"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Της ημέρας…

 

 

 

ΠΑΝΤΟΤΙΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

Φυσικα εμείς δεν αποζητάμε ΤΗΝ ευτυχία, αλλά στιγμές ηρεμίας μέσα σ΄αυτόν τον κυκεώνα αλληλοσυγκρουόμενων οικονομικών και κομματικών συμφερόντων πάνω στις πλάτες μας.

Όλα ειναι θέμα οπτικής και όλα καταλήγουν στην υγεία. Γι αυτό προσοχή στις ερμηνείες που από στιγμή σε στιγμή ανατρέπονται…

1.-“Η ευτυχία δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια καλή υγεία και μια κακή μνήμη

(Άλμπερτ Σβάϊτσερ) (Μια μεγάλη αλήθεια που μας διαφεύγει κάτω απ΄το βάρος της καθημερινότητας και τον ορυμαγδό των ειδήσεων…)

2.-Στο “εδώ και τώρα” του σήμερα αντιπαραθέτουμε το “εκεί και τότε” της εποχής μας.

(Όχι βέβαια, στο νοσταλγικό στιλ, αλλά στο ύφος και τον τρόπο ζωής που βασίζονταν στην ολιγάρκεια. Δεν ξέραμε τι θα πει ανθρώπινη απληστία που τη βλέπαμε στο θέατρο και γελούσαμε…)

3.-«Ας πιούμε ξανά για όλα όσα χάνονται και βρίσκονται: την ελευθερία, τις αλυσίδες, τη χαρά κι αυτή την κρυμμένη τρυφερότητα που μας σπρώχνει να ψάχνουμε σε ολόκληρη τη γη» (Μιγκέλ Ερνάντεθ, 1910-1942)

(Όλα αυτά ακριβώς που μας λείπουν αυτές τις μέρες. Τώρα που κοντεύουμε να χάσουμε τελείως τους εαυτούς μας, ας κάνουμε κράτει, κι ας ξαναθυμηθούμε τις απλές αυτές συμβουλές…)

————————————————————————————–

ΕΙΝΑΙ κάτι μέρες βρόχινες που ξεπλαίνουν τις κατάμαυρες απ΄την πολιτική ψυχές μας.

Να, όπως η θεσπέσια “Βροχή” του Μάνου Χατζηδάκι: Οι νότες της πέφτουν σαν τις σταγόνες της χειμωνιάτικης βροχής στα Χανιά. Νοτίζουν τις υπάρξεις μας δίνοντάς τους το νόημα που θα έπρεπε αυτές να έχουν: τη ζωή του παρόντος… (Στ.Γ.Κ.)

 

http://www.youtube.com/watch?v=faL2rSYe8_k&feature=related

 

και

http://www.youtube.com/watch?v=LiXxYEFb63U

 

 


Σχολιάστε