"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

μεθεόρτια (σχόλια, Χ.Ν., 31-10-13)

 

 

ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ

ΘΑ αποκτήσουμε ποτέ κράτος, και μάλιστα κράτος «δικαίου»;

ΜΕΧΡΙ πότε, τα αιώνια υποζύγια-μισθωτοί και συνταξιούχοι-αλλά και η μεσαία τάξη, θα αποτελούν τους … Ηρακλείς των φορολογικών βαρών;

ΜΑΣ έλεγαν πως κάθε οικονομική κρίση αποτελεί ταυτόχρονα και αφορμή για «διόρθωση» των κακώς κειμένων μιας πολιτείας. Φαίνεται πως για μας, της μεταπολιτευτικής βιοθεωρίας και  πρακτικής, δεν διορθώνεται τίποτε.

ΛΕΓΑΜΕ πως η απαξίωση του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα, θα ήταν η ευκαιρία να ανασυσταθεί αυτό και να λειτουργήσει με ευρωπαϊκούς όρους.

ΛΕΓΑΜΕ πως η μεγαλύτερη αδυναμία του ελληνικού κράτους, η θέσπιση δηλαδή ενός δίκαιου κι ορθολογικού φορολογικού συστήματος, θα ήταν από τα πρώτα μελήματα των πολιτικών μας. Μάταιη ελπίδα, αφού η επερχόμενη φορολόγηση των ακινήτων-κι δη των αγροτεμαχίων- είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να εμπνευστεί υπουργός των Οικονομικών.…

ΛΕΓΑΜΕ ότι η εξευτελιστική πελατειακή πολιτική θα λάβαινε τέλος μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού μας ως έθνους…

ΛΕΓΑΜΕ…, λέγαμε…. Και  τί δε λέγαμε;

ΕΞΙ χρόνια τρομακτικής ύφεσης, καταστροφικών περικοπών μισθών και συντάξεων, ανεξέλεγκτης ανεργίας, πρωτοφανούς αριθμού αυτοκτονιών, τυφλών απολύσεων,  φτωχοποίησης του 1/3 του πληθυσμού, «εξορίας» χιλιάδων νέων επιστημόνων στο εξωτερικό… δεν άρκεσαν στο πολιτικό μας σύστημα να βρεθεί, επιτέλους ενώπιος ενωπίω και να κάνει το πρέπον: τα αυτονόητα.

ΑΝΙΚΑΝΟ, εξακολουθεί να λειτουργεί με εντεινόμενη την παλαιοπολιτική τακτική τού βολέματος των ημετέρων. Παίζει και ποντάρει στις «επικοινωνιακές» λέξεις, ενώ δρα στα πλαίσια του «βλέπουμε και κάνουμε». Σε πολλά θέματα μένει απλώς παρατηρητής, ενώ δεν παύει να δέχεται «χαστούκια» έξωθεν.

ΣΤΗΝ πολιτική και μάλιστα στην Οικονομική, δεν υπάρχουν σύμμαχοι ή φίλοι. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Και χρέη για τους αδύναμους. Που εντέχνως οι δανειστές και οι τράπεζες «μεταφορτώνουν» στους ανυποψίαστους λαούς ενοχοποιώντας τους, μέσω ανδρείκελων πολιτικών.

ΤΙ ΑΛΛΟ είναι τα μνημόνια, αν δεν είναι εξοντωτικά δάνεια επιβίωσης ενός λαού; Η δε εξόφλησή τους, με τη μορφή ληστρικών επιτοκίων ή εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, τι άλλο είναι, αν δεν είναι η πλήρης υποταγή ενός έθνους σε ξένα κέντρα;

ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ θλιβερές συγκυρίες, και με τέτοιους θλιβερούς ηγέτες, τι νόημα έχει αν πήγε ή όχι ο κ. Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη; Ή, ακόμη κι αυτές οι ανούσιες και χωρίς το λαό παρελάσεις, σε τι συμβάλλουν; (Στ.Γ.Κ.)

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ (φωτό, παρέλαση)

 

«ΒΑΣΙΚΑ» -όπως λέγαμε παλαιότερα- «ως έθνος είμαστε αντιρατσιστές»! Όμως, η παρατεταμένη  οικονομική κρίση και η εγκληματική πρακτική των μελών της «Χ.Α.» απέναντι σε κάθε έγχρωμο αλλοδαπό, απέδειξαν το αντίθετο: μεγάλη μερίδα του πληθυσμού πρεσβεύει το ρατσισμό: είτε από φόβο και προκατάληψη είτε από προσωπική εμπειρία.

 

ΟΣΟΙ αντιρατσιστικοί νόμοι και να ψηφιστούν, ο αντιρατσισμός θα παραμένει αποκλειστικά και μόνο θέμα παιδείας μας. Και ευτυχώς πολλά Ελληνόπουλα αποκτούν την «αντιρατσιστική παιδεία» στα σχολεία, όπου μεγαλώνουν με συμμαθητές αλλοδαπούς.

 

ΕΤΣΙ, την καλύτερη απάντηση σε όσους, σε κάθε παρέλαση προσπαθούν να δώσουν τη δική τους αυθαίρετη ερμηνεία (θυμηθείτε την υπόθεση «Τσενάι»), έδωσαν τα παιδιά του 20ού δημοτικού σχολείου του Δήμου Αθηναίων: όχι μόνο παραχώρησαν σε αλλοδαπό την τιμή να κρατά την ελληνική σημαία αλλά κι ο καλύτερος φίλος του «μαύρου σημαιοφόρου», αριστούχος κι αυτός, να ομολογήσει: «Σημασία δεν έχει ποιος κρατάει τη σημαία. Σημασία έχει ότι είμαστε πολύ καλοί φίλοι»!

 

ΑΠΟΣΤΩΜΟΤΙΚΗ απάντηση από τα μικρά παιδιά στον περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα (Ν.Δ.) που «περιέργως» προσκάλεσε να παρελάσουν και εκπρόσωποι της εγκληματικής οργάνωσης «Χ.Α.»!

 

Η ΣΤΑΣΗ αυτή των μικρών μαθητών δίνει απάντηση και σε εκείνους τους γονείς που στο παρελθόν απεχθάνονταν σημαιοφόρους που δεν είχαν αμιγώς ελληνική καταγωγή! Δυο φορές ελπιδοφόρο το μήνυμα: ξεκινά αυθόρμητα πρώτα από  παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, κι έπειτα πραγματώνεται χωρίς καμιά  (πολιτική) υστεροβουλία… (Στ.Γ.Κ)

 

 

 


Σχολιάστε