"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

«Το σημείο G μπορεί να είναι μύθος»

«Το σημείο G μπορεί να είναι μύθος»
Αυτό λένε Βρετανοί επιστήμονες
[Συμπεράσματα από παλαιότερη δημοσίευση στην εφημερίδα «TO BHMA», Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010]
Η διάσημη ερωτογενής ζώνη «μπορεί να είναι μύθος», υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες, έπειτα από μισό αιώνα διεθνούς αναζήτησης και πειραματισμού.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι δεν «βρήκαν στοιχεία» για την ύπαρξη του σημείου G.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.800 γυναίκες και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα που αφορά αυτό το θέμα. Η επιστημονική ομάδα του King’s College London αναφέρει ότι το σημείο G μπορεί να είναι «αποκύημα της φαντασίας» των γυναικών, το οποίο ενθαρρύνεται από περιοδικά και σεξολόγους.
Η έρευνα διεξήχθη σε δίδυμες γυναίκες -μονοζυγωτικές και ετεροζυγωτικές-, οι οποίες ερωτήθηκαν εάν διαθέτουν σημείο G. Οι ερευνητές θεώρησαν ότι εάν όντως υπήρχε το σημείο G, τότε οι μονοζυγωτικές δίδυμες αδελφές θα έπρεπε να το έχουν και οι δύο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε φάνηκε και οι πιθανότητες οι δυζυγωτικές δίδυμες να δηλώνουν ότι έχουν και οι δύο το σημείο G ήταν όσες και εκείνες των μονοζυγωτικών.
«Οι γυναίκες μπορεί να υποστηρίξουν ότι το να έχεις το σημείο G σχετίζεται με τη δίαιτα ή την άσκηση, αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθούν στοιχεία» δήλωσε ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, ένας από τους ερευνητές. «Η έρευνα δείχνει ότι η ιδέα ύπαρξης του σημείου G είναι υποκειμενική» πρόσθεσε.
Η συνάδελφός του Αντρεα Μπούρι, πρόσθεσε ότι πολλές γυναίκες μπορεί να αισθάνονται κατωτερότητα θεωρώντας ότι δεν διαθέτουν σημείο G, κάτι που η ίδια χαρακτηρίζει «άσκοπο». «Είναι ανεύθυνο να υποστηρίζει κανείς την ύπαρξη ενός πράγματος που η ύπαρξή του δεν απεδείχθη ποτέ και έτσι να λειτουργεί πιεστικά για άνδρες και γυναίκες» πρόσθεσε.
Ωστόσο, η σεξολόγος Μπέβερλι Ουίπλ που συνέβαλε στο να γίνει η ιδέα της ύπαρξης του σημείου G γνωστή στο ευρύ κοινό δήλωσε ότι το έργο των ερευνητών περιέχει «σφάλματα». Τόνισε ότι οι ερευνητές δεν έλαβαν υπόψη τις εμπειρίες των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων γυναικών, καθώς και το γεγονός ότι κάθε ερωτικός παρτενέρ έχει διαφορετική «τεχνική» στο σεξ”
———————————————————.

Υ.Γ. Κοίτα να δεις με τι ασχολούνται οι… επιστήμονες!
Με το σημείο “G” των πολιτικών πότε θα ασχοληθούν;
Δεν αφήνουν τις γυναίκες και τα «σημεία» τους ήσυχα…;
Δεν αφήνουν το σεξ ήσυχο, αυθόρμητο και ωραίο;
Γιατί του βάζουν εμπόδια και προβλήματα;
Εξάλλου, η σωματική… διερεύνηση γίνεται από μόνη της και δεν χρειάζεται «οδικούς χάρτες»! (Στ.Γ.Κ., Φεβρ. 2012)


Σχολιάστε