Αλήθεια που τσακίζει…
Posted on 9 Φεβ, 2012 in Σχόλια | 0 comments90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, στοχαστείτε και κρίνετε το σήμερα: «… Μια άλλη μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή. Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει τη χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ έχουν γραφτεί, πριν 90 χρόνια, από τον Τζορτζ Χόρτον (George Horton, γενικό πρόξενο των Η.Π.Α. στη Σμύρνη, το 1922- χρονιά της μεγάλης Μικρασιατικής Καταστροφής. Περιλαμβάνονται δε στο βιβλίο του “The Near Eastern Question“. Ως «αναπηρία» εμφανίζεται η «ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή». Εμείς ζούμε σήμερα τον όλεθρο. Τη διαφθορά τη ζήσαμε για τα καλά, ειδικά επί πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή, του Μικρού.
ΟΣΟ για τα «πολιτικά παιχνίδια» τα ζούμε εντονότερα σήμερα. Τώρα που καταρρέουμε και το κάθε κόμμα επαίρεται ότι «αυτό έσωσε τους 13ο και 14ο μισθούς» στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ποιος θα σώσει το έθνος κανένα δεν ενδιαφέρει! Δικαιώνεται έτσι απόλυτα ο Τζ. Χόρτον που στο ψυχογράφημά του για τον Έλληνα πολιτικό δεν διστάζει να πει αυτό που ζούμε καθημερινά: «ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμη και να θυσιάσει τη χώρα του μαζί και πολλές ζωές», για χάρη της εξουσίας, έστω και «λίγες εβδομάδες» παραπάνω…
ΚΙ ΑΝ αυτά ήταν τότε «δύσκολα κάποιος να τα πιστέψει», σήμερα είναι ευκολότατα βλέποντας το βίο και την πολιτεία τόσο των Σαμαρά και Παπανδρέου, όσο και του Καρατζαφέρη… (Στ.Γ.Κ.)
Υ.Γ. Ο Τζωρτζ Χόρτον (George Horton, 11 Οκτωβρίου 1859 – 1936) ή στην εξελληνισμένη μορφή του Γεώργιος Χόρτον ήταν Αμερικανός διπλωμάτης, ποιητής και φιλέλληνας.
Ο Χόρτον ήταν μέλος του διπλωματικού σώματος των ΗΠΑ, και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ως πρόξενος, πρωταρχικά στην Ελλάδα, στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού. Υπηρέτησε επίσης σε δύο διαφορετικές περιόδους και στη Σμύρνη, από 1911 μέχρι 1917 όταν οι ΗΠΑ άνοιξαν διπλωματικές σχέσεις με την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη περίοδο 1919-1922 στη διάρκεια της ελληνικής «κατοχής» της Σμύρνης στη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. (από http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%89%CF%81%CF%84%CE%B6_%CE%A7%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BD)