"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πολιτικοί και ψυχική υγεία

ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ… (“Χ.Ν.”, 1-3-12

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ επιστημονικές έρευνες για να πιστοποιηθεί το φαινόμενο, αφού το ζούμε κάθε μέρα. Επιστήμονες, λέει, επισημαίνουν πως «οι Έλληνες πολιτικοί χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης μια και παρουσιάζουν διαταραγμένη συμπεριφορά, παθολογικό ναρκισσισμό, αλαζονεία και ανασφάλεια». Την παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώνουν γνωστοί γιατροί (ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος κι ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του “Σωτηρία” κ. Γιώργος Μούσσας -στον ΑΝΤ). Που, αφού μελέτησαν κινήσεις, ομιλίες, συμπεριφορές και στάσεις των πολιτικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι πολιτικοί μας στην πλειοψηφία τους χρήζουν… ψυχιατρικής παρακολούθησης!

ΚΑΙ ΕΔΩ που τα λέμε, ποιος θα άντεχε μια τέτοια «μημονιακή» ψυχική κόπωση, όπως αυτή που τραβούν οι πολιτικοί μας, και που οφείλεται:
-στη διγλωσσία που πρέπει να δείχνουν (άλλα να λένε στους ψηφοφόρους και άλλα να ψηφίζουν στη Βουλή),
-στη μη σωστή προσέγγιση της πραγματικότητας (αφού περιχαρακώνονται στη δική τους εικονική πραγματικότητα),
-στην «ανυπακοή» στη γραμμή του κόμματος (αλλά και στην πλαγίως έκκληση για επαναφορά τους στο κόμμα),
-στις διθυραμβικές παραιτήσεις (που όμως αποδεικνύονται ανώδυνες για την πορεία των γεγονότων),
-στα συνειδησιακά προβλήματά τους (που όμως τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν) κ.λπ.

… ΟΣΟ για τον ελληνικό λαό, έ, αυτός προ πολλού έχει ξεπεράσει τα όρια του… ψυχιατρείου! Είδατε εσείς κανέναν πολιτικό να αυτοκτονεί από χρέη, περικοπές, ανεργία ή ανασφάλεια, όπως δεκάδες συμπολίτες μας; Όχι! Κι ούτε θα δείτε κανέναν τους να «αυτοκτονεί», έστω και πολιτικά από ευθιξία… Μια ανάλογη έρευνα για τις ψυχικές αντοχές του λαού, πότε θα δούμε;… Όταν και εάν δεν θα υπάρχει πια λαός! (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr, stcloris@yahoo.gr)

ΤΟ… ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, λίγο ενδιαφέρει τον πολίτη εάν το «καταζητούμενο» από τα ΜΜΕ πρόσωπο που έβγαλε 1 εκατομ. ευρώ, είναι πολιτικό ή ανήκει στον επιχειρηματικό κόσμο.
Το θέμα είναι καθαρά ηθικό αλλά και συνειδησιακό σε ό,τι αφορά τη λέξη πατρίδα και τη σωτηρία της.
ΣΥΜΦΩΝΑ με τις ειδήσεις, υπολογίζεται ότι, από το δεύτερο 6μηνο του 2009 μέχρι σήμερα, περίπου 64 δισ. ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες για το εξωτερικό. Και άλλα 30 δισ. ευρώ βρίσκονται μεν στη χώρα, αλλά όχι σε τράπεζες. Σ΄ αυτό δεν φταίει κανείς άλλος παρά η κακή διαχείριση της κρίσης από τους πολιτικούς μας: με τους «Τιτανικούς», την συνεχώς επικείμενη χρεοκοπία και τη στάση της Ε.Ε. απέναντί μας.

ΚΑΙ ΕΝΩ η πατρίδα, όπως την κατάντησαν οι «μαθητευόμενοι» πολιτικοί μας, αναστενάζει από το δυσβάστακτο χρέος που μας συσσώρευσαν, να πάλι στο προσκήνιο η σύγκρουση ανάμεσα στο «νόμιμο» και το «ηθικό». Για ξαναθυμηθείτε τον κ. Βουλγαράκη με τις «νόμιμες» (αλλά ανήθικες) off shore εταιρίες του και, φυσικα, την κλασική ρήση του ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό»!

ΑΥΤΗ η κρίση αποκαλύπτει συνεχώς το ποιόν των ανθρώπων που αποκαλούμε «εθνοπατέρες», αλλά και «επιχειρηματικός κόσμος». Που κάθε άλλο παρά το… έθνος έχουν στο μυαλό τους. Ειδικά οι πρώτοι, αποδεικνύονται περίτρανα πόσο στενόμυαλα… μυαλά έχουν (μας εκπροσωπούν ακόμη). Αλλά και πόσο στενόκαρδα εμείς τους (ξανα)ψηφίζαμε, και πόσο σκέφτονται αυτοί τα δεινά του λαού στον οποίο στηρίζονται! Ωραία! Αποκαλύφθηκε το όνομα του «φυγαδεύσαντος» 1 εκατομ. ευρώ στο εξωτερικό. Είδαμε να αλλάζει τίποτε; Να αποκαλύπτονται κι άλλα ονόματα, ή, βρε αδελφέ, να πάει έστω και ένας στη φυλακή; Όλα τός… νόμιμα γίνονται; Ή μήπως πιστεύει ο πολιτικός κόσμος ότι στρουθοκαμηλίζοντας θα «την βγάλει καθαρή»;

Η Ν. Δ. δια του κ. Σαμαρά διατείνεται κατ΄επανάληψη πως «έκανε την αυτοκάθαρσή της»! Μεγάλες κουβέντες, για όσους θέλουν να ακούνε τέτοια. Ας μη τρέφουν φρούδες ελπίδες. Η αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος θα γίνει με… ψηφοκάθαρση. Όσο κι αν το ίδιο το τωρινό πολιτικό σύστημα αυτοπροστατεύεται σθεναρά από το Σύνταγμά «του», με τα στεγανά που έχει θεσπίσει, οι μέρες του είναι μάλλον μετρημένες. (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε