"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πως η ΕΛΙΑ έγινε…”ελαία”! (Χ.Ν., 27-2-14)

 

ΠΑΡΑ το ότι ο κόσμος, η πλειονότητα των ψηφοφόρων του παραδοσιακού Κέντρου, αδημονούσε για την εκκόλαψη μέσα από την κρίση ενός νέου σχήματος/κινήματος που θα συσπείρωνε τον μεσαίο χώρο κατεβαίνοντας από κοινού στις ευρωεκλογές, το παλαιοπολιτικό σύστημα είτε επειδή διέγνωσε κίνδυνο αφανισμού του είτε διότι «η λεοντή» που πήγε να φορέσει δεν ήταν και η καλύτερη, δεν επέτρεψε την ευόδωση του εγχειρήματος.

ΕΤΣΙ τα πάντα… αναβάλλονται για μετά τις ευρωεκλογές.

ΠΙΘΑΝΟΝ, για πολλούς εχέφρονες, να είναι και σωστή η κίνηση της μη συμμετοχής των «58» στις ευρωεκλογές, μια και ο συντονισμός των πολλών τάσεων που ενυπάρχουν δεν ήταν και τόσο εύκολος. Εξάλλου, πάντα σε ένα νεόκοπο ιδεολογικοπολιτικό σχήμα, οι φιλοδοξίες είναι αμέτρητες και απρόβλεπτες. Κατά την άποψή μας, πιθανόν να μην υπήρχαν και καινούργια, αδιάφθορα, νεανικά πρόσωπα που θα ήθελαν να εκτεθούν για να ανατρέψουν, ως εμβόλιμη δύναμη, το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως, λόγω του ότι η πλειονότητα των ατόμων που απαρτίζουν τους «58» είναι παλαιοί και «πασοκογενείς», μια κάθοδος αυτή την ώρα σε εθνικές εκλογές, όπως είναι οι ευρωεκλογές, δεν θα είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Επιπλέον, η δυστοκία στην επιλογή των προσώπων για την Ευρωβουλή μάλλον αποτελεί άλλη μια αιτία ναυαγίου της προσπάθειας.

ΕΤΣΙ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε -μεταξύ άλλων- μετά το πέρας των διεργασιών με τους «58»: «…Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους “58” ως ένα κίνημα και ρεύμα γνώμης, γιατί λειτούργησαν καταλυτικά, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις που έχει η κοινωνία μας, δυνάμεις που θέλουν την συσπείρωση όλου αυτού του χώρου. Φυσικά, ο ρόλος των “58” δεν είναι οργανωτικός, αλλά είναι κοντά μας πολιτικά, προγραμματικά, στη Συνδιάσκεψη που οργανώνουμε στις 8 και 9 Μαρτίου με τη συμμετοχή του κ. Martin Schulz…».

Ο ΚΥΡΙΟΣ Βενιζέλος είναι αρκετά έξυπνος και φυσικά φιλόδοξος, ώστε να μην επιτρέψει σε κανένα να του «σύρει το χαλί» κάτω από τα πόδια. Πιστεύει πως το κόμμα που παρέλαβε (το ΠΑΣΟΚ), με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, θα ανακάμψει κι αυτό. Όπως ακριβώς οι μετοχές του Χρηματιστηρίου που αγοράζονται τώρα! Οπότε και η ΕΛΙΑ θα επιστρέψει μάλλον στην… ελαία: ένα δέντρο δυνητικής μεν ελπίδας, αλλά και χρήσιμο -όταν πια γεράσει- μόνο ως καυσόξυλο.

Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr


Σχολιάστε