"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Αν ο Νώε ήταν Έλληνας!

Αν ο Νωε ήταν Έλληνας…

Ο ΚΥΡΙΟΣ φανερώθηκε στο Νώε και του είπε:

«-Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή, θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά, θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους κι ευσεβείς ανθρώπους καθώς και δύο ζώα από κάθε είδος της Γης. Γι αυτό θα κατασκευάσεις μία Κιβωτό».

Κι ο Θεός παραδίδει στο Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Τρέμοντας ο Νώε παίρνει τα σχέδια δεχόμενος να φτιάξει την Κιβωτό. «- Θυμήσου», του λέει ο Κύριος. «Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις συγκεντρώσει όλα τα ζώα, σε ένα χρόνο».

ΕΝΑ χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα δημιουργώντας σε όλες τις θάλασσες της Γης φουρτούνες. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέποντας το Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει, του φωνάζει:

«-Νώε! Που είναι η Κιβωτός;»

«-Συγχώρησε με Κύριε», ικετεύει ο Νώε. «Έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά αντιμετώπισα τεράστια προβλήματα: Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή, ενώ και τα σχέδια που μου έδωσες δεν συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό/μηχανικό και να ξαναγίνουν τα σχέδια εκ νέου. Μετά, βρέθηκα σε διένεξη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια. Κατόπιν μου έκανε καταγγελία ο γείτονας, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου. Έτσι χρειάστηκα άδεια κι από την Πολεοδομία. Είχα πρόβλημα να βρω ξύλα γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της διάστικτης κουκουβάγιας.

«Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν τα ξύλα για να… σώσω τις κουκουβάγιες! Ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν μου επέτρεψε να πιάσω κουκουβάγιες. Έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες για την Κιβωτό. Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες. Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος. Όταν ξεμπέρδεψα με τη μήνυση, με ενημέρωσαν από το YΠΕΧΩΔΕ-www.ypeka.gr, στη γλώσσα των Ελλήνων- ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες, αν δεν έκανα δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού! Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος! Μετά, οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο. Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λέει ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα! Μου έστειλαν κι αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής. Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί θεωρεί ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από τη χώρα λόγω χρεών και φόρων! Και ακόμη, δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Επικρατείας, αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη… Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5-6 χρόνια…»

… ΤΟΤΕ άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα. Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα. «- Κύριε», είπε, «αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις τα πάντα;»

Ο Θεός τον κοίταξε τρυφερά και του απάντησε:

«-Μπα, δε βαριέσαι… Αυτό, θα το κάνει η κυβέρνηση!» (αν δεν το έχει κάνει κιόλας!)

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε