Eπιφυλακτικοτητα και ελπίδα
Posted on 10 Νοε, 2011 in Σχόλια | 0 comments
Επιφυλακτικότητα και ελπίδα
[Επιτέλους, η αγωνία έλαβε τέλος! Τουλάχιστον προσωρινά, γιατί με το πολιτικο σύστημα που έχουμε τίποτε δεν είναι σίγουρο! Η πολιτική στην Ελλάδα έχει βρομίσει τόσο, που υπάρχει επιφυλακτικότητα, ακόμη και τώρα στην ύστατη ώρα, μη βρεθούν κόμματα εξουσίας να τορπιλίσουν την προσπάθεια.
Ξέρετε, η εξουσία είναι γλυκιά και δύσκολα κανείς την παραχωρεί σε έναν τρίτο και μάλιστα όχι... πολιτικό!
Η υπέρβαση που έκαναν αναγκασένα από την οργή του λαού τα κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ γεννούν μια αμυδρή ελπίδα ή μια μετάθεση της απόλυτης χρεοκοπίας μας. Οψόμεθα]
————————————————————
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι (10-11-11), μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη»,. Για να προσθέσει: «δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».
Προσωπικά μας άρεσε η άνεση στο λόγο του, τα άριστα ελληνικά του και η επιλογή των λέξεων . Αναφέρθηκε ακόμη στη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, τονίζοντας ότι το ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας, καθώς και ότι θα διευκολύνει την ανάπτυξη.
Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών, διευκρίνισε ότι δεν είχε προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος, ώστοσο ανέφερε ότι η 19η Φεβρουαρίου είναι σημείο αναφοράς.
Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανένα πολιτικό αρχηγό.
Σχόλια:
1.-Συνηθισμένη και αναμενόμενη η αντίδραση του ΚΚΕ. Σύμφωνα με αυτό, η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου είναι «επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ». Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό «απέναντι σε αυτήν τη μαύρη (!) συμμαχία να αντιτάξει τη δική του εργατική – λαϊκή (πόσο λευκή, άραγε;) συμμαχία για να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει» . Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις της κ. Αλέκας Παπαρήγα που τόνισε πως «ούτε μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη: Πριν ακόμη η κυβέρνηση ανασυνταχθεί, πριν κάνει τις πρώτες ενέργειες, πρέπει να βρει το λαό στο πόδι».
Όπως ανέφερε, «υπάρχουν συγκεκριμένα άμεσα προβλήματα π.χ. να καταργηθούν τα χαράτσια, άμεσα προβλήματα που έχουν σχέση με τους φόρους, τον φόρο αλληλεγγύης, με τον αυξημένο ΦΠΑ με τις σχολικές επιτροπές των σχολείων που είναι χωρίς χρήματα, με τις φοιτητικές εστίες που αύριο κλείνουν, δεν υπάρχουν χρήματα στα πανεπιστήμια, πουθενά, για να τις τροφοδοτήσουν». Καταλήγοντας τόνισε πως «στο όνομα να μην χάσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και την 6η δόση, θα μας τα κόψουν όλα, παίρνοντας την 6η δόση, παίρνοντας την 7η και με το νέο μνημόνιο»… Προτάσεις για το πώς θα σωθούμε, πουθενά! Τί σόι ΚΚΕ θα ήταν, αν έκανε άλλες προτάσεις από αυτές που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και τις οποίες όλοι γνωρίζουμε, αλίμονό μας;
2-«Η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας»… Δηλαδή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν τη νομιμοποίηση των εκλογών, είχαν καλύτερη μεταχείριση από τους “μπαχαλάκηδες” του ΣΥΡΙΖΑ; Άβυσσος η ψυχή του…τσιπρίζοντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ!
3.-Ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος «δεν θα είναι μαριονέτα, δεν θα είναι κούριερ κανενός, ούτε διαμεσολαβητής του δικομματισμού και ταχυδακτυλουργός για να διατηρήσει τις ισορροπίες του δικομματισμού, που είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να αποχωρήσει», εκτίμησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός… Μακάρι, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα είναι να μην έχει πρωθυπουργό μαριονέτα. Ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό..
4.-«Με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες έγινε ένα σημαντικό βήμα, το οποίο χαιρετίζουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στη Βουλή. «Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Βουλή, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όποτε και όπως χρειάζεται και εύχεται να βάλει τις βάσεις της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα. Ελπίζουμε τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να κάνουν το ίδιο. Να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση με ειλικρίνεια, χωρίς να έχουν το βλέμμα στις επόμενες εκλογές» προσθέτει… Θα είναι έτσι;
5.-Κρατήσαμε τελευταίο το σχόλιο του ΛΑ.Ο.Σ που συμμετέχει πια στην κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα: Αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης. «Σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμαστε χθες. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη. Έχουμε τρεις πολιτικούς αρχηγούς, που υπεύθυνα σήμερα, ομόφωνα, κατέληξαν ότι η Ελλάδα δεν θα ‘καταλήξει’», σχολίασε… Το θέμα είναι πόσο “υπέυθυνα” θα σταθού και οι τρεις τους…
… ΕΜΕΙΣ αυτό που έχουμε να προσθέσουμε επιπλέον, είναι ότι ο λαός πρέπει να δείξει ανοχή, να δώσει χρόνο στο νέο πρωθυπουργό, κι αν δει ότι τα κόμματα εξουσίας προσπαθούν πάλι να χαλιναγωγήσουν ή να ακυρώσουν τις προσπάθειες του κ. Παπαδήμου, τότε ας κατεβεί στο δρόμο διαμαρτυρόμενος, όχι απλά αλλά με οργάνωση και πνεύμα πραγματικής ανατροπής των πάντων…
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ…
ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ !
(Στ.Γ.Κ.)
Υ.Γ. (Για όσους τρέμουν στην ιδέα ότι θα μας… διώξουν από το ευρώ):
Τελευταία ενημέρωση: 01.11.2011
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στην δραχμή.
Αυτό εκτιμά ο Χέλμουτ Ζίκμαν, καθηγητής νομισματικού δικαίου στην έδρα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης.”Καμιά χώρα της ευρωζώνης δεν μπορεί μονομερώς να εγκαταλείψει το ευρώ”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Ένα τέτοιο βήμα είναι παράνομο βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητα του νομίσματος“, πρόσθεσε. Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να επιστρέψει στην δραχμή, θα πρέπει να αλλάξουν οι θεμελιώδεις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ΕΕ εντελώς”, είπε ο Ζίκμαν.
(Στ.Γ.Κ.)