"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Δάσκαλε (Λιάπη) που δίδασκες…

 

Δάσκαλε που δίδασκες…

  • «Ε, και τι έγινε; Όλοι δεν παρανομούμε…;» (αυθόρμητη απάντηση πολίτη)

ΣΤΟ κράτος «μπάχαλο» που ζούσαμε και ζούμε, η στοιχειώδης εφαρμογή του νόμου από τα εντεταλμένα όργανα ακούγεται σαν… πρώτη είδηση! Τόσο πολύ αποξενωθήκαμε από το πρέπον, το νόμιμο.

ΜΕ τη σύλληψη για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του πρώην υπουργού Μεταφορών (τί ειρωνεία!) κ. Μ. Λιάπη, επανέρχεται στο προσκήνιο η κατ’ εξακολούθηση ασυδοσία ορισμένων από τους πολιτικούς μας. Που και εν καιρώ κρίσης «μας γράφουν κανονικά»!

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ακόμη ότι οι νόμοι που οι ίδιοι θεσπίζουν και ψηφίζουν στη Βουλή αφορούν στους άλλους πολίτες αυτής της χώρας. Όχι και σ’ αυτούς. Και πως ο κάθε πρώην υπουργός ή βουλευτής έχει δικαίωμα, για δικούς του λόγους «κύρους», να συμπεριφέρεται όπως έμαθε.

ΤΟ ΠΙΟ τραγελαφικό, αλλά και ενδεικτικό του βάθους υποτίμησης του υπουργικού αξιώματος, αλλά και ημών, είναι ότι ο κ. Μιχάλης Λιάπης, το 2007, προλόγιζε ως υπουργός Μεταφορών την τελευταία έκδοση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που ισχύει και σήμερα! Είναι ο ίδιος που έλεγε ότι ο Κ.Ο.Κ. δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο, αλλά ένας «κανόνας ζωής»!

ΓΙΑ την ιστορία του πράγματος, να τι έγραφε ο κ. υπουργός: «Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αποτελεί το πιο σημαντικό (sic) νομικό κείμενο σχετικά με την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία στους δρόμους. Η καλή γνώση και τήρηση των διατάξεών του είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για όλους τους χρήστες (!)των οδών, αφού η ασφάλεια επηρεάζεται από τη συμπεριφορά όλων μας. Με αυτή τη λογική ο ΚΟΚ δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο αλλά κανόνας ζωής, διότι η τήρηση των διατάξεών του επιβάλλεται επί της ουσίας για την προστασία της ίδια της ανθρώπινης ύπαρξης».

…ΚΙ ΟΜΩΣ, πολλοί «Λιάπηδες» υπάρχουν ακόμη στην πολιτική ζωή της χώρας και στα  βουλευτικά έδρανα. Που από τη θέση που κατέχουν μας κουνούν το δάχτυλο για την «πιστή» τήρηση των νόμων, των μνημονίων κ.λπ. που ψηφίζουν. Κι ας είναι οι πρώτοι που ποδοπατούν τους νόμους…
Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε