"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Tο σαθρό πολιτικό μας σύστημα

 

 

 

 

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ του ελληνικού κράτους αποκαλύπτονται κάθε μέρα και σε μεγαλύτερο βάθος.

ΜΕΤΑ τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από πολλούς «ημέτερους», τις μίζες, τη «θεσμική» διαφθορά στο δημόσιο, τα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά, το Τ.Τ. κ.λπ., ήρθε σαν επιστέγασμα η υπόθεση Ξηρού και Μαζιώτη: με τη σωρεία δολοφονιών στο ενεργητικό τους ως μελών των τρομοκρατικών/αντιεξουσιαστικών οργανώσεων «17Ν» και «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ είναι ότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών, υποστηρίζει πως η φυγή του Χριστόδουλου υπήρξε ένα «ατυχέστατο (sic) γεγονός»!

ΠΟΛΥ «τυχερός», λοιπόν, στην… ατυχία του ο φυγάς Ξηρός, αφού η ελληνική νομοθεσία του παρέχει τέτοιες δυνατότητες! Που κάνουν εμάς και τους άλλους (Αμερικανούς) έξω φρενών, με τις νομιμοφανείς διευκολύνσεις, ώστε να έχουμε την εικόνα ενός κράτους «μπάχαλο». Με special νομοθεσίες … “made in Greece”!

Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. Βενιζέλος λίγες μέρες πριν, συνομιλώντας επί του θέματος με τον υπουργό των Εξωτερικών των Η.Π.Α., τον κ. Κέρι, είχε δηλώσει ότι είχαμε «κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου»! Λησμόνησε να προσθέσει ότι τέτοιοι αλλοπρόσαλλοι και επικίνδυνοι νόμοι ψηφίζονταν από ένα κάκιστο πολιτικό σύστημα. Και ότι η σαθρότητα ενός τέτοιου συστήματος δεν διορθώνεται, με όσες επικηρύξεις και να γίνουν.

ΑΡΕΤΗ των νομοθετών είναι, αν δεν απατόμαστε,  «να προλαμβάνουν». Όχι «να θεραπεύουν» εκ των υστέρων. Ακούμε τώρα ότι επίκειται αναθεώρηση των νόμων και των πρακτικών σχετικά με τους εγκληματίες φυλακισμένους, αλλά και τους όρους χορήγησης αδειών τους. Ακούμε επίσης ότι πρόκειται να δημιουργηθούν «φυλακές υψίστης ασφαλείας»! Τώρα!

ΣΕ ΕΝΑ σοβαρό και ευνομούμενο κράτος, η ζωή των πολιτών, όταν δεν εξασφαλίζεται από τον αλληλοσεβασμό τους, τότε  διασφαλίζεται με το κλασικό λατινικό/ρωμαϊκό δόγμα «dura lex, sed lex» (= σκληρός ο νόμος, αλλά νόμος). Ειδικά σε  περιπτώσεις όπως αυτή του Χριστόδουλου Ξηρού -του αποδεδειγμένα πολυδολοφόνου, οι νόμοι να είναι πολύ πιο αυστηροί. Ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο αυτός τώρα, κρυπτόμενος, να καγχάζει και  να απειλεί τους πάντες και τα πάντα.
Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr


Σχολιάστε