"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Κράτος “μπάχαλο”…, κατ΄εξακολούθηση

(από ΛΙΤΣΑ)

[Για να αντιληφθείτε τι κράτος μπάχαλο εξακολουθούμε να έχουμε. Ούτε τα αυτονόητα δίκαιά μας δεν μπορούμε να απαιτήσουμε. Αλίμονό μας...
Και τους ανεχόμαστε ακόμη...!, Στ.Γ.Κ.]
Διαβάστε το:
——————————————————————————
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ , Ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:”Εξαφανίστηκαν” τα αρχεία των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα!

Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!
Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή!

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο», είπε στους βουλευτές.
Και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στη Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο,τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών». Τα οποία στοιχεία όμως από το Υπ. Οικονομικών έχουν… εξαφανιστεί!
Πρόκειται για τεράστιο εθνικό σκάνδαλο και πρέπει να απαιτηθούν ποινικές ευθύνες.
Τι είναι αυτό το: «Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις ;»
Τι είναι δηλαδή τα πολεμικά αρχεία και τα αρχεία της καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας που χάνονται και δεν βρίσκονται; Λογαριασμοί της ΔΕΗ ή αναμνηστικές φωτογραφίες; Καλύτερα να μας πουν ότι ζητήθηκαν από τη Γερμανία εκβιαστικά και τα δώσαμε..
Όλα αυτά τα αδιανόητα έγιναν στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής,την Τετάρτη,28.3., στην αίθουσα της Γερουσίας.

Και ο κ. Σ. Δήμας μάλιστα, λες και δεν άκουσε τίποτε, είπε: «Για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας χρειάζεται περαιτέρω μελέτη όλων των στοιχείων και αξιολόγηση». Ποιων στοιχείων; Αυτών που εξαφανίστηκαν;
Και κατέληξε: «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει»! Πώς θα τις διεκδικήσει; Με τα εξαφανισμένα αρχεία τόσο των γερμανικών καταστροφών, όσο και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν;
Και τα αρχεία δεν ήταν ένα, αλλά τρία: Ένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εξαφανίστηκαν και τα τρία; Ή μήπως τα κρύβουν;

Όταν ο Μανόλης Γλέζος είχε ζητήσει από τον τότε Διοικητή Της Τράπεζας Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο, αντίγραφο από το αρχείο, ο κ. Παπαδήμος δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του, αλλά απάντησε ότι “Χρειάζομαι την έγκριση της κυβέρνησης για να σας το δώσω”! Τώρα που είναι Πρωθυπουργός τι έχει να πει;

Το πιο φοβερό είναι ότι σήμερα βρισκόντουσαν στην κοινή συνεδρίαση και οι τρεις κάτοχοι των αρχείων: Υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Και δεν κάλεσαν, όπως είχαν υποσχεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, ούτε το Μανώλη Γλέζο ούτε τους αρμόδιους Καθηγητές που είχαν αναλύσει όλο το ιστορικό των οφειλών της Γερμανίας στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόθεση ή αμέλεια; Καταδικαστέα και τα δύο.

Λοιπόν, θα ψάξουμε εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις να βρούμε τα εξαφανισμένα αρχεία.
Καπου θα είναι. Ασφαλώς. σε κάποια εφτασφάλιστα Ελληνικά ή Γερμανικά ντουλάπια. Μπορεί να είναι πεταμένα και στα σκουπίδια κάποιας χωματερής. Όλα είναι πιθανά..

Και προτείνουμε στην Εισαγγελία Αθηνών να μην αφήσει έτσι αυτό το μέγιστο Εθνικό Σκάνδαλο. Έχει την ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Περιμένουμε.

Για το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής
Στέφανος Ληναίος”


Σχολιάστε