"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Η δύναμή μας (X.N., 16-7-13)

 

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

ΣΕ ΚΑΘΕ είδος πολέμου, αυτό που μετρά είναι όχι ποιος από τους αντιμαχόμενους έχει δίκαιο, αλλά ποιος έχει με το μέρος του την κοινή γνώμη. Γι αυτό και οι προπαγάνδες (εκατέρωθεν) αποτελούν υψίστη … τέχνη!

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, είναι γνωστή η ναζιστική ρήση που λέει ψευδολογείτε, ψευδολογείτε, όλο και κάτι θα μένει στο υποσυνείδητο των ακροατών, ως η… αλήθεια!

 

ΤΟ ΙΔΙΟ συμβαίνει και σήμερα. Έχουμε έναν αιματηρότατο… «αναίμακτο» οικονομικό πόλεμο που έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή και παρατεταμένη ύφεση, με μια επικινδυνότατη ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

ΩΣΤΟΣΟ τα ΜΜΕ σε Αμερική και Ευρώπη -για δικούς τους λόγους το καθένα- προβάλλουν μια Ελλάδα/χώρα στην οποία κυριαρχούν η βία, η επικινδυνότητα/εγκληματικότητα, η ανασφάλεια. Έτσι που ούτε ξένοι να μας επισκέπτονται, ούτε επενδύσεις να γίνονται.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτή η καλομελετημένη προπαγάνδα «περνάει» στους λαούς και τους επενδυτές. Οι οποίοι βέβαια, άλλα ακούν και άλλα αντικρίζουν όταν τελικά μας επισκεφθούν. Μόνον όσοι αποτολμούν ένα ταξίδι εδώ αντιλαμβάνονται την έκταση του ψεύδους των ΜΜΕ και την αλήθεια της πραγματικότητας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ, συνεπώς, και καίριες οι επισημάνσεις των Αμερικανών Φοιτητών που ερχόμενοι στα Χανιά («Χ.Ν.», 15-7-13, ρεπορταζ Δ. Μαριδάκη) διαπιστώνουν το πόσο «αλλοιωμένη είναι η εικόνα της Ελλάδας» από τα ΜΜΕ της πατρίδας τους. Αλλά ποιοι δυναστεύουν την παγκόσμια πληροφόρηση και ποιοι είναι αυτοί που κυνικότατα έχουν ποντάρει, από την αρχή της κρίσης, στο Grexit;

 

…ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  στο νεαρό Mcpartland  Sean (φοιτητή του τμ. Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Drexel) που δήλωσε εύστοχα στο δημοσιογράφο των «Χ.Ν.»: «Στην Κρήτη δεν αισθάνομαι την κρίση με τον τρόπο που παρουσιάζεται (στα Αμερικανικά ΜΜΕ). Οι άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες επιστρατεύοντας την παράδοση και τη κουλτούρα τους, ώστε να κάνουν τα πράγματα πιο υποφερτά».

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙ! Η δύναμή μας βρίσκεται, θέλουμε δεν θέλουμε, στην παράδοση και την κουλτούρα που κουβαλούμε αιώνες τώρα. Όχι στην επίπλαστη, εφήμερη ευημερία στην οποία ανόητα και επιπόλαια οδηγηθήκαμε μεταπολιτευτικά από τους πολιτικούς μας.

 

ΕΝΑΣ συνδυασμός παράδοσης, αυτάρκειας, υπερηφάνειας, εργατικότητας, ομοψυχίας, κοινών εθνικών στόχων και εργατικότητας, νομίζουμε πως είναι το καλύτερο αμάλγαμα για να αντεπεξέλθουμε στην κρίση…

 

ΘΑ ΜΑΣ αφήσουν τα κόμματα να τα καλλιεργήσουμε αυτά, ή ο μόνος τους στόχος θα παραμένει το γάντζωμα ή η κατάκτηση της εξουσίας; (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

ΡΗΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

  • «Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ»! (Αντ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός, σε κυριακάτικη εφημερίδα, 14-7-13)

 

[-Μα, μας δουλεύει κανονικά ο κ. πρωθυπουργός; Επί πρωθυπουργίας του κ. Κ. Καραμανλή (του Μικρού), δεν έγινε από τη Ν.Δ. η λυσσαλέα επίθεση με στόχο την μετάλλαξη ή κατάργηση του ΑΣΕΠ, προς όφελος των «ημετέρων»; Λησμονεί ο ίδιος ότι υπήρξε υπουργός μιας τέτοιας κυβέρνησης; Πόσοι, άραγε, Μεσσήνιοι διορίστηκαν, χωρίς ΑΣΕΠ; Πόσα «παλιά ρουσφέτια» έχει κάνει κι ο ίδιος;]

 

  • «Η ανεργία-όχι μόνο στην Ελλάδα- είναι χειρότερη από πυρηνικό πόλεμο, γιατί καταστρέφει μια ολόκληρη γενιά» (Χάικο Τίμε, αμερικανός χρηματιστής)

 

[- Το έγκλημα της διόγκωσης της  ανεργίας σε μια χώρα, όλοι το κατακρίνουν. Αρκεί, βέβαια, να μη συμβαίνει στο… σπίτι τους!]

 

 

  • «Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα (…)» [Αλ. Τσίπρας, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ψηφοφορίας για την προεδρία του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, (14-7-13)

 

[-«Ιστορικά βήματα» κάνουν όλα τα κόμματα. Είναι ιστορική αναγκαιότητα «η γέννηση του καινούργιου». Το πόσο όμως το όλο εγχείρημα του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ θα πείσει τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, αυτό εξαρτάται απ΄ το ξεκαθάρισμα της πολιτικής και οικονομικής ιδεολογίας του, αλλά και από την απαλλαγή από τα «βαρίδια» του παρελθόντος του] (Στ.Γ.Κ.)

 

ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ… ΜΑΣΑΖ!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,  κυρίως όμως οι Έλληνες πολιτικοί, βρίσκουν πάντα ηχηρές λέξεις, για να «επενδύσουν» με αυτές ιδεολογίες και πολιτικές μη εφαρμόσιμες. Από λέξεις χορταίνουμε, από πραγματικό ψωμί, εργασία και έργα υποφέρουμε.

Η ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κυβέρνηση, έχοντας μια πολύ δύσκολη πολιτική και κοινωνική μάχη μπροστά της, ετοιμάζει τη «λεκτική» φαρέτρα της, για να πείσει την κοινή γνώμη και τους… ενδιαφερόμενους. Έχει απέναντί της ισχυρά δημοσιοϋπαλληλικά συνδικάτα (ΟΤΑ-ΟΛΜΕ κ.λπ) που το ίδιο δίπολο (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) δημιούργησαν. Έχει στους δρόμους τους «προ- απολυμένους» διαδικτυακά δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και τους δημάρχους των Δήμων, που απειλούν με λουκέτα.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ, λοιπόν, «Πολυνομοσχέδιο» απολύσεων κ.ά. συναφών, «πρέπει» να ψηφιστεί μέσα στη βδομάδα με ονομαστική ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό τα δυο κυβερνητικά κόμματα ασκούν τρομακτικές πιέσεις στους βουλευτές τους (αυτό είναι το «Ψυχολογικό Μασάζ»), ώστε να  αποφευχθούν  διαρροές και «ατυχήματα».

ΣΥΝΗΘΩΣ, όμως, για να έχει αποτελέσματα ένα… μασάζ, οι μασέρ πρέπει να είναι επιδέξιοι και ευλύγιστοι! Τώρα, αν κρίνουμε από το σωματότυπο των αρχηγών των δυο κομμάτων (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), θα έχουμε μάλλον εξαρθρώσεις ή «ελαφρά ατυχήματα» κατά την ψηφοφορία… (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε