"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Βουλή-2013

 

 

ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ και σαφής ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Τάκης Μπαλτάκος (στον «Βήμα FM 99,5», 20-7-13):

«Όποιος νομίζει ότι η αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά είναι χαμηλά, κάνει τραγικό λάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης. Εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το προχθεσινό, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές. Όποτε και αν είναι αυτό. Είτε είναι Αύγουστος είτε Χριστούγεννα, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές»

 

Ο ΦΟΒΟΣ-των εκλογών και της πιθανής από αυτές πτώσης της κυβέρνησης- φυλάει τα έρημα. Τα «μαντρωμένα»!

 

ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, απλά ή «μνημονιακά» Πολυνομοσχέδια, ψηφίζονται «άνετα», εδώ και 3 χρόνια στη Βουλή. Όχι μόνον, επειδή επικρέμαται η «δαμόκλειος σπάθη» των δανειστών με το να μας στερήσουν την «επόμενη δόση», αλλά και επειδή σε περίπτωση μη ψήφισης ενός σημαντικού νομοσχεδίου την επόμενη θα προκηρυχθεί το χάος!

ΑΥΤΟ δεν αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί, ο κ. γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, με το μήνυμά του;

ΕΙΤΕ, λοιπόν, απειλείς εμμέσως, είτε λες την «αλήθεια», η ουσία είναι μία. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις –οι βουλευτές που τις συγκροτούν- ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν το  περιεχόμενο του εκάστοτε νόμου.

ΚΑΝΕΙΣ τους δεν θέλει εκλογές αυτήν την περίοδο. Ούτε καν η αξιωματική αντιπολίτευση που περνάει το κρίσιμο στάδιο του ιδεολογικού αυτοκαθορισμού της!

…ΠΟΙΟΣ, όμως, από μας δεν θα ήθελε αξιοπρεπείς και στιβαρούς εκπροσώπους στη Βουλή που θα είχαν ως μοναδικό μέλημα την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, ψηφίζοντας τουλάχιστον δίκαιους νόμους;

ΠΟΙΟΣ δεν θα επιθυμούσε την άμεση τιμωρία των αποδεδειγμένα ένοχων παλαιών πολιτικών, των επίορκων δημοσίων λειτουργών, των διεφθαρμένων ανθρώπων της εκτελεστικής εξουσίας, των εμπλεκομένων πολιτικών σε «οικονομικά σκάνδαλα» κ.λπ.;

ΠΟΙΟΣ δεν θα ήθελε λιγότερους και αποτελεσματικότερους νόμους, αποφασιστικότερους δικαστές στο να υπάρχει ισονομία στο κράτος;

ΠΟΙΟΣ δεν θα ήθελε να τιμωρούνται τα οικονομικά εγκλήματα των εθνοπατέρων μας, αλλά και τα άλλα τα απτόμενα του κοινού ποινικού δικαίου, της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, των μιζών, των εξωχώριων εταιριών και άλλων που τελούνταν-και τελούνται- εις βάρος του λαού;

ΑΛΛΑ, πολύ σοφά ο λαός επιμένει στο «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει»! Όποια κυβέρνηση κι αν μας προκύψει. Δέστε τις παραγραφές. Ούτε έχουμε φυλακίσεις, ούτε καν απολύσεις των αποδεδειγμένα «επίορκων» δημόσιων λειτουργών.

ΓΙ αυτό και είναι σε  πολύ χαμηλό επίπεδο η αισιοδοξία μας για τη βελτίωση της κατάστασης. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

ΒΟΥΛΗ-2013

ΙΔΙΟΝ των Ελλήνων πολιτικών, όταν δεν τους βγαίνει μια… επιχειρηματολογία στη Βουλή, είναι να καταφεύγουν σε τσιτάτα άλλων εποχών, ειρωνείες και πολλές φορές σε απειλές ή χυδαιολογίες. Κι αν δεν τους βγαίνουν κι αυτά, τότε αρχίζουν «τα γαλλικά» τους και -όχι σπάνια- χειροδικίες.

 

ΦΡΑΣΕΙΣ, ας πούμε, όπως, «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς» και «Στο Βίτσι και στο Γράμμα, σας βάλαμε στην άμμο», αλλά και η σχετική (του Άρη Βελουχιώτη) με το «καλό αντάμωμα (όχι «ραντεβού») στα γουναράδικα», που ακούστηκαν προχθές, παραπέμπουν σε μια άλλη Ελλάδα: την Ελλάδα του Εμφυλίου και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων.

 

ΠΟΣΟΙ, άραγε, από τους νεότερους εθνοπατέρες γνωρίζουν ότι ο Εμφύλιος στην Ελλάδα (1946-1949) στοίχισε περισσότερους νεκρούς από όσους ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος;

 

ΕΙΝΑΙ λυπηρό που εκπρόσωποί μας στη Βουλή δείχνουν να αγνοούν την ιστορία και τα γεγονότα της και απερίσκεπτα υποδαυλίζουν μίση και πάθη. Αλίμονό μας, αν αυτά αναβιώσουν.

 

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως κανείς δεν επιθυμεί την κήρυξη ενός  «εμφυλιοπολεμικού» κλίματος. Αν υπάρχουν, έστω και ελάχιστοι νοσταλγοί αυτής της τακτικής, σίγουρα θα αποβλέπουν αλλού. Πρέπει να απομονωθούν, γιατί μέλημά τους δεν είναι η… σωτηρία του έθνους. Είναι η επί τούτου προσβολή του θεσμού της Βουλής, κατ΄επέκταση όλων ημών των ψηφοφόρων.

 

ΕΤΣΙ, όταν υπάρχουν εκπρόσωποι κομμάτων στη Βουλή που αυτοαναιρούν την αποστολή τους με τον ευτελέστερο τρόπο, γιατί να παραπονιούνται για την εν γένει απαξίωση των Ελλήνων στο θεσμό της μνημονιακής Βουλής;

 

Η ΧΩΡΑ έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη από μια ήρεμη, ψύχραιμη και με λογικά επιχειρήματα αντιπαράθεση στη Βουλή. Έχει ανάγκη από μια minimum ενότητα. Κυρίως όχι από συμπεριφορές που θυμίζουν «σκυλάδικα». Ο κόσμος κουράστηκε. Δεν το αντιλαμβάνονται; (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε