"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Εικονοσκέψεις

 

Μια από τις πολλές πρωτοτυπίες του διαδικτύου είναι εικόνες που γράφουν κάποια σκέψη. Οι σκέψεις αυτές συνήθως είναι γνωστών προσωπικοτήτων. Θα μπορούσε όμως να εκφράζονται κι από απλούς καθημερινούς και κοντινούς μας ανθρώπους:

 

1.-”μη κρίνετε ποτέ κάποιον από τη γνώμη των άλλων”: Πράγματι, επηρεαζόμαστε πολύ από την εικόνα που σχηματίζει κάποιος για κάποιον, ενώ θα έπρεπε να σχηματίζουμε δική μας γνώμη μόνο μετά από προσωπική επαφή, συζήτηση, συνεργασία  κ.λπ., με το άτομο αυτό. Έτσι δημιουργούνται οι λεγόμενες “κακές εντυπώσεις” που πολλές φορές έχουν ολέθρια αποτελέσματα! (Στ.Γ.Κ.)

2.-Όσο για μας είμαστε ένα σύνολο φτιαγμένο από τα βιβλία που διαβάζουμε, τις ταινίες που βλέπουμε, τη μουσική που ακούμε, τα άτομα που συναναστρεφόμαστε κ.λπ. Γενικά είμαστε η συνισταμένη των εμπειριών της ζωής μας.

Θα πρόσθετα πως η ζωή μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας-μάλιστα στις κρισιμότερες και πιο αποφασιστικές στιγμές της. (Στ.Γ.Κ.)

3.- Τα παράδοξα της εποχής μας είναι η αποθέωση της απομόνωσής μας, ενώ γύρω μας η ζωή βοά και τρέχει σαν το νερό στο αυλάκι. Ο εγωισμός μας δεν μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε αυθόρμητα και δια ζώσης με τον άλλο, επειδή τον φοβόμαστε ή δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας! (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε