"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Γιατί απεχθάνομαι το Facebook!

 

Γιατί απεχθάνομαι το Facebook!

[Πάρα πολλοί φίλοι και αναγνώστες με προσκαλούν να δημιουργήσω "λογαριασμό" στο  facebook. Αφότου έχω φτιάξει την ιστοσελίδα μου, εδώ και 3 1/2 χρόνια  αποφεύγω, όπως ο διάβολος το λιβάνι! Απεχθάνομαι να γίνεται μια ιστοσελίδα... καφενείο στο οποίο ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του.

Αλλά, διαβάστε και το παρακάτω άρθράκι-σχόλιο και θα καταλάβετε… Στ.Γ.Κ.):

(Από Newsit.gr) 8-6-14

“Αποδείχθηκε και επίσημα πλέον πως Facebook μας απομακρύνει από τους φίλους μας, μας κάνει αντικοινωνικούς και προκαλεί προβλήματα τις σχέσεις μας.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, το 50% των Αυστραλών ηλικίας 18-34 ετών ξοδεύει περισσότερο χρόνο με το Facebook από ότι με τους φίλους του, την οικογένειά του ή με την σχέση του.

Επιπλέον, οι περισσότεροι ομολογούν πως, αν δεν ήταν το Facebook θα αφιέρωναν περισσότερο χρόνο για να βρεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η αυστραλιανή μελέτη αναφέρει πως περισσότερες προσωπικές πληροφορίες γύρω από τη ζωή τους τείνουν να κοινοποιούν στο Facebook οι χρήστες που βιώνουν μοναξιά.

Συγκεκριμένα μελετώντας τα προφίλ συνολικά 616 γυναικών στο Facebook, οι ερευνητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου Τσαρλς Σταρτ διαπίστωσαν ότι οι πιο «ενεργοί» χρήστες ήταν συνήθως άτομα μοναχικά και πιο αποκομμένα από το κοινωνικό σύνολο.”

Επιμύθιο: Προσωπικά προστιμώ να βγαίνω έξω… Να λέω καλημέρα στον κόσμο, να δίνω το χέρι μου στον άλλο, να του μιλώ, να του εκφράσω τις αγωνίες μου ή να ακούσω τις δικές του, τον το εγγίσω, να έχω ζωντανή παρέα… Δυστυχώς καμιά φιλία πραγματική δεν γίνεται με… προσομοίωση ούτε με διαδικτυακές φαντασιώσεις! Αυτές είναι επικίνδυνες,  ψεύτικες, απατηλές και επικίνδυνες.

Ζω τη ζωή “δια ζώσης”, όχι πληκτρολογώντας την. (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε