"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Αμετανόητα… μετανιωμένοι!

AΜΕΤΑΝΟΗΤΑ “ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΙ”, Ή ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΨΑ ΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΙ;

 

ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ προστιθέμενες ομολογίες μαρτύρων, αλλά και τα ντοκουμέντα που προσκομίζονται από τις έρευνες, αποδεικνύουν τον ολοένα και πιο εγκληματικό και φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

 

ΟΜΩΣ, οι προφυλακισθέντες βουλευτές αυτού του κόμματος και επιτελείς του, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός παρουσιάζονται ως… υπερασπιστές της χώρας και υπέρμαχοι του Συντάγματος! Επιπλέον, αρνούνται το ναζισμό, τα ναζιστικά σύμβολα, τα “τάγματα εφόδου” (η πραγματικότητα με τα ντοκουμέντα τους διαψεύδει οικτρά), και αλλοιώνουν την ιστορία δίνοντας δικές τους ερμηνείες στα πάντα!

 

ΦΤΑΝΟΥΝ στο σημείο να αρνούνται το κατηγορητήριο (τη δολοφονονία) επισημαίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση (!) με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε με επιθέσεις και τραυματισμούς σε βάρος μεταναστών ή άλλες παράνομες δραστηριότητες!

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ο και φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής Οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να είπε στη 5ωρη απολογία του: «Δεν είμαι ναζιστής, δεν γνωρίζω αν μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν παραβατική συμπεριφορά. Η Χρυσή Αυγή είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση»! Μα καλά, τι σόι αρχηγός είναι όταν το κόμμα του αποδεικνύεται ότι είναι “αρχή του ενός ανδρός”;

 

ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ της υπόθεσης είναι ότι όλοι οι συλληφθέντες και προφυλακισμένοι πια αναμασούν, ως επωδό, την “πολιτική δίωξή” τους! Αλλά άλλο η πολιτική και άλλο το έγκλημα.

 

ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΗ, μέχρι τώρα, θέση της πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο “Χ.Α.” μαρτυρεί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης: “Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της Χ.Α.. Δεν είχε αξιολογήσει (το πολιτικό σύστημα) τον μείζονα κίνδυνο της Χ.Α. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της Χ.Α. Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων.(…)”

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως είναι ευκαιρία η πολιτεία να θεσπίσει (ή να εφαρμόσει αυστηρά) όλους εκείνους τους αποτρεπτικούς νόμους για φαινόμενα όπως η Χ.Α. Κυρίως όμως να προβεί στην άρση όλων των αιτίων που διόγκωσαν υπερβολικά μια εγληματική οργάνωση της οποίας η ιδεολογία (ναζισμός) απάδει προς τα ελληνικά ιδεώδη. Αλλά και είναι αντίθετα προς τις δημοκρατικές μας παραδόσεις. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

  • Ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.” (ο Τύπος, 7-10-13)

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την καταδίκη, μετά από πολύμηνη δίκη, του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου (κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής πολιτικής-οικονομίας) ξαναφέρνουμε στη μνήμη τα πάντα επίκαιρα λόγια που ο Λάο-Τσε (604-517 π.Χ.) είχε πει, πριν από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Η αναφορα γίνεται για το ατελέσφορο της ελληνικής πολυνομίας και τη σχεδόν ουδέποτε εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων. Διότι, αν εφαρμόζονταν όπως έπρεπε οι νόμοι, πολλοί εθνοπατέρες δεν θα είχαν ύπνο και θα το σκέφτονταν πολύ να (ξανα)κλέψουν το δημόσιο:

 

Όσο περισσότεροι νόμοι και απαγορεύσεις υπάρχουν

τόσο φτωχότεροι γίνονται οι άνθρωποι,

Όσο τα όπλα πιο κοφτερά

τόσο μεγαλύτερη η ταραχή στη χώρα

όσο πιο δαιμόνιοι και έξυπνοι οι άνθρωποι,

τόσο πιο παράξενα πράγματα συμβαίνουν

Όσο πιο πολλοί νόμοι και κανονισμοί

τόσο πιο πολλοί κλέφτες και ληστές”

 

ΤΟΣΟ “πιο πολλοί κλέφτες και ληστές”, λοιπόν, πολιτικοί που φυσικά κλέβουν “νόμιμα”, αφού οι ίδιοι νομοθετούν. Κι αυτήν την “κλοπή” την παρουσίαζαν ως… ηθικό στοιχείο/πρότυπο σε μια κοινωνία που δυστυχώς έπραττε τα ίδια. Γι αυτό φτάσαμε εδώ, ώστε η Χ.Α. να μας διδάσκει “καθαρά χέρια”, αλλά και “τσαμπουκά”, και”νομιμότητα” δια της πυγμής και της βίας. (Στ.Γ.Κ.)

 

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ…

ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι η προσπάθεια όσων μπαίνουν στη Βουλή ως βουλευτές είναι αέναη και διαρκής. Κατατείνει σε ένα και μοναδικό στόχο ζωής: να διατηρήσουν επ΄ άπειρο την βουλευτική τους ιδιότητα, αφού το Σύνταγμα δεν τους το απαγορεύει. Έτσι, αν συμβεί, μετά από λίγες τετραετίες να μη ξαναβγούν στη Βουλή, τότε υπάρχει σοβαρό υπαρξιακό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα επιβίωσης. Επειδή οι περισσότεροί τους είναι ανεπάγγελτοι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ η σχετική δήλωση του κ. Π. Σγουρίδη (4-10-13), πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και ασχολούμενου τώρα με τη βιολογική καλλιέργεια: «Το πρόβλημα με τους περισσότερους πολιτικούς στη χώρα μας είναι ότι μπαίνουν για να κυβερνήσουν χωρίς να έχουν ασκήσει απολύτως κανένα επάγγελμα. Γι’ αυτό και πολλοί αγωνιούν να κρατήσουν την έδρα τους. Εμένα δεν με ενδιέφερε – τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η πολιτική γιατί είναι τρόπος ζωής. Οταν όμως είμαι στο χωράφι και φορτώνω το κεφάλι μου με τις έννοιες του, τα ξεχνάω όλα».

Η ΕΠΟΧΗ μας χρειάζεται πολλούς Κιγκινάτους που θα δώσουν το παράδειγμα στους νεότερους πολιτικούς. (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε