"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Η δειλή αλήθεια

Η ΔΕΙΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (“Χ.Ν.”, 16-10-12)

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ο κ. Κ. Μητσοτάκης μίλησε για την «γυμνή αλήθεια προς το λαό», η οποία όμως από πλευράς πολιτικών δεν λέχθηκε -και δεν λέγεται πεισματικά- με τίποτε.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ εξουσίας, εναλλάξ το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., είχαν κατορθώσει να έχουν ως υποχείριές τους τις τρεις εξουσίες (Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική) των οποίων τις κεφαλές άλλαζαν κατά το δοκούν, διατηρώντας έτσι απόρθητο το φρούριο της αλήθειας!

ΣΗΜΕΡΑ όλοι επιθυμούμε να αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Ώστε και να ξεκαθαρίζει από ενωρίς το τοπίο και να μην επαναλαμβάνονται σκηνικά αδιαφάνειας, συγκάλυψης και απόκρυψης των πράξεων ενός συστήματος που ουσιαστικά καταχράστηκε την εντολή που του έδινε ο λαός.

ΣΗΜΕΡΑ βιώνουμε τις συνέπειες μιας συστημικής κρίσης που ολοένα βαθαίνει, ολοένα γίνεται πιο απάνθρωπη. Έχουμε να κάνουμε με ωμά κακουργήματα που συντελέστηκαν στο παρελθόν και όμως εξακολουθούν να παραγράφονται στο παρόν! Ελάχιστα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, χωρίς όμως και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων τους.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ να υφιστάμεθα τα αποτελέσματα μεθοδικών κοινωνικών εγκλημάτων (παράνομες συντάξεις, σκόπιμη φοροδιαφυγή, ελεγχόμενοι… ελεγκτικοί μηχανισμοί, αναξιοκρατικοί διορισμοί, παχυλές αμοιβές σε ημετέρους, κομματικά ρετιρέ ισχυρών συνδικάτων, καρτέλ πολιτικών- επιχειρηματιών-τραπεζών-ΜΜΕ). Όλα αυτά, για τη διατήρηση αλώβητου του πελατειακού κράτους.

ΛΕΓΕΤΑΙ πως η αλήθεια είναι γυμνή «για να την ντύνει ο καθένας όπως θέλει». Αυτό γίνεται ιδίως με την πολιτική αλήθεια…

ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ότι η ανάγκη για επιβίωση, αλλά και η απόλυτη απαξίωση, η σχεδόν εχθρική του λαού, προς το πολιτικό σύστημα, θα συντελέσουν ώστε μια δικαιοσύνη χειραφετημένη από την πολιτική –επιτέλους!- να «πατήσει πόδι» και να μαθαίνουμε εφεξής, έστω και αποσπασματικά, του τι μας συμβαίνει; Οψόμεθα… (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)

 

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

ΣΤΗ ΧΩΡΑ μας η οικονομική κρίση έδειχνε τα σημάδια της εδώ και δεκαετίες. Με τις δύο λέξεις, τη διαφθορά και την οικονομική διαπλοκή, δεν ήταν μια κοινή χώρα κλεπτοκρατών;

ΠΟΙΟΣ λησμονεί το περίφημο σκάνδαλο Κοσκωτά και την… κρίση στον Τύπο; Ποιος αγνοεί τα τόσα σκάνδαλα επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη (Χρηματιστήριο), αλλά και του κ. Κ. Καραμανλή, του Μικρού, λίγο πριν «παραδώσει» την εξουσία στον κ. Γ. Παπανδρέου;

ΑΝ ΚΑΙ είχαμε χρόνο να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, αν και είχαμε συχνές αναφορές από την Ε.Ε. στα κακώς διαπραττόμενα της χώρας μας, οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις βυθίζονταν όλο και πιο βαθιά στα χρέη με τα ευρωπαϊκά «θαλασσοδάνεια», τα ομόλογα κ.ά. Και φυσικά, με την πολιτική αδιαφορία, τους φρούδους προεκλογικούς λόγους και το εγκληματικό «άστο γι αργότερα»…

ΕΔΩ που τα λέμε, τρεις υπήρξαν οι βασικοί «μπουρλοτιέρηδες» της κατάρρευσης μας: οι κυνικοί και τυχάρπαστοι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας, τα ισχυρά εργατικά κομματοκρατούμενα συνδικάτα και οι «καναλάρχες» που κρατούν -ακόμη και σήμερα, σε ομηρία τη δημόσια ζωή. Ποιος από αυτούς τους τρεις φορείς νοιάζεται πραγματικά για το δημόσιο χρέος της χώρας; Ποιος ενδιαφέρεται να γίνουν πράξη οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να ορθοποδήσουμε και να βγούμε από την κρίση; Ουσιαστικά κανείς τους… (Στ.Γ.Κ.)

ΚΑΛΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, σύμφωνα με την είδηση, «σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης», συζητείται στο αρμόδιο Υπουργείο!

ΛΥΣΗ απελπισίας ή συμμόρφωσης; Απόδειξη για την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου; «Λαϊκισμός» ή Εκφοβισμός; Όλα αυτά δεν δείχνουν μια πολιτεία πανικόβλητη που κοιτάζει να πιαστεί από τα μαλλιά της; Πότε θα σοβαρευτεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να μην εφαρμόζει κοινωνικούς αυτοματισμούς; Ποιος θα προστατέψει τον καταναλωτή, αλλά και τον επιτηδευματία από τη μη εφαρμογή των νόμων;(Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε