"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ο Στουρνάρας και οι άλλοι (10-12-13)

ΔΕΝ είναι εκλεγμένος απ’ το λαό. Ως τεχνοκράτης κλήθηκε από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ να λύσει τον “γόρδιο δεσμό”: της άτακτης χρεοκοπίας (Grexit) ή της επώδυνης ανάταξής της.

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ εργατικός, προσηλωμένος στους στόχους του, αποφασιστικός. Αν και αντιπαθητικός, για τα σκληρά μέτρα που προτείνει (αλλά ψηφίζονται από τη Βουλή!), παραμένει χωρίς σοβαρά επικοινωνιακά σφάλματα. “Βλέπει” την ελληνική οικονομία, όπως την έβλεπαν και οι προκάτοχοί του: λογιστικά, αριθμητικά!

ΑΠΛΑ, του ανατέθηκε μια “βρώμικη” δουλειά…

ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα ευχόταν να βρίσκεται στη θέση του. Ούτε από τους πολιτικούς που τον μέμφονται και… απειλούν την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των ακινήτων! «Ιδού η Ρόδος…»

Ο Κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ δεν είναι πολιτικός. Επί “εκσυγχρονιστικών” κυβερνήσεων Κ. Σημίτη είχε κρούσει τον κώδωνα κατάρρευσης της Οικονομίας εξαιτίας των πολλών αστοχιών ή της σφοδρής αντίδρασης των συντεχνιών. Ο τότε λαϊκισμός κι ο φόβος απώλειας της εξουσίας υπερίσχυσαν της λογικής. Ο “εκσυγχρονισμός” δεν έγινε…

ΓΙΑ ένα τεχνοκράτη «τα 10 ευρώ είναι 10 ευρώ». Δεν ισχύει το ίδιο για έναν πολιτικάντη πολιτικό: τα δέκα ευρώ δεν έχουν την ίδια αξία, αφού άλλη αξία έχουν στην Εκάλη, κι άλλη στο φτωχοχώρι της Μακεδονίας.

ΜΕΧΡΙ τώρα η οικονομική μας πολιτική ήταν του τύπου «Τσοβόλα, δώστα όλα». Και μη πάρεις τίποτε κυρίως από τους χορηγούς των κομμάτων εξουσίας – τους και φοροφυγάδες. Όσοι αποτόλμησαν μια κάποια σοβαρή οικονομική “μεταρρύθμιση” ή κάποιο εξορθολογισμό της κατάστασης (οικονομία, ασφαλιστικό) εκπαραθυρώθηκαν. Ή, είδαν την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.

ΕΤΣΙ σήμερα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε: αναξιόπιστοι και ανυπόληπτοι. Επιπλέον ελλείπουν ικανοί πολιτικοί άνδρες. Σε όλα τα κόμματα. Που να έχουν ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις και να μη ζουν σε γυάλινους κόσμους.

ΟΤΑΝ το 1990 βρεθήκαμε με τον “Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο” στην περιοχή του Bordeaux, εντυπωσιαστήκαμε από την υπερφορολόγηση της κατοικίας. Με 7 φόρους, παρακαλώ!

ΣΗΜΕΡΑ ο Έλληνας πολίτης της κρίσης δεν προλαβαίνει να πληρώνει. Ειδικά η υπερφορολόγηση χτυπάει μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ! Με τέτοιες ανισότητες και αδικίες να διαιωνίζονται, ποιος θα βρει τη χρυσή τομή στο πρόβλημα;
Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε