"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

ευχαριστήριο ζωής

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστήριο ζωής

Μετά την πρόσφατη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς  (με τρία by pass)  στο νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» (Αθήνα),  αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω  από τα βάθη της καρδίας μου:

-τον κ. Παπαδάκη Εμμαν., παθολόγο-νεφρολόγο, που εντόπισε πρόβλημα στην καρδιά,

-τον κ. Κιουπέλογλου Γ., καρδιολόγο, που όχι μόνο διακρίβωσε (και με Holter) το πρόβλημα, αλλά έκλεισε αμέσως ραντεβού με το ΠΑΓΝΗ για  στεφανιογραφία,

-την  οικογένεια της κουνιάδας  μου Πόπης Πυροβολάκη-Βρέζα (Ηράκλειο) που μας φιλοξένησε γνωρίζοντάς μας ταυτόχρονα τον κ.Ζάχαρη Ευ., καρδιολόγο της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, ένα σπάνιο άνθρωπο και επιστήμονα. Ο ίδιος μάλιστα ανέλαβε,  πλην της στεφανιογραφίας (με τον κ. Γ. Κοχιαδάκη), να μας φέρει σε επαφή με τον κ. Στρατή Παττακό, καρδιοχειρουργό (Αθήνα).

 


-τον κ. Παττακό Στρατή, διακεκριμένο καρδιοχειρουργό, δ/ντή της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «ΥΓΕΙΑ» (Αθήνα) που ανέλαβε, λόγω του επείγοντος, την εγχείρηση αμέσως. Άπειρες ευχαριστίες  προς την «ομάδα» του, αλλά και το λοιπό προσωπικό της Κλινική: όλοι τους λαμπρύνουν την επιστήμη της καρδιοχειρουργικής στη χώρα μας εφαρμόζοντας έναν άψογο επαγγελματισμό, με ανθρώπινο όμως πρόσωπο.

-την οικογένεια του κουνιάδου μου Γιάννη  Πυροβολάκη (Σπάτα) που μετά την εγχείρηση μάς φιλοξένησε για μια εβδομάδα στο σπίτι του, ώσπου να επανεξετασθώ και να αφαιρεθεί το μετεγχειρητικό πλευρικό υγρό που διαγνώστηκε εκ των υστέρων.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω :

-τα παιδιά μου, Μανώλη και Παναγιώτη και τους φίλους τους, τα παιδιά της θείας Φωτεινής (Ν. Πεντέλη), τον Σάββα Καλαϊτζόγλου και τους συναδέλφους του, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν υπερκαλύπτοντας την αναγκαία ποσότητα αίματος για την εγχείρηση.

-τις δεκάδες αγαπητών φίλων, συγγενών, συναδέλφων, γειτόνων, γνωστών, «αναγνωστών» μου κ.ά., που δεν έπαψαν στιγμή να τηλεφωνούν κατά  τη διάρκεια της εγχείρησης  και μετά.

-τον κ. Γιάννη Γαρεδάκη, ιδρυτή των «Χανιώτικων Νέων», για το συνεχές και αμέριστο ενδιαφέρον του.

Κυρίως όμως  θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη σύντροφό μου Χριστίνη, τον ακοίμητο, υπομονετικό κι ακούραστο άγγελο πλάι μου, που με συμπαραστάθηκε (και με συμπαρίσταται)  με σθένος στη δοκιμασία.

Ο Θεός και η Μεγαλόχαρη να  έχουν καλά όλους, χαρίζοντάς τους γερή υγεία και πολλή δύναμη.


Σταύρος Γ. Καλαϊτζόγλου (Αύγ. 2014)

———————————————————-

Για τον κ. Πατακό περισσότερα εδώ:

http://www.hygeia.gr/ και στο

https://www.youtube.com/watch?v=wn4ZIUh36mg

 ——————————————————

 


 


Σχολιάστε