"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μηνύματα Πρωτοχρονιάς

 

 

 

ΤΑ πρωτοχρονιάτικα μηνύματα είναι καθιερωμένα, όπως ακριβώς τα δώρα της παραμονής που κάνουν… κύκλο: ξέρεις εκ των προτέρων την προέλευση και το περιεχόμενό τους…

ΕΚΦΩΝΟΥΝΤΑΙ από την τηλεόραση, με ένα τυπικό τελετουργικό, με τη σοβαροφάνεια των στιγμών αλλά και τον ανάλογο διάκοσμο στο φόντο. Ετσι, ώστε να υποβάλεται ο τηλεθεατής, και να πιστέψει στην αλήθεια τους…

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο φετινό μήνυμα του ΠτΔ, του κ. Κ. Παπούλια. Περιέχει πολλές και “χρήσιμες” διαπιστώσεις. Αλλά το θέμα είναι, αν η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, έχει ακόμη ανάγκη διαπιστώσεων. Ο κόσμος θέλει έργα και πράξεις που δεν βλέπει.

ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ, δυστυχώς, ατολμία αποφάσεων και πολιτικαντισμός που δεν ξεφεύγει από τα τετριμμένα.

…ΜΕΤΑΞΥ άλλων ο ΠτΔ επεσήμανε: «Υπάρχουν, επίσης, πολλά που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις. Ενα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι να συμφωνήσουμε ότι η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής».

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ διαφωνεί με τα παραπάνω; Αλλά, δεν νομοθετούν οι πολίτες! Ούτε και είναι τα εκτελεστικά όργανα εφαρμογής τους. Δυστυχώς, οι Ελληνες πολίτες -κυρίως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι- είναι αυτοί που καλούνται πάντα να πληρώνουν τα σπασμένα της ανικανότητας των πολιτικών που, βέβαια, ψηφίζονται από τους… πολίτες!

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και πολιτικοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία κι όταν σπάσει το ένα, πρέπει να σπάσει και το άλλο.
«Το πρόβλημα -του νεοφασισμού- είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό. Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό “παρών” δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων.»

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του νεοφασισμού γεννιέται εκεί όπου λείπει ή αποσύρεται η πολιτεία. Δυστυχώς, το “μνημονιακό κράτος”, με τις απάνθρωπες και ανελέητες πολιτικές του, κατάφερε να αποσυνθέσει τελείως τον κοινωνικό ιστό. Με τις γνωστές συνέπειες: να βλέπουμε το κόμμα της “Χρυσής Αυγής” να βρίσκεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις στην 3η θέση.

…ΩΡΑΙΑ είναι τα μηνύματα! Αλλά ο ελληνικός λαός, αυτό που θέλει είναι πράξεις και έργα.

(Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)


Σχολιάστε