"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Η κατάσταση κι εμεις! (Χ.Ν., 19-6-14)

 

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

 

ΔΙΚΑΙΟΣ ο θυμός. Ιδιαίτερα των νέων. Δικαιότερη κι η αγανάκτηση για όσα μας συνέβησαν και μας συμβαίνουν…

 

ΟΜΩΣ, η παράταση αυτών των δυο συναισθημάτων πέρα από ένα  εύλογο χρονικό διάστημα διαβρώνει μόνο εμάς. Όχι τους πολιτικούς και τις κυνικές πολιτικές τους.

 

ΣΟΦΗ η ρήση που λέει ότι δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε για πράγματα που δεν εξαρτώνται πάντα από εμάς:

-αν μεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, τα αλλάζουμε και δεν υπάρχει λόγος για στενοχώρια.

-αν δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, αφού δεν αλλάζουν από μας, κάθε θυμός, στενοχώρια και αγανάκτηση ζημιώνουν και διαβρώνουν μόνο τη δική μας υγεία.

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, οι πρόσφατες εκλογές έδειξαν δυο πράγματα:

-ή, ότι εμείς δεν φτάσαμε σε σημείο ωριμότητας, ώστε να αλλάξουμε με την ψήφο μας ριζικά την κατάσταση,

-η, ότι οι πολιτικοί που έχουμε δεν είναι αυτοί από τους οποίους μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα.

 

ΚΙ ΕΤΣΙ κι αλλιώς, η μπάλα είναι στο γήπεδό μας! Γι αυτό και συμφωνούμε απόλυτα με μια επισήμανση που κάνει ο σπουδαίος σχολιαστής oldboy (26/5), σχετικά με τα «πράγματα» που μας βασανίζουν.

 

ΓΡΑΦΕΙ: “Μόνο με την προσωπική μας εμπλοκή θα αλλάξουν τα πράγματα. Εμείς είμαστε τα πράγματα. Τα πράγματα δεν είναι κάποια θεωρητικά σχήματα έξω από εμάς και εμείς δεν είμαστε οι σχολιαστές τους. Η εκλογική αλλαγή μπορεί να συμβεί ή να μη συμβεί στο μέλλον. Αλλά η ουσιαστική αλλαγή θα συμβεί μόνο όταν πάψουμε να είμαστε αποστασιοποιημένοι και καταγγέλλοντες”…

 

ΠΟΙΟΣ να διαφωνήσει, με τα παραπάνω, όταν ακόμη και σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αμέτοχων στα «πράγματα» (αποχή) συμπολιτών μας; (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr))

 

 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ;

ΕΥΛΟΓΟ το παράπονο ενός υπερεβδομηντάρη συνταξιούχου:

«-Μα είναι στα καλά τους αυτοί που μας κυβερνούν; Δε μας φτάνει που μας έκοψαν τις συντάξεις κατά 30%, τα δώρα  και τα ταμεία, δεν μας φτάνει που πληρώνουμε επισκέψεις, εξετάσεις και φάρμακα από την τσέπη μας (όλα ακριβοπληρωμένα κατά τον εργασιακό μας βίο)…, μας βάζουν στα γεράματα να μάθουμε και… Internet; Με ρωτάνε εμένα, αν είμαι σε θέση να χειριστώ Κομπιούτερ, αν ξέρω τι είναι αυτό, αν μπορώ να πληκτρολογήσω μια λέξη, αν καταλαβαίνω τι είναι… κλειδάριθμος και τα τέτοια;

«-Μα τρελαθήκανε τελείως εκεί στα Υπουργεία; Μου λένε, αν δεν έχω Η/Υ, να πάω σε… λογιστή! Και πού να βρω εγώ λεφτά γι αυτά… Τόσο μεγάλο ήταν το οικονομικό κόστος που μας έστελναν «ενημερωτικά» κάθε τρίμηνο και κάθε χρόνο «βεβαιώσεις αποδοχών», ώστε να συμπληρώνουμε μόνοι μας τη φορολογική δήλωση; Κι ακόμη, γιατί δεν μας ενημερώνουν για τα λεφτά που θέλουν να τους… πληρώσουμε επιπλέον; Στο κάτω-κάτω τι τους έχουν τόσους υπαλλήλους στα γραφεία τους;

«-Αλλά, ελληνικό γκουβέρνο είναι αυτό: ό,τι θέλει κάνει. Εδώ που τα λέμε, δεν θα μπορούσε να λάβει ειδική μέριμνα για μας που είμαστε εκτός περιθωρίου, λόγω τεχνολογίας; Ή μήπως στοχεύει στο να απαλλαγεί τελείως από μας, με πρόστιμα, πρόσθετους φόρους, άγχη και καρδιακά;…»

 

…ΑΛΛΑ γιατί να πάμε τόσο μακριά; Μήπως έχουμε πολιτεία που να ενδιαφέρεται πραγματικά για τους πολίτες της; Έχουμε Παιδεία και Υγεία; Έχουμε Ασφάλεια και σταθερότητα; Όχι βέβαια. Μάλλον έχουμε ένα κράτος που δεν επιθυμεί καθόλου συνταξιούχους… (Στ.Γ.Κ.)

 

 

ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ

 

ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ του Αδώνειου Ασφαλιστικού Συστήματος (ΠΕΔΥ) είναι κατά πολύ πιο κραυγαλέες από τα προηγούμενα  (ΟΠΑΔ-ΕΟΠΠΥ). Τότε είχαμε στοιχειωδώς έναν «οικογενειακό» γιατρό και οποιαδήποτε στιγμή. Τώρα τι έχουμε; Καθιερώθηκαν, λέει, καινοτομίες για την πάταξη των παλιών… στρβλώσεων και της διαφθοράς, αλλά στη θέση τους δημιουργήθηκαν άλλες. Ας πούμε:

 

-Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση καταστρατηγήθηκε αμέσως με την αδυναμία του μη σωστού ελέγχου της. Ήδη έχει  αποκαλυφθεί ότι έχουν συνταγογραφηθεί φάρμακα για άτομα προ πολλού αποθανόντα!

 

-Όσο για την αύξηση του αριθμού των δωρεάν επισκέψεων ανά μήνα- από 200 σε 300 ασθενείς- για κάθε συμβεβλημένο γιατρό με το ΠΕΔΥ, αρκετοί γιατροί εξαντλούν τον αριθμό αυτό εντός της πρώτης εβδομάδας του κάθε μήνα! Κι από κει και πέρα κάθε επίσκεψη, γράψιμο φαρμάκων κ.λπ. είναι πληρωτέα. (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Στις εκλογές του 1961 της ΕΡΕ του Καραμανλή (περίφημες για τη βία και τη νοθεία τους), είχαν ψηφίσει «αποθαμένοι αλλά και… δέντρα»!

 

Πενήντα πέντε χρόνια μετά, στα 2014,  πάλι επί δεξιάς, μαθαίνουμε ότι «οι αποθαμένοι  δικαιούνται και… φάρμακα» από τις συνταγογραφήσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ!

 

Μάλλον για να καρδαμώσουν και να… ξαναψηφίσουν τις ερχόμενες εκλογές!

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε