"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Προς εργένηδες, συμβουλές…

 

ΕΡΓΕΝΗΣ, αλλά…  (Τα […] σχόλια, δικά μας. Στ.Γ.Κ.]

[Όταν μία γυναίκα επισκέπτεται το σπίτι ενός εργένη, είναι η ιδανική του ευκαιρία να… την εντυπωσιάσει! Αν όμως αυτός δεν φροντίσει κατάλληλα τα πράγματα μπορεί να μην πάνε κατ’ ευχή. Μπορεί να ξεμείνουν από θέματα για συζήτηση ή να ξεμείνουν από κρασί!

Ένα άρθρο, αφιερωμένο στους άντρες… για να είστε πάντα προετοιμασμένοι, σας παραθέτουμε μία λίστα με πράγματα που πρέπει να έχετε σπίτι σας για να την κάνετε να μην θέλει να φύγει ποτέ, αλλά και για να σας δώσουν το κατάλληλο «πάτημα» για να συνεχίσετε την γνωριμία σας. Ετοιμαστείτε λοιπόν, για αλλαγές!]

—————————————————————————————————————————

 

1. Κάτι χειροποίητο!

Έχετε σε εμφανή θέση κάπου στο σπίτι κάτι που εσείς οι ίδιοι φτιάξατε. Είτε πρόκειται για κάποιο ξυλόγλυπτο ή για ένα έπιπλο ή ακόμα για μια ζωγραφιά, ένα σκίτσο. Αυτό θα της δείξει ότι έχετε κάποιο ταλέντο. Ακόμα κι αν αυτό που έχετε φτιάξει είναι κάτι γελοίο ή πάρα πολύ απλό, τουλάχιστον θα αποτελέσει μία καλή αφορμή αστεϊσμού και ένα ευχάριστο αντικείμενο συζήτησης, αφού θα της εξηγήσετε γιατί όλοι σας αποκαλούν «ατάλαντο». Όπως και να έχει, αν δείτε τη δημιουργία σας με χιούμορ, έτσι θα τη δει και εκείνη. Και αν εν τέλει δε μπορείτε να σκεφτείτε να φτιάξετε κάτι πρωτότυπο, φτιάξτε… κουλουράκια! Πόσο δύσκολο να είναι πια;

  • […Ή, δείξτε της τη συλλογή… γραμματοσήμων που έχετε!]

2. Ένα διαδραστικό video game!

Για τις περισσότερες γυναίκες μέχρι σήμερα οποιοδήποτε video game ισοδυναμούσε με το απόλυτο «ξενέρωμα», καθώς φανταζόταν τον αγαπημένο της 100% αφοσιωμένο, σε βαθμό αποβλάκωσης, για ώρες μπροστά σε μία οθόνη, παρέα με τους υπόλοιπους αποβλακωμένους φίλους του, να χάνει πάσα επαφή με το περιβάλλον. Ωστόσο, τα video games σήμερα έχουν αλλάξει. Έχουν γίνει πολύ πιο διαδραστικά και ευχάριστα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, πολλές γυναίκες σήμερα που μπορούν να αντισταθούν στο Rock Band του X-Box ή σε ένα σετ τένις, στο Wii. Παίξτε, λοιπόν, ο ένας ενάντια στον άλλον και συμφωνήστε ένα έπαθλο για τον νικητή!

  • [-Έπαθλο; Ναι…, ναι! Φυσικα! Αλλά όχι και με την πρώτη φορά!]

 

3. Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα!

Αν όχι πλήρως, τουλάχιστον προμηθευτείτε μία πρωτότυπη συσκευή μαγειρέματος, η οποία θα κάνει περισσότερα από όσο δείχνει ότι μπορεί: π.χ. μία μηχανή εσπρέσο ή ένα φοντύ με εντυπωσιακό design. Ένα τέτοιο εργαλείο θα της δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχει πολλά ακόμα να μάθει για εσάς, ότι έχετε κρυφά χαρίσματα και ευαισθησίες, αν όχι ότι είστε ένας εξαιρετικός μάγειρας. Παράλληλα, μάθετε και μερικές συνταγές (εύκολες, όχι κάτι περίπλοκο) και βρείτε έτσι μια καλή αφορμή για να την ξανακαλέσετε στο σπίτι σας για δείπνο ή για να μαγειρέψετε μαζί. Πρόκειται για μία από τις πιο ευχάριστες αλλά και ερωτικές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ένα ζευγάρι, όταν μαγειρεύουν μαζί. Συν του ότι είναι μία καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να την γνωρίσετε καλύτερα.

  • [-Άτιμοι Γάλλοι. Όλα τα σκέφτεστε, όταν λέτε πως ο έρωτας περνάει από το…στομάχι!]

4. Ενδιαφέροντα ή αστεία coffee-table βιβλία!

Είναι αυτά τα βιβλία που δεν μπαίνουν στην βιβλιοθήκη αλλά κοσμούν ένα από τα τραπεζάκια του σπιτιού, γιατί είναι τόσο εντυπωσιακά που αξίζει να έχουν μία πιο περίοπτη θέση. Θα τα βρείτε στις εναλλακτικές γειτονιές της πόλης (π.χ. στα Εξάρχεια) ή σε κάποιο «ψαγμένο» on-line βιβλίο. Αυτά μπορεί να περιέχουν θέματα αρχιτεκτονικής ή φωτογραφίας, να είναι ταξιδιωτικά ή έστω να είναι φωτογραφικά άλμπουμ (με φωτογραφίες φίλων σας και όχι της πρώην σας εννοείται), από αυτά που μπορεί κανείς να τυπώσει και να δέσει σε μορφή βιβλίου. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία πολύ καλή αφορμή για συζητήσεις και εξωτερικεύσεις.

  • [-Μπά! Θα μπορούσες να έχεις Μπουκόφσκι ή Απολινάιρ, Κάβάφη ή Καμύ, Λ. Μαντά ή Χίσλοπ… και να της πείς ποιος ή ποια την ενδιαφέρουν. Αν σου πει… κανείς, τότε εξήγησε εσύ το ενδιαφέρον σου…]

5. Κάβα με κρασιά!

Αγοράστε μια ωραία διακοσμητική κάβα και γεμίστε την με τα αγαπημένα σας κρασιά. Αυτά δεν είναι απαραίτητο να είναι πανάκριβα. Μία ωραία κάβα, πέραν του ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο και δείχνει το καλό σας γούστο, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, ενώ είναι πολύ πιο κομψό να την κεράσετε κρασί παρά μπύρα όταν έρθει σπίτι σας. Μπορείτε, επίσης, πριν έρθει σπίτι σας να την ρωτήσετε τι είδος κρασιού προτιμάει, ώστε να το έχετε προμηθευτεί!

  • [-Και λίγη τσικουδιά, κάνει τη δουλεία!]

6. Ένα κολάζ με φωτογραφίες!

Σε έναν εμφανή τοίχο, π.χ. στο δωμάτιό σας, το γραφείο ή ακόμα και την κουζίνα, βάλτε ένα κολάζ με φωτογραφίες σας. Το κολάζ από μόνο του λέει μία ιστορία, την ιστορία της ζωής σας. Τοποθετήστε σε αυτό φωτογραφίες σας από διάφορα μέρη του κόσμου τα οποία έχετε επισκεφθεί, ώστε να αποτελέσουν αφορμή συζήτησης. Φροντίστε αυτές να είναι ευχάριστες, ώστε να της δείξετε πόσο cool τύπος είστε και να αρχίσει να σας ρωτάει για τα ενδιαφέροντά σας. Ίσως, μάλιστα, να βρείτε και κοινό τόπο συζήτησης, αν π.χ. έχετε πάει στα ίδια μέρη ή έχετε επιδοθεί στις ίδιες δραστηριότητες. Ακόμα, σε διάφορα σημεία του σπιτιού κορνιζάρετε κάποιες φωτογραφίες με την οικογένειά σας ή με εσάς μικρό. Οι γυναίκες πάντα λατρεύουν τις παιδικές φωτογραφίες του αγαπημένου τους και τους αρέσει να βλέπουν ότι αυτός είναι δεμένος με την οικογένειά του.

  • [-Αν δεν έχετε φωτογραφίες, καλό είναι το κολάζ και με εξώφυλλα διαβασμένων περιοδικών, όχι όμως με γυμνά…]

7. Ένα κατοικίδιο!

Είναι αυτονόητο ότι ένα ζωάκι θα σας εκτινάξει στα μάτια μιας γυναίκας, πολύ απλά γιατί οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τα ζώα. Αν δεν είστε ο τύπος που θα μπορούσε να φροντίσει έναν σκύλο ή μία γάτα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ενυδρείο ή απλά μία γυάλα με χρυσόψαρα. Το να έχετε ένα ζωάκι, οποιοδήποτε ζωάκι ακόμα και χρυσόψαρο, θα της δείξει πόσο υπεύθυνος τύπος είστε και πόσο καλά ξέρετε να φροντίζετε αυτά που αγαπάτε. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν χρυσές τομές στο μυαλό μιας γυναίκας, το οποίο είναι ενστικτωδώς προγραμματισμένο να τα αναζητά ανεξαιρέτως σε κάθε σοβαρό άνδρα. Άλλωστε, το να ασχολείστε μαζί με το κατοικίδιό σας, π.χ. να το ταΐζετε, μπορεί να αποδειχθεί μία εξαιρετική εμπειρία.

  • [-Τώρα, αν μένεις σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα…, δεν είναι και τόσο απαραίτητο το παραπάνω.]

8. Ένας κήπος ζεν!

Οι γυναίκες αγαπούν τους κήπους και τα λουλούδια. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι τόσο φροντισμένα ώστε να θυμίζουν ζεν κήπο, με άμμο, πετρούλες και ρυάκια να κυλάνε ενδιάμεσα . Αν δεν έχετε την δυνατότητα ολόκληρου του κήπου, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε διάφορες ωραίες γλάστρες με πρωτότυπα φυτά στο σπίτι, π.χ. ένα μεγάλο μπονζάι είναι πολύ εντυπωσιακό, ή έστω πάρτε μερικά τριαντάφυλλα και τοποθετήστε τα σε ένα ανθοδοχείο όταν εκείνη θα έρθει σπίτι σας. Ανάψτε και μερικά κεράκια και έχετε μόλις φτιάξει την ιδανική ατμόσφαιρα για μία φανταστικά βραδιά…

  • [-Και δυο τρεις γλάστρες, με τα αγαπημένα της φυτά, αρκούν, όταν δεν υπάρχει κήπος…]

(Πηγή: in2life.gr)

————————

Σκίτσο: Τάσος Μαραγκός


Σχολιάστε