"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Κόμματα, Απο-κόμματα και Πολιτική

«ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ», ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ της κρίσης αυτό που ευδοκιμεί με … επιτυχία είναι ο εγωκεντρισμός, ο πολιτικός εγωισμός και οι εύκολες μεταπηδήσεις από κόμμα σε κόμμα. Βλέπετε, μάς τέλειωσαν οι «εαυτουλισμοί» στις διεκδικήσεις, οι ιδεολογίες πνίγηκαν στην κρίση, ήλθε η τρόικα, ήλθαν και τα μνημόνια, οπότε…

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ της παλαιοκομματικής νοοτροπίας, αυτό που ευδοκιμούσε ανέκαθεν και με απόλυτο κυνισμό ήταν οι (πάσης φύσεως) διαγραφές, οι κομματικές αποσκιρτήσεις, οι μετακινήσεις, οι «ανεξαρτητοποιήσεις», οι «αποστασίες»…, ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε τις.

ΠΛΗΝ του ΚΚΕ που έχει σταθερότητα στις απόψεις και την τακτική του, όλα τα άλλα κόμματα… διαπρέπουν στην άγρα ιδεολογικού στίγματος και χώρου, αλλά στις αποστασίες.

ΣΟΒΑΡΗ, λοιπόν, εσωκομματική κρίση ενέσκηψε τελευταία στο κόμμα του κ. Π. Καμμένου, με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

ΜΕΤΑ τον πασίγνωστο κ. Γιάννη Μανώλη που -κατά τα ειωθότα του παλαιοκομματισμού- «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος», αφού προέβη στις τσουχτερές δηλώσεις κατά του κ. Καμμένου, παραιτήθηκε και ο Χρήστος Ζώης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Μάλιστα ο κ. Χ. Ζώης μίλησε λίαν επικριτικά για τον Π. Καμμένο, τον πρόεδρό του, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το χάος!

ΣΦΟΔΡΗ σύγκρουση δημιουργήθηκε και με τον κ. Κ. Μαρκόπουλο, τον οποίο, ο κ. Καμμένος καθαίρεσε από γραμματέα του κόμματος. Αλλά και με τον έτερο Νεοδημοκράτη… αποστάτη, τον κ. Σταμάτη που κατηγόρησε τον κ. Καμμένο για «πολιτική αλαζονείας και περιστασιακή  μεταμόρφωση»!

ΒΕΒΑΙΑ, οι… ευγενείς χαρακτηρισμοί δεν έλειψαν εκατέρωθεν. Αυτό όμως που μας εκπλήσσει είναι η… επαναφορά στο προσκήνιο του όρου «αποστάτης», από ένα κομματίδιο που δεν είναι τίποτε άλλο παρά παραφυάδα… αποστατών άλλου, ή άλλων κομμάτων.

… ΟΤΑΝ η σοβαρότητα πάει περίπατο, τι να περιμένει κανείς από τέτοιους πολιτικούς; Των οποίων μέλημα είναι η υπέρμετρη και εγωιστική φιλοδοξία, η καρέκλα, και «ο σώζων εαυτόν, σωθείτω», σε κρίσιμες στιγμές για τους Έλληνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι, αποστάτες και μη αποστάτες των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», είναι πρώην στελέχη του κόμματος του κ. Σαμαρά. Μήπως σας λέει αυτό κάτι παραπάνω; (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ «ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ»

(φωτό, σημείωμα μαθητών)

ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ  41 ετών, η Ελευθερία Ρούσου, έχασε τη ζωή της πριν λίγες μέρες. Προσπαθούσε να δώσει «χρώμα και χαρά» στολίζοντας χριστουγεννιάτικα τις ψυχρές αίθουσες των μαθητών, απαλύνοντας έτσι και τις παιδικές ψυχές τους από το βάρος της οικονομικής κρίσης.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ της προκάλεσε δικαιολογημένα σοκ στο πανελλήνιο. Ήταν δασκάλα των καλλιτεχνικών, καταγόταν από την Κύπρο και έμενε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με τα δυο παιδιά της. Που, κι αυτά, ήταν μαθητές στο ίδιο σχολείο, όπου δίδασκε.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ενός αγαπημένου εκπ/κού είναι πάντα διπλή: για την οικογένειά του, αλλά και για τη μαθητική κοινότητα. Ο θάνατός του αγγίζει πάντα και τα άλλα «παιδιά του», τους μαθητές. Οι οποίοι, από ό, τι φαίνεται με την παραπάνω δασκάλα, την λάτρευαν.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ που κόλλησαν σε μια κολώνα του σχολείου τους λέει πολλά: αποδεικνύει την αθόρυβη προσφορά της και την καταλυτική επίδρασή της πάνω τους. Έγραψαν (φωτό):  «Κα Ελευθερία, ήμασταν πολύ τυχεροί που σας γνωρίσαμε και μας κάνατε να λατρέψουμε το μάθημά σας. Θα σας αγαπάμε και θα σας θυμόμαστε για πάντα. Με αγάπη οι μαθητές σας». (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε