"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Συνεννόηση!… Τί είναι αυτό;

 

 

 

ΕΝΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ!

 • …Και για πρώτη φορά
  νιώθαμε πως υπάρχουνε στον κόσμο αυτόν
  ώρες που είν’ έξω από το χρόνο. Που δεν ξέρεις
  πόσο διαρκούνε. Μήνες; Χρόνια; Αιώνες;
  Που ισοζυγιάζουν όλη μας τη ζωή”
  . (Νικηφ. Βρεττάκος, «Επιστροφή από τους Δελφούς»)

ΟΛΟΙ το νιώθουμε πως η γενική κατάσταση και πορεία της χώρας δεν εξαρτάται πια από εμάς και την ψήφο μας, αλλά από άλλους. Οι οποίοι άλλοι, άλλα σχεδιάζουν από αυτά που εμείς πράττουμε.

Ο ΧΡΟΝΟΣ, οι ώρες και οι ζωές μας είναι παραδομένες 4 χρόνια τώρα σε άλλους. Χωρίς την έγκρισή μας. Με μνημόνια που τελειωμό δεν έχουν. Άλλοι διαφεντεύουν τις τύχες και το μέλλον μας: οι δανειστές μας και όχι μόνο.

ΑΓΝΟΟΥΜΕ ποιες είναι τελικά οι επιδιώξεις τους. Που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι η σωτηρία μας, αλλά, ή η πλήρης υποταγή στις βουλήσεις τους, ή η εξαφάνισή μας.

ΑΠΟ την εποχή του Γολιάθ και του Δαβίδ, υπάρχουν στη ζωή οι άνισοι αγώνες: ατομικοί ή συλλογικοί. Για τη νίκη όμως, μετράει η αποκοτιά, το θάρρος, ο “εξοπλισμός”, η εξυπνάδα, το όραμα. Κυρίως η σύμπνοια...

ΣΤΗΝ Παγκόσμια Ιστορία υπάρχουν έθνη που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, επειδή στάθηκαν αδύναμα στο να ομονοήσουν και να υπερασπσθούν τον εαυτό τους.

Η ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ ηγετών σήμερα είναι αισθητή παντού: από την Ευρώπη στην Αμερική κι από το Βορρά στο Νότο. Πολύ δε περισσότερο στην “έρημη” χώρα μας.

ΕΜΕΙΣ, ως “γεννήτορες” της δημοκρατίας και του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού, ζούμε χιλιάδες χρόνια στο μυχό αυτό της Μεσογείου περιβαλλόμενοι από δεκάδες εχθρούς. Επιβιώνουμε με την ψυχή στο στόμα. Ίσως επειδή την τελευταία στιγμή πράττουμε το σωστό, ομονοούμε.

ΙΣΩΣ επειδή έτσι είναι το πεπρωμένο μας.

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ “ιστορικά” και τώρα; Ή…; (Στ.Γ.Κ.)

 

ΦΤΟΥ, ΚΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!”

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με την ανατροπή των δεδομένων και την “αναμενόμενη” (για τον ΣΥΡΙΖΑ), πριν της ώρας της, πρόταξη της εκλογής του ΠτΔ μέσα στο Δεκέμβρη, δείχνει ένα και μόνο πράγμα: οι πολιτικοί μας, όντας τελείως ανεύθυνοι και εγωπαθείς, εκτός των σπασμωδικών κινήσεων και άστοχων δηλώσεών τους, το μόνο που σκέφτονται νυχθημερόν είναι πώς θα βάλει ο ένας “τρικλοποδιές” στον άλλο!

ΕΤΣΙ, η “πρόωρη” προκήρυξη εκλογών για το αξίωμα του ΠτΔ, αν μη τι άλλο, δεν δηλώνει άραγε μια απέλπιδα κίνηση στριμώγματος της αντιπολίτευσης (“στρατηγική”, τη λένε οι κυβερνώντες);

ΦΥΣΙΚΑ, υπάρχει μια δυσανάλογη πίεση από τους δανειστές μας. Φυσικά και η εσωτερική κατάσταση στη χώρα δεν εμπνέει αισιοδοξία. Αλλά και ένα τέτοιο ρίσκο για τη χώρα;

… ΝΑΙ! Συμφωνούμε με τον κυβερνητικό ισχυρισμό πως «στην προεδρική εκλογή τον πρώτο λόγο έχουν οι βουλευτές και όχι τα κόμματα. Ήρθε η ώρα τους».

ΗΡΘΕ όμως, η ώρα τους, ή μήπως “ο φόβος φυλάει τα έρημα”;

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ για την έκβαση της προεδρικής εκλογής, καλώς ή κακώς, δεν βρίσκεται πια στους καθαρά κομματικούς βουλευτές (αυτοί είναι δεδομένοι), αλλά στους 25 ανεξάρτητους! Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται ιδεολογικά “επί ξύλου κρεμάμενοι” και, φοβούμενοι ότι, σε περίπτωση που διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, δεν θα επανεκλεγούν, θα σκεφθούν πολύ πριν ψηφίσουν το “ναι” ή το “όχι” για τον Σταύρο Δήμα. Οπότε… (Στ.Γ.Κ.)

 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΚΑΘΕ μέρα γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και περισσότερων καταστροφικών φαινομένων που οφείλονται στη φύση, στην ανθρώπινη επέμβαση ή στις διενέξεις μεταξύ των λαών.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ είναι αποτρόπαιες: αποκεφαλισμοί αλλοθρήσκων, δολοφονίες αλλόχρωμων, βασανισμοί εν ψυχρώ, ομαδικοί πνιγμοί (λαθρο)μεταναστών, έξαρση σεισμών και πλημμυρών, λοιμοί, λιμοί και καταποντισμοί.

 

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ έφτασε σε τέτοιο σημείο τηλεοπτικού κορεσμού “θεάματος” και πλύσης εγκεφάλου, ώστε να αδυνατεί να αντιδράσει φυσιολογικά στο παραμικρό: να σκεφτεί σοβαρά τί του συμβαίνει, να τρομάξει, να αγχωθεί, να προγραμματίσει. Με ορίζοντα τις επόμενες γενιές.

 

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ αυτή να συνειδητοποιήσουμε την επόμενη μέρα που ετοιμάζουμε για τα παιδιά μας, ισοδυναμεί με τη μή ικανότητά μας να νιώσουμε ότι τα πάντα γύρω μας αφορούν στα παιδιά μας. Ήδη “καταστροφολόγοι” επιστήμονες διατείνονται πως το τέλος του πλανήτη Γη δεν είναι ζήτημα χιλιετιών, αλλά ο άνθρωπος που θα πεθάνει εξαιτίας της έχει γεννηθεί κιόλας!

 

ΜΙΑ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ εικόνα που έρχεται να προστεθεί στη βεβαρημένη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Να φταίει το 2014 που ήταν δίσεκτο έτος, ή μήπως το ότι ζούμε μια παρακμιακή εποχή και δεν το αντιληφθήκαμε ακόμη; (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

«Πιστεύω ότι ο Σαμαράς, για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες»!

 

Αυτά δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας της Ε.Ε., ο Γάλλος Πιέρ Μοσχοβισί.

 

Τώρα, αν εμείς έχουμε την αίσθηση ότι όλα “μαγειρεύονται” στα γραφεία των Ευρωπαίων επιτρόπων κατά προτροπή πάντα του Βερολίνου, αυτό θα αποδειχθεί από τις επικείμενες τρεις ψηφοφορίες μέσα στο Δεκέμβρη.

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

Υ.Γ. Η φωτογραφία με τις Κρητικές Μαδάρες είναι του Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε