Μικρά πολιτικά (Χ.Ν., 18-12-14)
Posted on 18 Δεκ, 2014 in Σχόλια | 0 comments
ΜΙΚΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
-(Οικονομία και πολιτική)
Μια τρομακτική αλήθεια που βιώνουμε, χρόνια τώρα με την κρίση, είναι η ρήση που λέει πως “η οικονομική πραγματικότητα υπερτερεί της πολιτικής και τη διαμορφώνει”. Ο λαός αντιλαμβάνεται την ουσία αυτής της πραγματικότητας, άσχετα με τα τόσα και τόσα που υποφέρει. Γι αυτό και δεν επιθυμεί εκλογές στην τόσο λεπτή φάση που διανύουμε.
Καταλαβαίνει πως, όποιος κι αν βγει στην κυβέρνηση, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα είναι δέσμιος μιας οικονομικής πραγματικότητας την οποία δεν θα μπορεί να ανατρέψει με λόγια και ευχολόγια. Ή, και έργα! Θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων, να διαμορφώσει (προσαρμόσει) την πολιτική του ανάλογα με τις συγκυρίες εγκαταλείποντας τους προεκλογικούς του λεονταρισμούς. Διότι, πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του ευκταίου. Αν θέλει πραγματικά να σώσει τη χώρα… Λέμε αν…
-(ο εθελοντισμός)
Είναι μια μορφή οργάνωσης, με στόχο την αυτοάμυνα των πολιτών, κυρίως την προστασία και ενίσχυση όσων γύρω μας πλήττονται από την σκληρή κυβερνητική οικονομική πολιτική. Ευτυχώς στα Χανιά έχουν δημιουργηθεί πολλά “κύτταρα” εθελοντισμού που συνενώνουν τον κόσμο και βοηθούν με κάθε τρόπο τους δεινοπαθούντες συμπολίτες μας.
Ειδικά τις μέρες των εορτών που η έλλειψη των στοιχειωδών γίνεται εμφανέστερη, η “πολιτική” της αλληλεγγύης είναι η καλύτερη πολιτική. Πολλοί συμπολίτες μας όμως, δεν συμμετέχουν ενσυνείδητα σε μορφές αλληλεγγύης προβάλλοντας το επιχείρημα (;) ότι “αυτό είναι δουλειά του κράτους”, όχι δική τους.
Σωστά! Κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, αν πράγματι είχαμε κράτος δικαίου. Άν δηλαδή, όλοι πληρώναμε τους φόρους που μας αναλογούσαν, αν οι φόροι ήταν πράγματι ανταποδοτικοί σε έργα και κοινωνικές υποδομές, αν οι κυβερνώντες σκέφτονταν πρώτα τον πολίτη, έπειτα την καρέκλα τους κ.λπ.
Ακριβώς, αυτή η έλλειψη των παραπάνω ενισχύει το κίνημα του εθελοντισμού. Ταυτόχρονα μας κάνει να συνειδητοποιούμε τη βαρύτητα της ψήφου, τις αλλαγές που πρέπει να απαιτήσουμε, όπως και ποιους πρόκειται να ψηφίσουμε… Σαν μεμονωμένα άτομα, η αλληλεγγύη στους άλλους συνιστά τη μοναδική δυνατότητά μας, για να κρατηθεί ζωντανή η αυτοπεποίθηση των ανθρώπων. Για να μη παραδοθεί μια ολόκληρη κοινωνία στο νόμο της κατάθλιψης και της κενού νοήματος ζωής.
-(η πρώτη ψηφοφορία)
Εύλογη η αγωνία όλων, Ελλήνων και ξένων, για την εκλογή (ή μη) του Έλληνα ΠτΔ, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα πολυενδιέφερε κανένα! Βλέπετε, διαμορφώθηκε μια τέτοια πολωτική κατάσταση στη χώρα εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της φιλαυτίας των πολιτικών μας, ώστε να βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο (για όλους) πολιτικοοικονομικό αδιέξοδο/σταυροδρόμι.
Απ΄ ό,τι φαίνεται, το “πείραμα” Ελλάδα συνεχίζεται. Πρόκειται για ένα “παγκόσμιο” πείραμα με θύμα μια “ειδική περίπτωση/χώρα”, που αφορά τόσο στη μελλοντική ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) οικονομία, όσο και -κυρίως- στην ευρωπαϊκή πολιτική. Αν τα καταφέρουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να ανατρέψουμε “το παράδειγμα” και να γίνουμε “υπόδειγμα”, μάλλον θα βγούμε όλοι κερδισμένοι(Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)
ΩΣ ΠΟΤΕ Η Ε.Ε ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ;
Είπε ο Οικονομικός Επίτροπος της Ε.Ε., κ. Μοσκοβισί από την Αθήνα, ότι η τρόικα θα μας αφήσει στα τέλη Φεβρουαρίου! Μα τώρα η Ε.Ε. αντιλήφθηκε τον επαχθή ρόλο της μη νόμιμης και μη δημοκρατικής τρόικα; Ποιος ευνόησε την έλευσή της στη χώρα μας;
Ακόμα και η γερμανική εφημερίδα S¬ddeutsche Zeitung σημείωνε πριν λίγες μέρες: «Είναι καιρός Βερολίνο και Βρυξέλλες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μη δημοκρατικά νομιμοποιημένη τρόικα σαν άλλοθι για τις πολιτικές τους αποφάσεις». Δηλαδή, πρέπει να καταστραφούν κι άλλες χώρες ώστε να το κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι; (Στ.Γ.Κ.)