"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Νέο σκηνικό…;

 

 

 

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ (;) (Χ.Ν., 1-10-13, Στ.Γ.Κ.)

 

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ του μνημονίου αποδίδονται, όπως πάντα, στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τις επιτυχίες (μετά τις εκλογές του 2012) καρπώνεται η Ν.Δ.! Από τα παράδοξα κι αυτό της ελληνικής πολιτικής, μα και της ψυχοσύνθεσής μας ως ψηφοφόρων.

 

ΤΟ ΑΥΤΟ συμβαίνει και με την, επιτέλους, καταστολή της εγκληματικής δράσης των Χρυσαυγιτών. Οι συλλήψεις των κορυφαίων της οργάνωσης (του Ν. Μιχαλολιάκου και πολλών συν-βουλευτών του) ενεχομένων σε βαριές κακουργηματικές πράξεις (έμμεσα ή άμεσα) προσκομίζουν κέρδη στη Ν.Δ. Όχι, όμως, και στο συγκυβερνών κόμμα!

 

ΙΔΟΥ λοιπόν, κατά την άποψή μας, πως διαγράφεται το τοπίο σήμερα:

 

-Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση (5-7%).

 

-Η ΝΔ είναι καθηλωμένη στο 20–25%, κάτω δηλαδή κατά 40% της παλαιάς δύναμης της. Με προσδοκία αύξησης των ποσοστών της.

 

-Ο συνεχώς μεταλλασσόμενος ΣΥΡΙΖΑ, και εξ αιτίας αυτού διαταρασσόμενος εσωτερικά από τις φατρίες του, φαίνεται να μη μπορεί να κερδίσει “πόντους”. Πόσο μάλλον την πολυπόθητητη αυτοδυναμία. Παρά τις προσδοκίες όσων τον πιστεύουν, δεν μπορεί να ξεφύγει ακόμη από τα διλήμματά του.

 

-Το μεγαλεπίβολο σχέδιο της ΔΗ.ΜΑΡ για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Κεντροαριστεράς (ΔΗΜΑΡ–ΠΑΣΟΚ–Δήμαρχοι (Μπουτάρης, Καμίνης κ.α.) μεταταφέρεται στο απώτερο μέλλον.

 

-Το κόμμα του Καμμένου, μάλλον είναι… καμμένο με την επικείμενη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Έτσι, τα σχέδια δημιουργίας μεγάλου αστικού πατριωτικού (!) κόμματος, μάλλον αποτυγχάνουν.

 

-Το ΚΚΕ βαδίζει σταθερά στην πορεία του. Είναι το μόνο κόμμα που, λόγω και των αμετακίνητων απόψεών του -αλλά και των γεγονότων στο Πέραμα- φαίνεται να κερδίζει.

 

ΟΣΟ για τη Χ.Α., μετά τις εκτεταμένες- έστω και καθυστερημένα- συλλήψεις, είναι σίγουρο ότι, ως απόστημα της δημοκρατίας, θα αποβληθεί και από τη Βουλή. “Το βουλευτιλίκι είναι ξεφτίλα”, έλεγε ο κ. Κασιδιάρης. Προς τι λοιπόν να είναι στο Κοινοβούλιο και να τον πληρώνουμε;

 

ΜΑΚΑΡΙ το τμήμα του λαού που ψήφισε “Χ.Α.” να αντιληφθεί-ακόμη και τώρα- με τα πολλά “άγνωστα”(;) ντοκουμέντα που βλέπουν το φως, ότι εξαπατήθηκε. Και μακάρι η δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη να πράξει το καθήκον της. Για να λάμψει όλη η αλήθεια. Είναι τόσα πολλά και αδιάσειστα τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος αυτής της απόφυσης της δημοκρατίας, ώστε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

 

ΕΤΣΙ κι αλλιώς η δημοκρατία όπως και το πολιτικό μας σύστημα συνεχίζουν να βρίσκονται σε βαριά κρίση. Αλίμονό μας όμως, αν μια περαστική οικονομική κρίση, συμπαρασύρει στη δίνη της και τη δημοκρατία.

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πρέπει να εξυγιανθεί. Είναι δεδομένο. Να αλλάξει ριζικά. Και η εφαρμογή του νόμου, επιτέλους, να μην εξαρτάται από την ύπαρξη νεκρών ή άνωθεν εντολών, αλλά μόνο από την απερίσπαστη δικαιοσύνη. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΑ ΟΠΛΑ;

 

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις ειδήσεις (29/9) και την τηλεοπτική ανακοίνωση του εκπροσωπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ το βράδυ του Σαββάτου (28/9), “η (εμπλεκόμενη στη Χ.Α.) ανθυπαστυνόμος είχε στην κατοχή της: υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής”.

 

ΑΠΟΡΙΑ μας: τα παραπάνω όπλα ήταν για την… προστασία ημών των πολιτών ή εναντίον μας; Φυσικά, μια ή δυο επίορκες “αστυνομικίνες” δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα σώμα που κατά τα άλλα έχει τεράστιες επιτυχίες στην πάταξη του εγκλήματος.

 

ΟΜΩΣ, επιμένουμε στην απορία μας: Τι να γύρευαν, άραγε, μεταξύ των άλλων όπλων στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου εκείνο το μαχαίρι με σιδερογροθιά, οι τρεις (!) σιδερογροθιές και οι δυο χατζάρες; Μήπως για να ματώνουν ανεπανόρθωτα ή και να… πετσοκόβουν κάτι “αγύριστες” κεφαλές πολιτών που επιμένουν στην εφαρμογή του νόμου, τον αντιρατσισμό και τη δημοκρατία; Μήπως τα προόριζε εναντίον κάθε ελευθερόφρονα πολίτη;

 

ΜΗΠΩΣ, λέμε, ήταν ο πιο προσφιλής τρόπος των Χρυσαυγιτών να σπέρνουν τον τρόμο και το φόβο, ώστε σαν άλλοι επίδοξοι κατακτητές (της πατρίδας) να εμπνέουν τη δουλοφροσύνη στους υπηκόους και οπαδούς τους; Λέμε μήπως… (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε