"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Είναι να μην οργίζεσαι…;

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ-2012

[Μέχρι προ τινός πολλοί υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών έπαιρναν- με αναμμένα τα κλιματιστικά στο φουλ ή τα καλοριφέρ- επίδομα… καυσοξύλων!
Λέγαμε πως η … επιδοματική προκλητική πολιτική, με το Μνημόνιο στον κρόταφο, θα είχε καταργηθεί.
Αμ δε…
Διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε ότι δεν αλλάζουμε με τίποτε. Όχι ο λαός που στενάζει από τις περικοπές, αλλά οι συνδικαλιστές που τα προτείνουν ή δεν τα αποκαλύπτουν και οι πολιτικοί που τους καλύπτουν. Τα μέσα σε (...) σχόλια είναι δικά μας. Στ.Γ.Κ.]:

Σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα μας, με την κρίση να έχει γονατίσει σχεδόν κάθε νοικοκυριό, στο δημόσιο φαίνεται πως η ασυδοσία εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρά την εφαρμογή του Μνημονίου και του ενιαίου μισθολογίου που περιέκοψε αρκετές κατηγορίες επιδομάτων, μετά από εντατικές έρευνες, εντοπίστηκαν αρκετά επιδόματα – πρόκληση που εξακολουθούν να εισπράττονται ακόμα. Όπως το επίδομα κεραίας στα ηλεκτροκίνητα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα μάλιστα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αδέσμευτος Τύπος”, πολλά από αυτά αν και δεν καταγράφονται κάπου επισήμως, ωστόσο καταβάλλονται με την μορφή έκτακτων εισφορών ή χρηματικών επιβραβεύσεων.
Από το λαβύρινθο των επιδομάτων, το δημοσίευμα επιχειρεί να ξεχωρίσει τα πιο χαρακτηριστικά:
* Επίδομα περιποίησης πελατών για τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. (« Η μεγάλη φίλη μας», η Εθνική Τράπεζα, μας περιποιείται με το να περιμένουμε με τις ώρες στα γκισέ της, με τα άγρια επιτόκια δανεισμού, τα χαμηλότατα επιτόκια καταθέσεων και τους … φιλικούς διακανονισμούς!)
* Επίδομα κεραίας στον ΗΣΑΠ, ύψους 750 ευρώ το μήνα. (Μέχρι… κεραίας αφιλότιμοι, οι αφιλότιμοι!)
* Ειδική πρόσθετη αποζημίωση για πολιτιστική επιμόρφωση σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού. (Γιατί πρόσθετη; Δεν είναι υποχρέωσή τους;)
* Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου σε εργαζομένους δημόσιων συγκοινωνιών. (Κι αν το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται… προθέρμανση;)
* Επίδομα παιδική φροντίδας. ((Ε, τότε ρε παιδιά, να παντρευτούμε δέκα φορές)
* Επίδομα πλυσίματος χεριών που αρχικώς ανέρχονταν σε 420 ευρώ το μήνα και μετά έπεσε στα 280 ευρώ για τους εργαζομένους στον ΟΣΕ. (Αυτό κι αν είναι… επίδομα. Μα επίδομα τουαλέτας δεν τους δίνουν, για να ξαναπλένουν τα χέρια τους;)
* Επίδομα παρακολούθησης των σπηλαιώσεων των προπελών για υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Εμπορικής ναυτιλίας. (Μήπως θα έπρεπε να τους δίνουν και επίδομα κατάδυσης ελέγχου ζημιών; Δεν είναι στα καθήκοντά τους;)
* Επίδομα μεταφοράς φακέλου. (Με τόσο… βαρείς φακέλους, γιατί να μη τους δίνουν και επίδομα μεταφοράς του εαυτού τους;)
* Επίδομα παραλαβής λεωφορείων. (Και… παράδοσης;)
* Επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης υποθέσεων. (Το… γρηγορόσημο, δηλαδή; Μα αυτό το πληρώνουμε όλοι και χωρίς να το ξέρει η υπηρεσία!)
* Επίδομα φαξ, ύψους 580 ευρώ το μήνα για εργαζομένους στη ΔΕΗ. (Κακώς! Θα έπρεπε να τους δίνουν και επίδομα… ανοίγματος του φαξ, αλλά και κλεισίματος)
* Επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης. (Καλά αυτό… εννοείται!)
* Επίδομα διδακτικής προετοιμασίας. (Μα δεν είναι στα… καθήκοντά των δασκάλων η προετοιμασία του μαθήματος;)
* Επίδομα χρήσης του κυλικείου στα Ελληνικά Πετρέλαιο, ύψους 120 ευρώ το μήνα. (!)
* Πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης. (Πάγια! Δηλαδή, πάει δεν πάει ο υπάλληλος …πληρώνεται για κάτι που κάνει ή δεν κάνει. Καλό κι αυτό)
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ γιατί βουλιάζουμε και δεν βρίσκουμε ακόμη πάτο… (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε