"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Αβεβαιότητα…

 

 

 

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ (σκίτσο με πολιτικούς)

  • Δεν πρόλαβα να τον… καταγγείλω”!

(Γ. Αποστολόπουλος, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση δωροδοκίας του κ. Π. Χαϊκάλη, 20-12-14)

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ θεατρικές “παραστάσεις” περί φερόμενης προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Χαϊκάλη και το τραγελαφικό παρασκήνιο που βιώνουμε, επιτείνουν την αβεβαιότητα στη χώρα, ευτελίζουν το θεσμό του ΠτΔ και εξαχρειώνουν το αξίωμα του βουλευτή.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας είναι καθαρά πολιτικό, όχι οικονομικό!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, τέτοιες θλίβερές σκηνές κατάπτωσης του Κοινοβουλίου, μάς ξαναγυρίζουν σε εποχές “σαλαμοποίησης” κομμάτων (μέσα δεκαετίας του 1960). Τότε, δηλαδή, που η λέξη “δωροδοκία”, “αποστάτης” και “αποστασία” συνδέθηκαν με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, ενώ και η περί “πολιτικής” ηθική καταρρακώθηκε έκτοτε ανεπανόρθωτα.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ μας κόσμος δεν ωρίμασε διόλου από τότε καλλιεργώντας επί τούτου αμαρτωλές παθογένειες. Επιπλέον, παρουσιάζει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μια ποιότητα ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παντοίω τρόπω και δόλω διατήρηση (ή κατάκτηση) της εξουσίας.

ΑΛΛΑ κι εμείς, ο λαός, με την όποια απόφασή μας στις εκλογές που έρχονται, θα έχουμε πάλι την ψευδαίσθηση ότι, ψηφίζοντας κάποιους “άλλους”, σίγουρα πιο λαϊκιστές απ΄τους τωρινούς, θα έχουμε, λέει, μια “άλλη” οικονομική πολιτική! Ενώ, είναι απόλυτα σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική! Υπάρχει μόνο μία: η της χρεοκοπημένης χώρας μας που βιώνει με επαχθή δανεικά, και δεν μπορεί να σωθεί με ένα τέτοιο σάπιο πολιτικό σύστημα. Τις “καθαρές λύσεις” μόνο ο λαός μπορεί να δώσει, εφόσον ενημερωθεί σωστά: κάτι που δεν γίνεται από καμιά παράταξη. Η αλήθεια καίει.

ΜΟΝΗ σωτήρια λύση για το παρόν πολιτικό σύστημα, είναι οι πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν σε βασικά και στοιχειώδη που θα σώσουν τη χώρα, αφήνοντας κατά μέρος τις διαφορετικές απόψεις τους στα υπόλοιπα. Στην οικονομία, δυστυχώς, βλέποντας το τι γίνεται σε Ανατολή και Δύση (πετρέλαιο-ρούβλι), θα είναι απόλυτα ανόητη πολιτική να πάμε κόντρα στην παγκόσμια πραγματικότητα. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ

ΑΚΟΜΗ και σήμερα, το φορολογικό μας σύστημα αφήνει άθικτους τους πλουσίους. Την πληρώνουν κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι. Τα προβλήματα της χώρας προέρχονται από τις οικονομικές αναντιστοιχίες των κοινωνικών τάξεων σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση, αλλά και την ανικανότητα (;) των πολιτικών μας να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.

ΕΤΣΙ, η αρνητική στάση στο φορολογικό πολλών διαδοχικών μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν ένα στενόμυαλο φορολογικό σύστημα, με ισχυρούς προνομιούχους εις βάρος της πλειονότητας του λαού, επιδεινώνει την κατάσταση.

ΛΙΓΟ μετά την ένταξή μας στο ευρώ, οι ισχυρισμοί μας για ικανοποίηση των οικονομικών στόχων του Μάαστριχτ αμφισβητήθηκαν από την απαράδεκτη λογιστική απογραφή. Το 2006, το ΑΕΠ της χώρας εκτινάχθηκε κατά 25%! Παράλληλα, η Ελλάδα έχει παρελθόν στην κακοδιαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων και στο μαγείρεμα των στοιχείων. Εάν δεν υπάρχει στην Αθήνα η πολιτική βούληση να γίνουν όσα χρειάζονται για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, τότε είναι άσκοπο να συνεχιστεί η προσπάθεια. Η Ευρώπη είναι ήδη έτοιμη για μία έξοδό μας από την ευρωζώνη, που πλέον δεν θεωρείται ανέφικτη αλλά και πιθανή. Το το θα συμβεί μετά, βέβαια, είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης. (Στ.Γ.Κ.)


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Ε.Ε. ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (φωτό, εκκλησία)

ΜΕΡΕΣ που είναι ωραίο θα ήταν να δούμε την άποψη περί Ορθοδοξίας ενός μεγάλου Βυζαντινολόγου, του σερ Στήβεν Ράνσιμαν. Στην τελευταία συνέντευξή του, για το περιοδικό «Πεμπτουσία», Δεκ.2000-Μάρτιος 2001, λέει τα εξής: “ Μερικές φορές -τι να πω- αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος από τις άλλες Εκκλησίες της Δύσεως. Όμως, χαίρομαι με τη σκέψη ότι στα επόμενα 100 χρόνια η Ορθοδοξία θα είναι η μόνη ιστορική Εκκλησία που θα υφίσταται. Η Αγγλικανική εκκλησία είναι σε πολύ κακά χάλια. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χάνει συνεχώς έδαφος. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ο αυξανόμενος αριθμός αυτών που ασπάζονται την Ορθοδοξία και μάλιστα στη Βρετανία. Πιστεύω ότι προσφέρει την πραγματική πνευματικότητα που οι άλλες εκκλησίες δεν μπορούν πλέον να μεταδώσουν. Όλα αυτά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ορθοδοξία θα διατηρηθεί σε αντίθεση με τις άλλες.”


ΓΙΑ τον Στήβεν Ράνσιμαν, να τι θα μπορούσε να προσφέρει η Ορθοδοξία σε μία Ε.Ε. και γενικά σ’ όλον τον κόσμο: “ Να σας πω, πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχουμε ποτέ ενωμένη την Ευρώπη ή όλο τον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι στο πρόβλημα της ενότητας των λαών η Ορθοδοξία προσφέρει μια άριστη επίλυση, επειδή κατ’ αρχάς, δεν προβάλλει τον εθνικισμό καθόλου. Αλλά και διότι δίδονται από αυτήν ευρύτερες και πιο ελεύθερες απόψεις σε σύγκριση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Όλα αυτά με γεμίζουν με την πεποίθηση ότι η Ορθοδοξία έχει μπροστά της ένα βέβαιο και πολύ καλό μέλλον. ()”.

ΝΑ, μια απάντηση στον υπερβολικό φονταμενταλισμό του Ισλάμ, αλλά και στην εκκοσμίκευση των άλλων χριστιανικών δογμάτων. (Στ.Γ.Κ.)

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Είπε ο κ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός της χώρας στο μινι διάγγελμά του στο λαό, ότι καλεί όλους τους βουλευτές “να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος, αλλά και της κοινής λογικής”.

… Καλά, όλα αυτά που επικαλείται σήμερα, πού πήγαιναν όταν οι βουλευτές “του” ψήφιζαν τα μνημόνια;

ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε