"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Θλιβεροί πολιτικοί

 

 

 

 

ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ  ΚΩΦΩΝ

[Η ΓΛΩΣΣΑ των πολιτικών είναι τόσο απόμακρη από τα συμβαίνοντα στην κοινωνία μας που νομίζει κανείς πως ζουν σε άλλο… πλανήτη! Γιατί, αν ζούσαν σε άλλη… χώρα θα άκουγαν τουλάχιστον απ΄αυτές  το  τι συμβαίνει εδώ!  Περνούμε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που αμφιβάλλουμε, αν κανείς τους εκεί μέσα στη Βουλή κατάλαβε τη βαρύτητά της κατάστασης. Ευαγγέλιο και εικόνισμα εξακολουθούν να έχουν την... καρέκλα τους!

Παίζουν ζαριές με το ευρώ και με την τύχη μας ως αυτόνομης χώρας. Ο καθένας κοιτάζει το θώκο του και όλοι μαζί έχουν ξεχάσει τη λέξη πατρίδα! Πολλοί λίγοι την αναφέρουν, λες και η πατρίδα είναι κάτι άλλο εκτός από το λαό, έξω από τη χώρα, την παράδοση, τους θεσμούς που υποτίθεται ότι υπηρετούν οι εθνοπατέρες.

Πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων, κατώτεροι του λαού που τους εξέλεξε...]

Γ. Παπανδρέου: Για τα ελληνικά δεδομένα αποδεικνύεται είτε πολύ «λίγος», είτε ονειροπόλος του παρελθόντος, είτε πολιτικός «κοπής» του… μέλλοντος! Θαυμάζει κανείς τις αντοχές του, πρωτοφανείς για πολιτικό, αλλά και την επιμονή του σε ορισμένες αρχές, θετικές ή αρνητικές (θα φανούν αργότερα). Στη διεθνή σκακιέρα δεν διστάζει να ριψοκινδυνεύει παίζοντας… ζαριές με την τύχη της χώρας και της δικής του. Και η μεν δική του, εντάξει είναι δική του, αλλά της χώρας…; Η τελευταία “ζαριά”, με το δήθεν δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση, του γύρισε ως μπούμερανγκ («ευρώ ή δραχμή»). Δεν ξέρουμε τι του επιφυλάσσει κάθε επόμενη μέρα, ούτε πόσο ειλικρινής είναι στις προθέσεις του. Κι ούτε ένα mea culpa!

Αντ. Σαμαράς: Κι αυτός τυφλωμένος από έμμονες ιδέες, μεσσιανικής υφής, θέτει όρους για τη σωτηρία της πατρίδας! θαρρείς και ο χρόνος είναι στο τσεπάκι του.

Θυμηθείτε μόνο το ότι υποσχέθηκε πως, αν ο λαός τον εκλέξει, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση σε 18 μήνες! Τόσο  πολιτικάντης και καιροσκόπος. Και ενώ ο κόσμος καίγεται, αυτός βλέπει μόνον… εκλογές και θώκους. Θαρρείς πως με τη γλίσχρα πλειοψηφία που θα πάρει-αν θα πάρει-θα καταφέρει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Εκτός κι αν κρύβει κάποια… μαγική συνταγή που κανείς δεν γνωρίζει, ούτε καν οι Ευρωπαίοι, για να σώσει τη χώρα, την Ευρώπη, τον κόσμο όλο… Τόση υπεροψία και αλαζονεία.

Αλ. Τσίπρας: Ο μόνος πολιτικός που χάρισε στο ελληνικό λεξιλόγιο ένα ρήμα : το ρήμα… τσιπρίζω. Που σημαίνει «λέω κάτι το  ιδιαίτερο που μόνον εγώ ακούω και καταλαβαίνω». Ο επιτιμητικός, πολλές φορές ειρωνικός τρόπος με τον οποίον εκφράζεται εις βάρος της κυβέρνησης και του κ. πρωθυπουργού, κάθε άλλο παρά «πολιτικά ορθός» κρίνεται. Μάλλον παλιμπαιδίζει.  Ο αγώνας δεν είναι για πολιτικές θέσεις και προτάσεις (που δεν τις λέει ποτέ), αλλά μόνον για ψηφοθηρία. Να διατηρηθεί το κόμμα του πάση θυσία στη Βουλή… Κι ας πάνε κατά διαβόλου θεσμοί, πρόσωπα, κανόνες…

Αλ. Παπαρήγα: Ό,τι και να τη ρωτήσεις, το ρεφρέν της είναι γνωστό: λαϊκή συσπείρωση (για να μη πει λαϊκή εξέγερση), πτώση καπιταλισμού, επίθεση στις τράπεζες και στο κεφάλαιο, ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του (πω΄ς; Μα, με τα όπλα!), εργατική οικονομία, ταξική πάλη… Πρόταση;  Καμιά

Γ. Καρατζαφέρης: Άγνωστοι αι βουλαί Κυρίου! Τι θα πράξει σε μια κυβέρνηση “εθνικής ενότητας”…

[Με τα τόσα παλαβά και σχιζοφρενικά που κάνουν οι πολιτικοί μας τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα, μήπως είναι πιο σωστό να χρεοκοπήσουμε και να μας πετάξουν στα αζήτητα της Ιστορίας; Να δούμε, αν θα βρεθεί λαός για να τον κυβερνήσουν! Ή, μήπως θα την κοπανήσουν όλοι τους από τη χώρα, να ξεβρομίσει κι ό τόπος από τη βλαπτικότητα και  την ανικανότητά τους; - Στ.Γ.Κ.]


Σχολιάστε