"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πολιτικοί “χέλια”

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΧΕΛΙΑ

ΕΝΩ οι άλλες επιστήμες, όπως λέγεται, δημιουργούν θαύματα, η μόνη επιστήμη που παράγει τέρατα είναι η πολιτική!

ΣΤΗ νεότερη Ελλάδα, αφότου δημιουργήθηκε η έννοια κράτος, ταυτόχρονα «κατασκευάστηκαν» και τα στεγανά «προστασίας» των πολιτικών μας!

ΠΛΗΝ ελαχίστων εξαιρέσεων, οι περισσότεροι που επιδιώκουν την ενασχόλησή τους με τα κοινά, το πράττουν μάλλον υστερόβουλα. Ή, το πολύ πολύ να συμπεριλαμβάνουν και το συμφέρον των μελών της οικογενείας τους. Και φυσικά των ψηφοφόρων/πελατών τους. Όσο δε υπάρχει η δυνατότητα αλλεπάλληλης επανεκλογής τους στο αξίωμα, τόσο η διαφθορά επεκτείνεται. Ατιμωρητί, φυσικά!

ΕΤΣΙ, δεν μας ξένισε η πρόσφατη κυνική δήλωση του κ. Γ. Παπακωσταντίνου (στην Έλλη Στάη, ΝΕΤ). Εμπεριέχει όλη την ηθική «φιλοσοφία» των εθνοπατέρων μας: «Κοιτάξτε, όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη η χώρα να εξακολουθήσει να έχει κυβέρνηση, (αντιλαμβανόμαστε) το φάσμα της ακυβερνησίας και (τι σημαίνει) το να πέσει. Κι εγώ θέλω να μείνει η κυβέρνηση. Αλλά όχι όμως να πάω εγώ φυλακή για να μπορέσει να διατηρηθεί η κυβέρνηση. Γιατί κάτι τέτοιο γίνεται αυτή τη στιγμή»!

ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ότι εκλέγουμε βουλευτές, για να δούμε ως έθνος και κοινωνία «καλύτερες μέρες».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η πραγματικότητα αποδεικνύει άλλα: αυτό που υπερτερεί σε περίπτωση που κινδυνεύουμε ως χώρα, είναι το ατομικό συμφέρον. Έτσι, από τα λεγόμενα του άλλοτε κραταιού υπουργού Οικονομικών, καταλαβαίνουμε ότι, έστω και μια άδικη φυλάκισή του, θα πρέπει να μας συγκλονίσει τόσο ώστε να προτιμήσουμε να καταστραφούμε ως χώρα, παρά να μπει στη φυλακή αυτός ένας «αθώος» (;!) πολιτικός.

ΜΑ, τρία χρόνια τώρα, ποιανού οι πολιτικές έφεραν στο σημείο να αυτοκτονήσουν πάνω από 2.500 συμπολίτες μας; Ποιος έθετε το μεγάλο ερώτημα, πριν από κάθε δόση (αλλά και κυρίως πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση) «Μνημόνιο ή καταστροφή»;

ΠΟΤΕ ερωτηθήκαμε, αν θέλουμε να γινόμαστε εμείς «Ιφιγένειες», ώστε να σώζεται -πάντα ακριβοπληρωμένα- το σαθρό πολιτικό μας σύστημα; Όλα δεν ήταν θέμα επιβολής;

ΠΟΤΕ ρωτηθήκαμε, αν εγκρίνουμε το Σύνταγμα που καθιστά «χέλια» τους πολιτικούς μας, ώστε να μην την πληρώνει κανείς τους ό,τι κι αν κάνουν;

ΜΕ τα νομικίστικα τερτίπια τους, δεν έχει ήδη παραγραφεί  το αδίκημα και του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου; Όλα δεν γίνονται τώρα -στήσιμο καλπών κ.λπ.-για το θεαθήναι; (Στ.Γ.Κ., stcloris.gr)


Σχολιάστε