"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ποιος και από ποιους πρέπει να ζητήσει συγγνώμη;

Ἀπίστευτη ἐπιστολὴ Ἀμερικανοεβραίου καθηγητοῦ πρὸς τὸν Ἐρντογάν μὲ ἀναφορὲς σὲ Ἑλλάδα καὶ Κύπρο!
[Απο το ξένο περιοδικό "Νέα Αρμενία", προέρχεται η επιστολή, που υπάρχει  και στο διαδίκτυο.
(δημοσιεύεται για το σθένος της να λέει κατάμουτρα αλήθειες που οι δικοί μας δεν θα τολμούσαν! Με την μερική επιφύλαξη για την εγκυρότητά της. Από Ιάσωνα, 6-5-13)] 

“Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Εκ μέρους του ισραηλινού λαού, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για την δειλία και την ανεξιχνίαστη βλακεία του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Όπως γνωρίζετε, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σας ζήτησε «συγγνώμη», επειδή το Ισραήλ αμύνθηκε κατά γενοκτόνων τρομοκρατών, οι οποίοι επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς στρατιώτες, που ήταν οπλισμένοι μόνον με πυροβόλα όπλα με χρώμα, όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο του τρομοκρατικού «στολίσκου», που μας στείλατε για να αμφισβητήσετε το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ κατά του θύλακος της Χαμάς στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου μίλησε μόνο για τον εαυτό του, όταν σας ζήτησε συγγνώμη, διότι το Ισραήλ αμύνεται και προστατεύει τον λαό του, μόλις δύο γενιές μετά το Ολοκαύτωμα. Δεν αντιπροσωπεύει κανέναν σε αυτή την χώρα, όταν πρόκειται για αυτήν την «συγγνώμη». Κανείς άλλος στη χώρα, με την εξαίρεση κάποιων ριζοσπαστικών αντι-ισραηλινών αριστερών της ακαδημαϊκής κοινότητος, αποδέχεται να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη επειδή υπεράσπισε τους κατοίκους του.

Πράγματι, εξ ονόματος όλων των ΑΛΗΘΙΝΩΝ Ισραηλινών, θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός, ότι μόνο εννέα τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στο πλοίο του στολίσκου, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες ήταν θύματα της επιθέσεως από τρομοκράτες τουρκικής υπηκοότητος και άλλους. Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός, ότι οι Ισραηλινοί δεν τορπίλλισαν και δεν βύθισαν τα τρομοκρατικά πλοία, που προσπαθούσαν να σπάσουν τον αποκλεισμό και συνεπώς να παράσχουν βοήθεια στους ναζί της Χαμάς.
Επιμένω να σας ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός, ότι το Ισραήλ έχει έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είναι τόσο ανήμπορος, μουδιασμένος, και αποκομμένος από την εβραϊκή ιστορία, στο σημείο που σκοπεύει να αγοράσει μερικές στιγμές διπλωματικής ησυχίας με έναν μουσουλμάνο επιτιθέμενο, ντροπιάζοντας όλη τη χώρα του, με μια «συγγνώμη» προς την Τουρκία, πραγματοποιώντας μία από τις πιο επαίσχυντες πράξεις που διαπράχθηκε ποτέ, από έναν Εβραίο στην ιστορία, και όλα αυτά λίγες ώρες μόλις πριν από την εβραϊκή γιορτή της εθνικής απελευθερώσεως, το Πάσχα.
Περαιτέρω, νομίζω ότι το Ισραήλ χρωστάει μια συγγνώμη, για το γεγονός, ότι δεν έκανε περισσότερα για να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου, για την παράνομη κατοχή και την καταστροφή από την Τουρκία, του κοσμήματος που λέγεται Κύπρος, της πόλης της Αμμοχώστου.  Το Ισραήλ δεν είπε τίποτα, όταν η Τουρκία κατάκτησε το 40% της Κύπρου και μετέφερε δεκάδες χιλιάδες παράνομους εποίκους από τον δικό της πληθυσμό στο νησί.
Για αυτή την σιωπή, σας ζητώ συγγνώμη.
Και αφού περάσατε τόσες ώρες τα τελευταία χρόνια για να καταγγείλετε το Ισραήλ ως κατακτητή, νομίζω ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από όλο τον κόσμο, επειδή δεν βοήθησε στο να τερματιστεί η παράνομη τουρκική κατοχή της μεγάλης πρωτευούσης της αρχαίας Ελλάδος, της Κωνσταντινουπόλεως, σήμερα υπό την παράνομη σαρακηνή κατοχή, που συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό. Είναι καιρός η Κωνσταντινούπολη να επιστραφεί στους αληθινούς της κληρονόμους και νόμιμους ιδιοκτήτες, τον ελληνικό λαό! 

Είναι λιγότερο από εκατό χρόνια που αυτή η πόλη, επιπλέον από την Σμύρνη και άλλες πόλεις ελληνικής καταγωγής είχαν σχεδόν απελευθερωθεί από τους Έλληνες, ας ήταν μόνον για να μπλοκαριστούν τελικά από τους Τούρκους στρατιωτικούς επιτιθέμενους: τους δολοφόνους της μαζικής δολοφονίας των Αρμενίων!

Συνεπώς, κ. Πρωθυπουργέ, όπως το βλέπετε, φοβάμαι ότι όντως οι Ισραηλινοί χρωστάνε μερικές συγγνώμες προς όλον τον κόσμο.
Εκ μέρους των μη μικρόψυχων πολιτών του Ισραήλ, διατελώ, 

Μετά τιμής,

Καθηγητής Στίβεν Πλωτ*

*Ο Στίβεν Πλωτ είναι Αμερικανός με ισραηλινή καταγωγή, καθηγητής Οργανώσεως και Διοικήσεως Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Χάϊφα και συγγραφέας.

 


Σχολιάστε