"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

ΓΑΠ-Νέα κίνηση; (“Χ.Ν.”, 31-10-14)

 

 

ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ;

ΑΠΟ το Ηράκλειο Κρήτης, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, υπαινισσόμενος τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης, μεταξύ πολλών άλλων είπε:

«Ο σοσιαλισμός μπορεί να ελιχθεί και να βοηθήσει τη χώρα. Αυτός είναι ο πόλος που μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Δεν αξίζει σε αυτό το χώρο να μπαίνουν δεξιές και αριστερές πρακτικές. Εμείς μπορούμε. Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αξίες που θα ενώσουν και δεν θα διχάζουν τον λαό. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση».

… ΑΛΛΑ, ο λαός, το 2009, έδωσε στον κ. Γ.Π. μια απίθανα υψηλή και καθαρή εντολή να απαντήση ο ίδιος ως πρωθυπουργός στο καστοριάδειο ερώτημα “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;”. Δυστυχώς, λόγω συγκυριών, άγνοιας (;) αλλά και αδυναμιών του ως πολιτικού, ο ίδιος ο Γ.Π. επέλεξε το δεύτερο σκέλος του διλήμματος. Μας έβαλε βίαια σε μνημόνια, τρόικα και αβάσταχτους φόρους. Χωρίς να προσφύγει στο λαό, χωρίς κανένα δημοψήφισμα, χωρίς καν να ερωτηθεί η Βουλή ή τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ της πολιτικής, φυσικά, είναι κι ο χρόνος. Το λεγόμενο timing που θα πετύχεις ως πολιτικός. Αυτό δεν το είχε ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ή, το είχε αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, όπως οι προηγούμενοι μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί. Το χειρότερο; Ευρισκόμενος σε αμηχανία περί του πρακτέου, πήρε αποφάσεις “μοναχικές”, άστοχες και καταστροφικές για τη χώρα και τους πολίτες της. Χωρίς εναλλακτικές διεξόδους. Τώρα…; (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ (αδημ.)

Κύριε πρόεδρε,

«Δεν αποζητώ εκδίκηση (sic). Δεν αποζητώ δικαίωση. Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα περήφανα στα πόδια της, και ας μην έρθει η δικαίωση αυτή ποτέ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ».

Τα παραπάνω υποστήριξε ο κ. Γ. Παπανδρέου από την Κρήτη (“Ημερησία”, 25-10-14). Στερνή μου γνώση, δηλαδή.

Καλά τόσο χρόνια, με πρασινοφρουρούς, με πράσινα πισώπλατα μαχαιρώματα, με μίζες και κλοπές δημόσιου χρήματος, με πράσινα σκάνδαλα (σε στιλ Τσοχατζόπουλου), ποια πατρίδα υπηρετούσαν οι του ΠΑΣΟΚ;

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε