"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Διαπιστώσεις

Διαπιστώσεις:

“Ρωτάς κάποιον τί δουλειά κάνει και απαντά”μανεκέν”, “ηθοποιός”, τραγουδιστής”.

Υπάρχει μια υπερπληθώρα ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν κάπως αφηρημένα με καλλιτεχνικά, χωρίς βάσεις, ουσία ή ποιότητα. Για μένα φταίει η ιδιωτική τηλεόραση. Έχι καταστρέψει οικογένειες, παιδιά, τον πολιτισμό μας ολόκληρο” (Ευανθία Ρεμπούτσικα, στο ΒΗmagazino, 23-1-11, στο δημοσιογράφο Γ. Νάστο)

… Δεν έχει άδικο η κα Ευανθία Ρεμπούτσικα, μια απ΄τις σημαντικότερες και αισθαντικότερες μουσικές “φωνές” μας.

Εγώ, προσωπικά δεν χορταίνω να ακούω τα μουσικά της κομμάτια. Είναι υπέροχα, καλοδουλεμένα, προορισμένα να αντέξουν στο χρόνο.

Όσο για το ρόλο της ιδωτικής τηλεόρασης πράγματι η… ιδιωτεία (κατά το idiot) έχει φτάσει σε σημείο να χαρακτηρίζει κάθε εκπομπή της. Από την περίφημη “Ζωή της Άλλης” μέχρι της τουρκομπαροκ σαπουνόπερες, αρχής γενομένης από την “Χίλιες και μια νύχτες”.

Σκεφθείτε που καταντήσαμε: να μας… ξεκουράζουν οι τουρκικές εκπομές, αποβλακώνοντάς μας και ενσπείροντάς μας την πολιτική (δήθεν πολιτισμική) του βαθέως κράτους της Τουρκίας.

Αλλά στην εποχή που ζούμε δεν είμαστε μόνον άξιοι της τύχης μας για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν, αλλά και για την τηλεόραση που έχουμε, αφού τους συντηρούμε εμείς, με την ψήφο μας και  τις… ακροαματικότητες  που  χαρίζουμε!

(Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε