"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Οι αποδείξεις-2014

 

 

 

ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ το 4ο καταστροφικό έτος των μνημονίων και ακόμη δεν είδαμε να ψηφίζεται ένα σταθερό, σοβαρό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΚΑΛΟ μεν το μέτρο των αποδείξεων, αλλά η εκάστοτε πολυδιαμόρφωσή του τείνει πια να εξαρτάται από το πόσα θέλει να εισπράξει το κράτος από τους απλούς πολίτες – καταναλωτές και μόνο.

ΓΙΑ τον λόγο αυτό, οι οικονομικοί μας εγκέφαλοι επικεντρώνονται κάθε χρόνο στους φοροεισπρακτικούς τους νόμους και μηχανισμούς. Όχι στο πόσο δίκαιο είναι ένα μέτρο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ μόνο τις συνεχείς «οριζόντιες» περικοπές.

ΑΣ πούμε, για φέτος, τι θα πει ότι θα πριμοδοτούνται εφεξής ορισμένες μόνο οι αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών; Μπαίνουμε στον Φλεβάρη και δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομερώς ποιες θα είναι αυτές.

ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ, λέει, το 50% των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ, ώστε οι φορολογούμενοι να αναγκασθούν να συγκεντρώνουν «πριμοδοτούμενες» αποδείξεις από άλλες ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών που κατά την Εφορία φοροδιαφεύγουν. Όπως τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι γιατροί κ.ά.

ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ που δεν οδηγούν πουθενά.

ΔΙΟΤΙ, ποιοι πάνε σήμερα σε κέντρα διασκέδασης; Εδώ κόψαμε τις επισκέψεις σε βασικούς γιατρούς επειδή διαλύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το κράτος εφαρμόζει  ένα σωρό τερτίπια για να μην πληρώνει τα ήδη πληρωμένα από τους ασφαλισμένους χρήματα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους.

ΜΗΠΩΣ τελικά -το κράτος- θέλει να στήνει φορολογικές παγίδες, ώστε να εισπράττει κρυφά και αβίαστα όσα χρήματα του λείπουν, επειδή το ίδιο είναι ανίκανο(;) να συντάξει και να εφαρμόσει ένα φορολογικό σύστημα της προκοπής; Τόσο τυφλό είναι που δεν μπορεί καν να μιμηθεί ένα οποιοδήποτε αξιόπιστο ευρωπαϊκό φορολογικό σύστημα, με στοιχειώδη δικαιοσύνη και ικανή απόδοση;

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε