"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

H χαμένη τιμήτης Κεντροαριστεράς (Χ.Ν., 3-9-13)

 

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

  • Στην ανάγκη δημιουργίας ενός τρίτου πόλου που θα αποτελέσει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης. (30-8-13)

 

ΕΥΚΟΛΕΣ είναι οι ιδεολογικές μεταλλάξεις στα κόμματα. Ας  τις θεωρήσουμε επιεικώς-για να χρησιμοποιήσουμε και έναν όρο του συρμού-ως μια μορφή «κινητικότητας» ιδεών και αναγκαίων-λόγω τρόικας- πρακτικών.

 

Η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» ενυπάρχει στο πρόγραμμα κάθε κόμματος, αφού αυτά -τα κόμματα- θεωρούνται ζωντανοί οργανισμοί. Διαφορετικά  νεκρώνονται.

 

…ΑΛΛΟΤΕ οι «διαχωριστικές γραμμές» των ιδεολογιών ήταν απαραβίαστες: οι διαφωνούντες με τη «γραμμή του κόμματος», ή «κατέβαιναν από το τρένο», ή «έθεταν εαυτούς εκτός κόμματος». Επειδή τότε πολύ εύκολα- κάθε διαφοροποίηση ή και αντίθεση- χαρακτηριζόταν ως «σαλταδορισμός» ή «προδοσία των αρχών» του κόμματος!

 

ΣΗΜΕΡΑ οι μεταπηδήσεις είναι ευκολότερες, είτε επειδή η ανεκτικότητα των ψηφοφόρων έχει διασταλεί, είτε επειδή ολόκληρη η Ευρώπη περνάει μια κρίση ιδεολογικοοικονομική.

 

ΟΛΟΙ «ψάχνονται». Όλοι αναζητούν νέα ερείσματα…

…ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ρόλο στη λεγόμενη ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντοαριστεράς -περί αυτής πρόκειται- διεκδικεί να παίξει ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης!

ΕΤΣΙ, δεν είναι άσχετες- για το προσεχές διάστημα- μία σειρά συναντήσεων με στελέχη που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

ΟΥΤΕ βέβαια και τα ανάλογα «συνέδρια» που οργανώνονται από το ΠΑΣΟΚ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι με την κρίση δημιουργήθηκε ένα πολιτικό κενό ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Κι αλίμονο, αν αυτό καταληφθεί από άλλες ιδεολογίες, μη δημοκρατικές.

ΒΕΒΑΙΑ, η «πρωτοβουλία» του κ. Κουβέλη δεν είναι άμοιρη υστεροβουλίας. Εκτός του ότι θέλει να προσδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα του, αποσκοπεί και  στο να το βγάλει από τον απομονωτισμό και τη συρρίκνωση (δημοσκοπικά).

ΤΕΡΤΙΠΙΑ της ελληνικής παλαιοπολιτικής νοοτροπίας που δεν λέει να αλλάξει…

ΑΛΗΘΕΙΑ, τι άλλο θα μπορούσε να σημάνει «Κεντροαριστερά» στην εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης που περνούμε, αν δεν σημαίνει έναν απεγνωσμένο πολιτικό ελιγμό των παλαιοπολιτικών μας που βλέπουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους; (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)


Σχολιάστε