μόλις 1 και 1/2 μήνα έκαναν καθημερινότητα την “αγωνία” για το αύριο διογκώνοντας τα αδιέξοδα. Οι Ευρωπαίοι τους έδωσαν χρόνο για μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η μόνη “μεταρρύθμιση” που ακούσαμε ήταν η κατάργηση της “Τράπεζας Θεμάτων” στη Μέση Εκπαίδευση!

 

ΠΙΘΑΝΟΝ, με την πολυγλωσσία που τους διακρίνει, αλλά και την απειρία, να μη ξέρουν ακόμη προς τα πού να προσανατολισθούν.

 

ΣΤΗΝ πολιτική όμως, “ασάφειες” και συγχύσεις περί του πρακτέου εκτός από μια διαρκή αβεβαιότητα που δημιουργούν στην κοινωνία, είναι και άκρως επικίνδυνες. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

ΠΟΤΕ το Κράτος στη χώρα μας δεν είχε συνέχεια. Όλες οι παρατάξεις -τώρα και οι “αριστερές”- έρχονται στην εξουσία για να εφαρμόσουν, λεει, το “πρόγραμμά” τους. Πραγμα που εσήμαινε “γκρέμισμα” ό,τι είχαν κάνει οι προηγούμενοι. Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΤΟ όνομα της “αποκατάστασης αδικιών” πάντα από τους πολιτικούς δημιουργούνται περισσότερες αδικίες, αφού δεν υπάρχει ένα αξιοκρατικό σύστημα υιοθετημένο και νομοθετημένο να ισχύει για όλους.

 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ συμβαίνουν επειδή κανένα κόμμα μηδέ του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρουμένου δεν είχε και δεν έχει ένα όραμα. Γι αυτό “βουλοπλέουμε” ως χώρα. Γιατί, όχι και τώρα;

 

Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην τελευταία πολιτική θητεία του (1928-1932), στην Ομιλία του προς τους νέους της Φιλελεύθερης Νεολαίας (στις 17 Φεβρ. 1929) μεταξύ πολλών άλλων είχε τονίσει πως “…κανείς ποτέ δεν ημπορεί να επιτύχη απολύτως εκείνο το οποίον επιδιώκει. Πρέπει να έχει εμπρός του ένα μεγάλο ιδανικό και να κυττάζη να πλησιάζη καθ΄ όσον μπορεί περισσότερον προς αυτό”

 

ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα ψίγμα οράματος πουθενά, ή μήπως όλα στη μεταπολιτευτική πολιτική ήσαν-και είναι- τυχοδιωκτισμός και φιλαρχία; (Στ.Γ.Κ.)

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΥΣΗ

 

ΛΕΓΕΤΑΙ πως, για να έχει ήσυχο το κεφάλι του ο Θεός, όταν έπλασε τη γυναίκα, της έδωσε χαρίσματα τέτοια που να υπερτερούν σε πολλά επίπεδα εκείνα του άνδρα, ώστε αυτός να μην είναι αλαζόνας!

 

ΣΥΜΦΩΝΑ με ψυχιάτρους, ο Θεός χάρισε στη γυναίκα περισσότερη ωριμότητα, ανθεκτικότητα, διαίσθηση, ρεαλιστικότερη αντιμετώπιση των γεγονότων, μακροημέρευση, ισχυρότερη κράση, ευαισθησία, αλληλεγγύη και δεξιότητα για ταχύτερη προσαρμογή στις ποικίλες αλλαγές της ζωής!

 

ΚΙ ΟΛΑ αυτά, πιθανόν επειδή ο Θεός ήξερε ήδη ότι ο άνδρας ως κατακτητικό όν θα την επεσκίαζε. Όμως οι γυναίκες είναι πιο «ισχυρές», από πλευράς υγείας, από τους άνδρες, διότι εξουδετερώνουν καλύτερα τις μολύνσεις, επειδή έχουν οιστρογόνα. Τα οιστρογόνα έχουν ευεργετικές επιδράσεις στο ανοσολογικό σύστημα των γυναικών. Συμβάλλουν για μια καλύτερη φλεγμονώδη ενεργοποίηση εναντίον των βακτηριακών παθογόνων. Το σύστημα άμυνας τους γίνεται έτσι αποτελεσματικότερο στην εξολόθρευση των μικροβιακών εχθρών του σώματος τους.

 

ΕΤΣΙ που κι ο ποιητής Ν. Εγγονόπουλος να δέχεται τη “θεϊκιά φύση” των γυναικών σε όλα τους:

 

 

…έχουνε οι γυναίκες π’ αγαπούμε θεία την ουσία
κι όταν σφιχτά στην αγκαλιά μας

τις κρατούμε
με τους θεούς κι εμείς γινόμαστ’ όμοιοι
στηνόμαστε ορθοί σαν άγριοι πύργοι
τίποτε δεν είν’ πια δυνατό να μας κλονίση
με τα λευκά τους χέρια

αυτές
γύρω μας γαντζώνουν
κι έρχονται όλοι οι λαοί

τα έθνη
και μας προσκυνούνε
φωνάζουν

αθάνατο
στους αιώνες

τ’ όνομά μας
γιατί οι γυναίκες π’ αγαπούμε
την μεταδίνουν

και σ’ εμάς
αυτή

τη θεία τους
ουσία” [Νίκος Εγγονόπουλος, “Έλευσις” (μικρό απόσπασμα), 1948]

 

(Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Ξέραμε για τη “δημιουργική γραφή”. Μετά μας προέκυψε η “ δημιουργική λογιστική”.

Τώρα ο κ. Βαρουφάκης και οι συν αυτώ μάς πετούν τον όρο “δημιουργική ασάφεια”.

 

Δεν ρωτούν καλύτερα και το λαό που το μόνο που ζητάει, κατά πλειοψηφία, είναι ένας έντιμος “δημιουργικός” συμβιβασμός με τους εταίρους μας;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 

 


Σχολιάστε