"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Huffington Post (ελληνικά)

 

 

 

 

Huffington Post

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο δημοσίευσε blogger στην Huffington Post, , στο οποίο μιλά για την Ελλάδα, έχοντας αποσπάσει πολλά σχόλια.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Χωρίς την Ελλάδα δε θα υπήρχε Ευρώπη.

Όλα μας τα συστήματα, οι δομές, η γλώσσα, έχουν ελληνικό DNA.

Οι Έλληνες είναι οι γίγαντες, στους ώμους των οποίων χτίσαμε την Ευρώπη», αναφέρει στην αρχή του άρθρου της η BritChick Paris.

  • «Είναι πολύ δύσκολο για έναν Έλληνα να καταπιεί όλες αυτές τις προσβολές για τη χώρα του. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, είναι το «αποδιοπομπαίο έθνος» της Ευρώπης. Ο πατέρας μου θα στριφογύριζε στον τάφο του για αυτές τις προσβολές», συμπληρώνει.

Βέβαια, σημειώνει ότι την ευθύνη έχουν τόσο οι ανίκανοι πολιτικοί τους, αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες που τους ψήφιζαν τόσα χρόνια.

«Η απόφαση για κούρεμα του χρέους είναι σαφώς μια ελάφρυνση, αλλά δεν φαίνεται να γίνεται με σεβασμό. Για μένα είναι σαν η «μαμά Ευρώπη» να προσπαθεί να κυριεύσει αντί να βοηθήσει την Ελλάδα. Πώς θα ένιωθαν οι Γάλλοι ή οι Βρετανοί αν οι Ηνωμένες Πολιτείες τους επέβαλλαν ένα νέο τρόπο ζωής;» διερωτάται με νόημα.

«Η Ελλάδα διαθέτει μερικά από τα πλέον ιστορικά μνημεία και νησιά που κόβουν την ανάσα. Επισκέφθηκα μερικά από αυτά και τίποτα δε συγκρίνεται με την απλότητα μιας ταβέρνας πλάι στην ακρογιαλιά. Πώς να συνεισφέρουμε; Ας πάμε τα παιδιά μας στην Ακρόπολη, ας περάσουμε το μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη, ας διασκεδάσουμε στη Μύκονο».

«Στην πραγματικότητα όσοι Έλληνες ξέρω καταρρίπτουν με τη ζωή τους όλα τα στερεότυπα: δουλεύουν πιο σκληρά από όσους ξέρω, δημιουργούν επιχειρήσεις, είναι δημιουργικοί. Ο Στωϊκισμός, ένα από τα φιλοσοφικά τους κινήματα, διαβεβαιώνει τους Έλληνες πως μπορούν να ζουν την κάθε μέρα ακόμα και με λιγότερα χρήματα και με δυσκολίες. Η δημοκρατία, την οποία εφηύραν είναι αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη τώρα παρά ποτέ. Η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να ξαναγίνει ένα μεγάλο έθνος. Ήταν και θα ξαναείναι.»

 


Σχολιάστε