"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

ΣΥΡΙΖΑ και στασιμότητα

ΣΥΡΙΖΑ και στασιμότητα

Δημοσιεύθηκε στις: 12-02-2013 “Χ.Ν.”

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια στασιμότητα στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ δημοσκοπικά εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνει, κατά την άποψή μας, δύο τινά: ή ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε κανονικό πολιτικό κόμμα αργεί αδικαιολόγητα ή ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει πεισθεί για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τη χώρα…

ΕΙΝΑΙ περίεργο κι αντίθετο προς τη φορά των (πολιτικών) πραγμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ να μη παρουσιάζει την αναμενόμενη δυναμική που όφειλε να έχει, παρ’ ότι στη χώρα υπάρχει μια κυβέρνηση που παίρνει μόνο σκληρά φορομπηχτικά μέτρα! Με μια κοινωνία στα όριά της, με μια ανεργία στα ύψη, με τόσο δυσβάστακτους φόρους… κι όμως ο κόσμος θεωρεί ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφουγκράζεται την κοινωνία ή βρίσκεται δέσμια των συνιστωσών του κόμματος. Συνεχίζει να αναλίσκεται σε εντυπωσιασμούς, αντί να αναρωτηθεί σοβαρά για το αρνητικό φαινόμενο προβαίνοντας ταυτόχρονα στον μεγάλο μετασχηματισμό.

ΠΟΙΟΣ δεν θυμάται τη συνεχή άνοδο του ΠΑΣΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’70; Αλλά, το ΠΑΣΟΚ τότε είχε ένα όραμα, μια λέξη – κλειδί, την Αλλαγή! Ο δε Αντρέας είχε πολιτικό λόγο που συνάρπαζε και παρέσυρε τα πλήθη. Υποσχόταν νέο ήθος και ύφος στην πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επί του παρόντος, ούτε ύφος ούτε συνάφεια πολιτικού λόγου έχει. Ακόμη και τώρα υπάρχουν βουλευτές του που «ξεπετάγονται» από το πουθενά, για να εκφράσουν μια… προσωπική τους άποψη που βέβαια προκαλεί γενική σύγχυση.

Ο ΛΟΓΟΣ των Συριζαίων εξακολουθεί να παραμένει μόνο καταγγελτικός, ενώ ο λαός θα προτιμούσε να είναι και εποικοδομητικός, με προτάσεις εξόδου από την κρίση. Όχι μόνο… εξουσίας! Η εξουσία, βλέπετε, για να παραδοθεί σε κάποιον, απαιτεί υπομονή, μεθοδολογία, κοινό όραμα και πειστικό λόγο. Πράγματα που  για την ώρα δεν βλέπουμε.

(Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε