"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Το χθες, το σήμερα και το αύριο

Το χθες, το σήμερα και το αύριο

[ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ]

Δημοσιεύθηκε στις: 14-02-2013 (Χ.Ν.)
  • «Αν καθίσουμε κι ανοίξουμε διαμάχη για το χθες και το σήμερα, γρήγορα θα καταλάβουμε ότι χάσαμε και το αύριο».(Τσώρτσιλ)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ τους λόγους των πολιτικών μας ή διαβάζοντας τις συνεντεύξεις τους στον Τύπο, έχεις την αίσθηση ότι όλοι τους βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

ΑΥΤΟ που κυριαρχεί στον δημόσιο λόγο τους, είναι μάλλον κάτι ουτοπίες: κόσμοι, δηλαδή, που τους φαντάζονται μόνον αυτοί.

Η ΣΚΛΗΡΗ πραγματικότητα που βιώνει ο απλός πολίτης, δεν έχει θέση στους κόσμους τους!

ΑΝ συμφωνούσαν σε δυο τρία πράγματα τουλάχιστον, για να βγούμε από την κρίση; Τίποτε!

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. και ΚΚΕ μας μιλάνε για μια Ελλάδα «απαλλαγμένη από μνημόνια και χρέη» (ως δια μαγείας, άραγε;), προβάλλοντας μια άλλη χώρα που υπάρχει μόνο στις ιδεοληψίες τους.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που ζούμε σήμερα, έστω μέσα σε μια οριακή δημοκρατία, είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα. Που επιδεινώνεται συνεχώς στρέφοντας έτσι τους απελπισμένους κι αυτούς που μπαίνουν στο περιθώριο, να ελπίζουν στο ελάχιστο της επιβίωσης. Που κι αυτό -ως «κατώτατος μισθός»- αμφισβητείται!

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, με πολιτικούς του χθες ακόμη, εξακολουθεί ακόμη να «χαϊδεύει» ευνοημένες συντεχνίες (υπάλληλοι της Βουλής), να ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν, να ανέχεται μορφώματα όπως η «Χρυσή Αυγή», να αξιοποιεί το ρουσφέτι με κάθε αδιαφανή πρόσληψη ή μετάθεση, να ερμηνεύει τα τρομακτικά κτυπήματα όπως βολεύει κ.λπ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ είναι άγνωστη λέξη για τους νέους μας.

ΖΟΦΕΡΟ το παρόν και άδηλο το μέλλον για όλους μας. Ο λαός έχει υποστεί και υφίσταται διαρκώς τόσες θυσίες που μάλλον σκέφτεται να «πάρει στα χέρια του το μέλλον».

ΤΟ ΑΝΕΜΕΛΟ χθες «πληρώνεται» ακριβά στο σήμερα και το χρέος του σήμερα «ρυθμίζεται» με δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές για το αύριο, από ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση.

ΑΛΛΑ το πιο επικίνδυνο είναι ότι, με τη φορά των πραγμάτων, είναι πιθανόν να βυθιστούμε σε μια τέτοια μη αναστρέψιμη κατάσταση, ώστε να μην υπάρχει πια ούτε δημοκρατία, ούτε παρόν, ούτε μέλλον για κανένα.

ΒΛΕΠΕΤΕ, ο δρόμος για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς (των άκρων) ήδη διαφαίνεται απειλητικός στον ορίζοντα… Αν δεν αλλάξει δε άρδην η παρούσα κατάσταση, αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές της Ε.Ε. κι αν δεν διαπραγματευθούμε από μηδενική βάση τα πάντα, το τέλος μας δεν είναι μακριά…
Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε